Uusi aselakiluonnos

Yleinen keskustelu aseista ja asekeräilystä.
Post Reply
User avatar
Rokka
kenr, vm2
kenr, vm2
Posts: 2084
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:01
Location: Etelä-Karjala

Uusi aselakiluonnos

Post by Rokka »

Näköjään loppuu sitten asekeräilypiireissä ampumatapahtumat ja kilpailut, kun hallitus on kirjoittanut uuteen aselakiin selkeästi:

"Jos aselupa on myönnetty asekeräilijän hyväksynnän perusteella, lupaviranomainen sisällyttää aselupaan ehdon, jonka mukaan ampuma-aseella ei saa ampua. Ehto voidaan aseluvan haltijan hakemuksesta poistaa määräaikaisesti näytöstä, kuvausta tai muuta vastaavaa esitystä tai aseen teknisten ominaisuuksien tutkimista varten."

Mitähän hyötyä tyosta on, ase on ase ja toimiva sellainen kuitenkin?

- j o n i -
"Olen käyttänyt 90 % rahoistani viinaan ja naisiin. Ja loput olen tuhlannut."

User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Re: Uusi aselakiluonnos

Post by leon »

No mikä tässä nyt enää voi yllättää, lukeehan siellä myös että vanhat dekot nostetaan takaisin ampumaaseiksi luokkaan c. Ja niitä pitää säilyttää kuten "oikeitakin" aseita. Vaikka papereissa kuinka lukisi "tehty pysyvästi ampumakelvottomaksi jne" ( Koskeeko tämä myös esim tykkejä ? ( Tykistömuseolla tulee olemaan ongelmia.. ) Entä museoiden dekoaseet kassakaapissako nämä säilytetään ? )
Lisäksi siellä lukee että vanhat dekot tulee esittää 5 vuoden siirtyajan sisällä poliisille rekisteröintiä varten. ( Joka tietysti tulee olemaan maksullista tarkastusta/rekisteröintiä.)
Sotilasaseiden normaaleista lippaista ( uutisissa käytetään sanaa isoja lippaita. ) tulee luvanvaraisia ja luvittamattoman sellaisen hallussa pito on ampumaaserikos.. mitenhän tuota seurataan kun lippaissa ei ole numeroa ? Ja esim Millogin myymälä myy edelleen joka päivä lisää rynnäkkökiväärin lippaita siviileille 8e/kpl..
Lisäksi esim "sotilastyyppisen" puolarin ( tulevaisuuden erva ase) omistamiseen voi saada luvan sijoituksen tai maanpuolustuksen kannalta oleelliset henkilöt.. entä kun henkilö täyttää 60 v sotilaallista sijoitusta ei enää ole, eli peruste omistamiseen raukeaa ?
-Myös starttipistoolit "nostetaan" ampumaaseiksi... jne..

Ja arvaa Joni että kun keräilijä hakee sen väliaikaisen luvan keräilyaseella ampumiseen, tuleeko lupa olemaan ilmainen.. vai maksatko joka kerrasta lupa ja käsittelymaksua ?

Joten mikä tässä enää ketään yllättää ?

Aaro Kustaanheimo
stm
stm
Posts: 6
Joined: Sat Feb 10, 2018 11:38
Location: Mikkeli

Re: Uusi aselakiluonnos

Post by Aaro Kustaanheimo »

Olen aikaisemmissa kirjoituksissani tällä foorumilla selittänyt, miten aion mahdollisesti kiertää lipasrajoituslakia rikkomatta sitä.
Katson kuitenkin että vielä kannattaa yrittää vastustaa sitä. Direktiivin lopullinen teksti kun ei edellytä normaalikapasiteettisten lippaiden hallussapidon kieltoa tai luvanvaraisuutta muuten kuin siinä mielessä, että sellaisilta B luokan aseiden luvanhaltijoilta joilla ei ole poikkeuslupaa olisi peruutettava B luokan aseiden luvat jos heillä havaitaan hallussa rajoitukset ylittävä lipas.
Ei aikaisemmissakaan hehkulamppu-, uudenvuodenlyijy-ja dekoase-kielloissa ole
kielletty aikaisemmin hankittujen tuotteiden hallussapitoa.
Myös Firearms United finland pyytää apua omilla sivuillaan.
https://www.facebook.com/FirearmsUnitedFinland

Post Reply

Return to “Yleinen asekeskustelu”