Kirjoittaja kertoo kirjan olevan hänen päiväkirjastaan kirjoitettu, joten asioiden luulisi pitävän ainakin jollain tasolla paikkansa. Valde Hämäläinen toimi Jalkaväkirykmentti 7 ( JR7 ) Panssaritorjuntakompaniassa, ensin joukkueen johtajana ja myöhemmin kompanjan päällikkönä.
Koetin kaivaa sota-arkiston talvi-sotapäiväkirjoista JR7 panssarintorjuntakomppania päiväkirjaa, en ko. yksikköä sieltä löytänyt ?
Tietysti, nyt kirjoittamani teksti pohjautuu yhteen kertaan luettuun tekstiin ja omaan näkemykseeni, mutta sellainen kuva kirjasta jäi, että PSTK oli ryhmitetty hyvin samoille alueille kuin 1944 kun Viipuri menetettiin. Mieleen kuitenkin jäi pari seikkaa taisteluista. Kirjoittaja epäili neuvostostoliiton ja etenkin Perkjärven tykkien tulta johdetun kaupungista sisältä ja kaupungista ammutun punaisia valoraketteja merkiksi suomalaisten irtautumisesta. Lisäksi neuvostojoukot olivat todella syvällä Viipurin kaupungin sisällä, koska kirjailija kertoo yksikkönsä jäävän mottiin, jos vielä Papula menetetään. Lisäksi talvisodan päätyttyä, neuvostoliittohan ampui sodan loppuun ja loppua kohden kiihdyttäen tykistöllä suomalaisten asemia. PSTK olisi saanut 13.3. määräyksen sodan lopettamisesta klo 10.30 ja irtautumisesta klo 12 mennessä 1 km päähän taistelupaikoista ja heti ammunnan loputtua Viipurin kaduille ilmaantuneista naisista ?
Molemmastakaan tapahtumasta en muista mainintaa missään muualla kirjallisuudessa, tietysti se ei mitään takaa, etenkään kun muistini on minä on
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Onko kellään tarkempaa kuvaa tapahtumista juuri talvisodan päätöshetkinä...
- j o n i -