Haluaisin tallentaa suvun sotainvalidien ja -veteraanien tiedot, valokuvat ja merkit vaikka nyt tuollaiseen veteraanikansioon. Kysyisinkin:
A) Jos soturilla olisi ollut oikeus johonkin muistoristiin, mutta se on jäänyt hankkimatta tahi kadonnut, onko soveliasta täydentää mokoma vaikka huutonetistä? Tästä toki maininta merkin yhteyteen...
B) Kenellä on oikeus sotavammaismerkkiin? Pitikö tulla rautaa/lyijyä ruhoon, vai kelpasiko esim. jalkojen paleltuminen Suomusalmella (paleltuminen johti varpaiden amputointiin)?
C) Eräs ollut talvisodassa JR 24 ja taistelupaikaksi merkitty Kiviniemi. Muistoristi lienee Karjalan risti? Jatkosodasta mr on Kiilan risti, mutta kun kantakortissa lukee myös "Kemin valtaus" kuuluuko jatkosodan muistomitaliin Lapin Sota-solki?
Tässä nyt kysymyksiä, jotka äkkiseltään tulivat mieleen. Myöhemmin kenties lisää... Kysyn täältä, koska elossa olevia sukulaisveteraaneja ei enää ole.
Kysymyksiä perinteen vaalimisesta...
Moderator: Juha Tompuri
Re: Kysymyksiä perinteen vaalimisesta...
A) Kyllä
B) Amputointi oikeuttaa em. merkkiin
C) TS mr en sano mitään / Lapin Sota solki kuuluu JS mm
B) Amputointi oikeuttaa em. merkkiin
C) TS mr en sano mitään / Lapin Sota solki kuuluu JS mm
- Tässä täytyy tietysti ottaa huomioon se, että luvallisten ja toisaalta luvattomien aseiden kohdalla pätevät täysin erilaiset lainsäädäntömuutokset ja erilaiset toimet, sanoo Holmlund.
Re: Kysymyksiä perinteen vaalimisesta...
Haavoittuneillehan pyrittiin antamaan VR tai VM, kullekin arvonsa mukaan. Onko tiedossa tapausta, että että esim. em. kaltaisisssa paleltumisvammoissa olisi muistettu uhria haavoittuneen tavoin...