Sotahistoriaa muutetaan Huhtiniemessä, Lappeenrannassa ??

Keskustelua Suomen sotahistoriasta

Moderator: Juha Tompuri

User avatar
Rokka
kenr, vm2
kenr, vm2
Posts: 2084
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:01
Location: Etelä-Karjala

Sotahistoriaa muutetaan Huhtiniemessä, Lappeenrannassa ??

Post by Rokka »

Tästä on keskusteltu täälläkin, mutta oman säätöni tähän haluan laittaa !

Eilen kävin viimeksi ajoin huhtiniemessä, paikalla on 24/7 poliisivartio, kaivaukset ovat laajentuneet alueen ulkopuolelle, aika vahvaa näyttöä ???

...itse asiaan, Lappeenrantahan on tunnettu taistelukenttä, aikoinaan 1700 luvulla on käyty Lappeenrannataistelu, leirityksiä juuri noilla huhtiniemen alueilla, mahdollista taistelussa kaatuneiden hautoja jo vuodelta 1700 tällä alueella !

1918 lappeenrannassa teloitettiin paljon punakaartia, näiden haudoista on paljon spekulaatiota, mm. huhtiniemestä, mutta myös linnoituksen rinteistä puhutaan !

Lisäksi täällä on ollut neuvosto sotavankeja, lisäksi neuvostoliittolaisia sotavankeja on varmasti ollut hoidettavana sotasairaaloissa ja näitäkin on kuollut onko kaikkien vankien hautaaminen tapahtunut asiallisesti voi vain epäillä.

Lisäksi eilen luin taas uuden "totuuden" lentokentällä olisi ollut, olihan täällä osasto Kuhlmay ja muita Saksalaisia mm. sotamateriaali varikko, josta edelleen löytyy materiaalia. Kesäkuussa -44 olisi kuollut 10-11 saksalaista, olikohan pioneeria, pommituksissa ! Saksalaisethan hautasivat taistelussa kaatuneet yleensä "taistelukentille" tästä ei välttämättä olisi kirjattu suomalaisiin kirjoihin ? lisäksi se että haudatut olivat haudattu asennossa 1m syvyyteen kuvaisi väliaikaista hautaa, kuten muuallakin nyt myöhemmin siirretyyt Etelä-Karjalan saksalaishaudat.

1944 Lappeenrantaan tuli paljon harhailijoita, osa käännytettiin osa teloiteettiin, nämä ovat kirjoissa osana nästä 46 henkilöstä jotka kirjojen mukaan teloitettiin, näitä teloituksia tehtiin ainakin Nuijamaalla. Hämmästä herättä miksi asia ei olisi julkinen ? Olisiko sotatuomari Tapanainen tehnyt menettely virheen, joka piti peitää ? onko edes teloituksia todella tehty ? jos esim. Antti O Arposen kertomat noin 400 teloitusta tehtiin Lappeenrannassa, missä ovat ampujat ! teloittajia on pitänyt olla vähintään 800, tai sitten homman olisi tehnyt kylmäverinen murhaaja. Mikä olisi virhe ? jostain luin aika virheen joka ainakin minun silmääni pisti Toivo Tapanainen olisi saanut "tuomarin" tehtävän Mannerheimltä juhannuksen aikoihin, kun laki joka salli teloitukset murjottiin läpi heinäkuun ensiviikolla ! Jos teloitukset olisi aloitettu jo juhannuksen jälkeen kesäkuussa olisi teloitukset tehty jo ennen lain astumista voimaan !!! olisiko sodanjohto suojattu tällä toimenpiteellä !!! Toivo Tapanaisen puheita ei ole syytä epäillä, mies on paikkakunnalla tunnettu ryhdistään ja todenmukaisuudestaan.

Kummallista on että kerrottuja esineitä ei ole raportoitu mihin ne kuuluvat ja kuinka läheltä ruumiita ne löytyvät ! sillä Lappeenrannassa on varuskuntia ollut Suomi-Ruotsilla, Venäjä-Suomella ja itsenäisyyden aikana, huhtiniemi on ollut aktiivisena harjoitusalueena ja materiaalia on yleisesti hävitetty/hävinnyt näille alueille !!!

Mutta varmaa on että hautoja Lappeenrannasta löytyy vielä lisää, mutta ketä !!!

...ANTEEKSI MUUTIN HIEMAN OTSIKKOA...
Last edited by Rokka on Fri Nov 03, 2006 8:42, edited 1 time in total.

Johnny B.God

Post by Johnny B.God »

Oliko lainmuutos 04.07.1944 millainen?

Kuolemanrangaistus sota-aikana ei varmaankaan ollut uutuus, kuten annetaan vaikutelmaa. Mikä oli sitten lainmuutoksen merkitys?

On kirjoiteltu, ettei pelkästä karkuruudesta voitu tuomita teloitettavaksi, mutta pöytäkirjoja näkemättä ei voi sanoa, mitä Tapanaisen tuomitsevat olivat tehneet.

Lappeenranta oli siviileistä tyhjennettyä sotatoimialuetta. Ryöstely tälläisessä paikassa tuskin tuottaa päänsilityksiä, ja kapinasta ammuttiin kaiketi ennenkin.

Myös suomalaiseen sotilaspukuun pukeutuneet neuvostodesantit ammuttiin kansainvälisten tapojen mukaisesti.

User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

Post by Sturmmann »

Sellainen käsitys minulla on asiasta, että aiemmin tuomion antaminen oli suurempi prosessi, mutta heinäkuun alun-44 jälkeen voitiin tehdä pikatuomioita.
Ilta Sanomat 24.10 Huhtiniemessä löytynyt kaivausalueelta runsaasti lisää luita ja esineitä. Poliisi vahvisti jutussa asian toimittajalle. Eiköhän 11 luurankoa ole jäävuorenhuippu!
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

Johnny B.God

Post by Johnny B.God »

Sturmmann wrote:Sellainen käsitys minulla on asiasta, että aiemmin tuomion antaminen oli suurempi prosessi, mutta heinäkuun alun-44 jälkeen voitiin tehdä pikatuomioita.
Näyttää suurimmalle osalle suomalaisia annetun sellaisen käsityksen, että kenttäoikeuksissa tuomitut teloitukset eivät olleet laillisia ennen 4.7.-44. Eihän se noin ole voinut olla.

Tässä taitaa olla käynnissä suurempikin mielialojen muokkaus operaatio?? Kuoro kiljuu kurkku suorana: "Suomen sotilaskunnia on nyt mennyt!" "Sotahistoria uusiksi!" "Myytit kaatuvat..." plaa plaa...lässyn lässyn.

Eiköhän se kunnia mennyt karkureilta?

User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

Post by Sturmmann »

Minun kantani on ollut ja on edellen!!! Tuomiot oli sodanajan tuomioita ja ne tuli pääsääntöisesti pelkuruudesta. Ne oli silloin ja on vieläkin oikeutettuja... Minä en vaadi kenenkään päätä pölkylle, vaan haluan asian muuten selvitettävän, koska suomessa tämä aihe on ollut liiaksi tabu! Karkureita ammuttiin, niinhän se on aina ollut sota-ajan käytäntö, mutta miksi pitää asiaa peitellä?
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

User avatar
Rokka
kenr, vm2
kenr, vm2
Posts: 2084
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:01
Location: Etelä-Karjala

Post by Rokka »

...aivan, kirjallinen antini on hieman sekava :) todellakin tarkoitin tuota kenttätuomiota teloituksista, joissa ei ollut valitus/käsittely oikeutta ylemmissä sotatuomio-istuimissa ! Päätös oli lopullinen ja käytännössä peruuttamaton :-D

En todellakaan yritä tuomita teloittamista, enkä haluaisi "syyttää" ketään, mutta totuuden julki tuominen on ehdottoman tärkeää. Sotatila on poikkeustila, jolloin on poikkeuslait voimassa ja ainut etu, jota ne edustavat ovat maan itsenäisyyden ja koskemattomuuden puolustaminen ja joskus vihollinen voi olla oma ystäväkin !

Ja ehdottomasti nyt löydettyjen vainajien, olivat ne sitten 1939-44, 1918, tai 1700 lukua, YKSILÖLLISYYTTÄ EI TULE SELVITTÄÄ, ainoa jonka sallisin olisi geneettinen tutkimus, mahdollisen kansalaisuuden selvittämiseksi.

- j o n i -
"Olen käyttänyt 90 % rahoistani viinaan ja naisiin. Ja loput olen tuhlannut."

User avatar
Rokka
kenr, vm2
kenr, vm2
Posts: 2084
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:01
Location: Etelä-Karjala

Post by Rokka »

Juuri paikallisradio luki arkistosta löytynyttä Mannerheimin käskyä, allekirjoittanut Erik Heinrichs 20.6.1944, jossa kaikki harhailijat käsketään toimittamaan yksikköihinsä, myös jo vankiloihin tuomitut karkurit ja edelleen kieltäytymisestä rangaistava ankarimman mukaan...

Tämä käsky varmasti kasvatti teloitettavaksi mahdollisten sotilaiden määrää, koska jos harhailijoita oli kesäkuussa kannaksella 10000-20000, huom sanon harhailijoita, en karkureita, tuskin silti kaikki suostuvat palaamaan yhtymäänsä, on näitä rangaistavia oltava suhteellisen paljon...

Ohjelmassa haastateltiin myös veteraania, joka kertoi että teloituksista olisi puhuttu myös rintamalla ja piti käytäntöä liian ankarana, siis tämä oli kertoman mukaan enemmistön kanta asiaan rintamalla 1944 ja lisäsi hän vielä, että jokainen mies tiesi että nyt ratkaistaan Suomen kohtaloa ja jaksoi myös antaa ymmärrystä rivistä poistuneille, tietäen ihmisten erilaisen sietokyvyn ! Tosin heillekin ko. käsky oli kerrottu 4. tai 5. päivä heinäkuuta Savonjousen toimesta ! Eli väliin jää pitkä jakso milloin kuolemantuomio ilman valitusoikeutta oli lain "vastainen"

- j o n i -
"Olen käyttänyt 90 % rahoistani viinaan ja naisiin. Ja loput olen tuhlannut."

Johnny B.God

Post by Johnny B.God »

Rokka wrote:Juuri paikallisradio luki arkistosta löytynyttä Mannerheimin käskyä, allekirjoittanut Erik Heinrichs 20.6.1944, ...

... ko. käsky oli kerrottu 4. tai 5. päivä heinäkuuta Savonjousen toimesta ! Eli väliin jää pitkä jakso milloin kuolemantuomio ilman valitusoikeutta oli lain "vastainen"

- j o n i -
Näyttää lainmuutos-prosessi käynnistyneen samaan aikaan Heinrichsin käskyn kanssa? Ajoitus täsmää.

Tapanaisen kylmä mylly on saattanut silti jauhaa jo ennen 04.07??

"Pojat, joit ei saatu hyviks,
on nyt jauhettuina jyviks."

(Max & Moritz)

mosu
sotvm1
sotvm1
Posts: 680
Joined: Tue May 30, 2006 19:46

Post by mosu »

En nyt tiedä ihan meneekö OT jutuiksi puheeni, mutta käsittääkseni, siis jos muistan oikein, talvella 42 menehtyi ehkä jopa 20 000venäläisvankia ja omalla väestöllä oli kova elintarvikepula. Taisivat olla ne korttiannokset jotain vähän yli 1000 kilokaloria päivässä siviileillä. Sillä ei kovin pitkälle potkita. Ja mustan pörssin kauppa kukoisti. Kaikilla vaan ei ollut varaa. Jos oli sukulaisia maalla, niin hyvä näin. Mihinköhän nämä sovjettivainajat sitten on kuopattu. Äitini on Kannakselta ja siellä oli myös pulaa ruoasta ja säännöstelyä, mutta varsinaista nälkää ei nähty. Sitten saksalaisten viljatoimitukset toivat parannuksen, mutta ehkä talvi 42 oli paha. Voin tietysti olla väärässäkin.
Tapanaisesta on kerrottu että mies halusi arkkuunsa näitä pöytäkirjoja. Pitäneekö sitten paikkansa. Jokaisen ns. sivistysvaltion kait tulee tehdä tili menneisyytensä kanssa. Tässä asiassa on jotain salamyhkäisyyttä. Kyllähän kaikkien maiden armeijoissa lienee desatöörejä ammuttu.

User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

Post by Sturmmann »

Huvittavaa on että sakemanneilla oli puutarhat Suomessa, jossa heidän joukoilleen viljeltiin mm. tomaatteja. Nim. Rami tietänee asiasta enemmin.
Samalla suomalaiset saivat vain vitamiinipillereitä.
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

Rami Soininen
ppkers
ppkers
Posts: 114
Joined: Mon Feb 13, 2006 11:44
Location: EEPEE

Tomaatteja Närpiöstä

Post by Rami Soininen »

Tervehdys Sturmmann,

Tarinan mukaan Närpiössä kasvatettiin sodan aikana saksalaisille kasvihuoneissa tomaatteja ja kurkkuja. Tuoreet vihannekset estivät keripukin syntyä.

Miksi vain saksalaisille? Ehkäpä Wehrmachtin kassassa oli enemmän rahaa... :P
"Arktis ist nicht"

User avatar
Rokka
kenr, vm2
kenr, vm2
Posts: 2084
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:01
Location: Etelä-Karjala

Post by Rokka »

...hieman muutin tuota otsikkoa zori, mutta vain saadakseni asiasta hieman "raflaavamman", sillä sota ja historia ovat liittyneet Lappeenrantaan voimakkaasti aina...

entinen otsikko oli -Suomalaista sotahistoriaa Huhtiniemessä, Lappeenrannassa ? Huomatkaa kuitenkin kysymysmerkit !!!
Last edited by Rokka on Fri Nov 03, 2006 8:49, edited 1 time in total.
"Olen käyttänyt 90 % rahoistani viinaan ja naisiin. Ja loput olen tuhlannut."

User avatar
Rokka
kenr, vm2
kenr, vm2
Posts: 2084
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:01
Location: Etelä-Karjala

Post by Rokka »

Aamulla oli mielenkiintoinen artikkeli 1971 löydetyista haudoista ! nyt yksi paljon puhuttu kallo on löytynyt Oulusta, sitä on aikoinaan tutkittu siellä, mitään raporttia ei ole kirjoitettu, MIKSI ? no kunkukaan ei pyytänyt :)

tutkija kertoo kuitenkin että epäilee kallon olevan ajalta 1918 tai aiemmin, ei siis kesältä 1944 ! tämähän sai aikaa aikoinaan koko huhu vyöryn... samoin epäiltiin että silloin löytyneet vainajat olisi piilotettu virkavallan toimesta, koska kyse on "salattavasta" asiasta !
"Olen käyttänyt 90 % rahoistani viinaan ja naisiin. Ja loput olen tuhlannut."

Johnny B.God

Ihmemies Arponen??

Post by Johnny B.God »

Ja sitten tämä tutkija(?) Pushkin, jos nimen oikein muistin.

"A-talkissa" nämä herrat näyttivät kovin kummallisilta. Pushkin itsevarmana kuin autojobbari, ja Arposella ylimielinen kestovirnistys. Eivätkä myöntäneet että nyt esiinkaivettujen corpusten antamat tiedot palauttavat heidän joukkomurha-teorinsa aineellisten todisteiden kannalta nollapisteeseen.

Teloitus-lobby ei voi muuta kuin jauhaa, että "ammuttuja löytyy varmasti!". Kuinka kauan? Kunnes jokainen perunamaa Etelä-Suomessa on käännetty.

Jos mummosi perunapenkit ovat kuokkimatta, etkä itse jaksa käydä jeesaamassa, soitahan Arposelle vihje....

Vaikka media-kaarti hokee kuin käskystä, että "löydetyt vainajat ovat jäävuoren huippu!!", ne ovat vain 13 löydettyä vainajaa, eivät jäävuori.

Toistaiseksi tosiasioihin pitäytyvien on tyydyttävä niihin "virallisen sotahistorian" tuntemiin 40-50 -teloitettuun, joissa on vielä vakoilusta tuomitutkin mukana? Jos on niinkun joku ihme kiinnostus teloituksiin.

Teloitusmaniaan voivat auttaa myös lenkkeily ja kylmät pyyhkeet.

User avatar
Rokka
kenr, vm2
kenr, vm2
Posts: 2084
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:01
Location: Etelä-Karjala

Re: Ihmemies Arponen??

Post by Rokka »

Johnny B.God wrote: Pushkin itsevarmana kuin autojobbari, ja Arposella ylimielinen kestovirnistys.
...juu suurimmat asian puhujat ovat olleet A.O. Arponen ja Tasihin (olisikohan tuo Puskin)... tuota A-Talk ohjelmaa en ole nähnyt, mutta Arposesta voin kertoa sen että aina ollut ylivarma itsestään, niin kirjoitteluissaan (mm. urheilutoimituksessa) kuin ilmeiltään... no se on nyt sivujuonne...

Sotatuomari Tapanainen juonne on kyllä mielenkiintoinen, koska tämän henkilön puheita ja tekoja ei taasen ole syytä epäillä ja ihan todistettavasti on kertonut "kadonneista" papereistaan... mutta nämä arkistolöydöt jotka Tasihin teki, joissa mainitaan Tapanaisen kirjoittaneen,

-"tein mitä tein, mutta tein sen isänmaan puolesta" (en muista asiaa sanatarkasti) voi myös viitata johonkin muuhun kuin Suomalaisten teloituksiin, olisiko mahdollisesti teloitettu sotavankeja, siis tämä vain ajatuksena...
"Olen käyttänyt 90 % rahoistani viinaan ja naisiin. Ja loput olen tuhlannut."

Post Reply

Return to “Suomen sotahistoria”