Ken Ford: St Nazaire 1942 ***

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3278
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

Ken Ford: St Nazaire 1942 ***

Post by Canet »

Tuli joskus hankittua Praegerin sotahistoriasarjan maihinnousuihin liittyviä kirjoa, ajallisesti näistä ensimmäinen tapahtui maaliskuussa 1942 - lontoonkielinen. Kirjassa on tiivistettynä - kylläkin melkoisesti brittinäkökulmaisesti nähtynä - St Nazairen kommandoiskun tarinan suunnittelusta toteutukseen. Parasta antia ovat monet piirrokset, joista käy selkeästi ilmi joukkojen ryhmitys, hyökkäysreitit jne. Eli tässä on paketissa tärkeimmät tiedot tapahtuneesta. Toimii mainiosta johdantona asiaan, mutta ei tietenkään vastaa läheskään kaikkiin kysymyksiin aiheesta. Kirjassa on mielenkiintoisesti kuvia "silloin" ja "nyt".

Voisi suositella maihinnousuista ja kommandotyylisistä hyökkäyksistä kiinnostuneille. Operaation tuotos oli kyllä suhteellisen laiha, tärkeintä taisi olla tieto sakemannien kurmotuksesta - sellaista brittien kotirintaman sotamoraali kaipasi..

Jos tämä sotatoimi ei ole tuttu, niin tässä Wikin näkemys - kirjoittaja on oikein vaivautunut kääntämään operaation nimenkin (mielestäni turhaan) fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Sotavaunut, laajempi esitys englanniksi www.combinedops.com/St%20Nazaire.htm

Post Reply

Return to “Muut - maasota”