Atlantin valli murtuu **** Normandia -44

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
User avatar
Komendantti
komendantti
komendantti
Posts: 2682
Joined: Wed Oct 17, 2007 10:19
Location: Etelä-Suomen Sotilaslääni
Contact:

Atlantin valli murtuu **** Normandia -44

Post by Komendantti »

Atlantin valli murtuu

Tämä Cornelius Ryanin tunnettu teos kuuluu jokaisen sotahistoriasta kiinostuneen lukemistoon.
Kirjassa kerrotaan molemminpuolisesti Liittoutuneiden ja Saksan näkökulmista maihinnousun vaiheet, niin itse taisteluista kuin myös esikuntien karttahuoneista ja toimistoista.
Kirja sisältää monien eri henkilöiden tarinoita, jotka kronologisesti etenevänä rakentaa lukijalle kokonaisuuden tapahtumista.

Ainoana miinuksena mainittakoon kirjan tiivistäminen näin lyhyeksi kokonaisuudeksi - aiheesta olisi varmasti riittänyt potentiaalia paljon laajempaan tarinaan ja syvempiin henkilöhahmoihin ja osakertomuksiin.

Neljä tähteä. Lukekaa. ;)


Ps. Joka haluaa lukea saksalaisnäkökulmaan painottuneen version kyseisestä maihinnoususta, voin suositella tätä:
Paul Carell: "Sie kommen! Die Invasion 1944"
Last edited by Komendantti on Tue Nov 13, 2007 21:03, edited 1 time in total.
"Sotataidon huippu ei ole sadan voiton saavuttaminen sadassa taistelussa, vaan vihollisen kukistaminen ilman taistelua."
"Tunne itsesi ja tunne vihollinen, niin sadassakaan taistelussa et ole vaarassa."
– Sun Tzu

LV
kenrmaj
kenrmaj
Posts: 1609
Joined: Thu Nov 08, 2007 0:25

Post by LV »

Myös SS-Oberführer Kurt Meyerin "Grenadiere" tai sen englanninkielinen käännös "Grenadiers", antaa hyvän kuvan erityisesti Meyerin oman divisioonan, 12. SS-panssaridivisioonan taisteluista Normandiassa. Meyerillä on "hieman" erilainen näkemys tapahtumista kuin länsiliittoutuneilla tuntuu olevan.

Kirja ei kuitenkaan keskity suinkaan pelkästään Normandiaan, vaan kertoo kronologisesti Meyerin vaiheet toisessa maailmansodassa ensin LSSAH:n mukana Puolasta, Ranskasta, Jugoslaviasta, Kreikasta, Neuvostoliitosta ja lopuksi Normandiasta SS-Hitlerjugendissa ensin rykmentin- ja lopulta divisioonankomentajana. Kirjan perusteella vaikuttaa siltä, että hänellä on saattanut olla jonkinlainen sopimus viikatemiehen kanssa, niin käsittämättömistä teräsmyrskyistä Meyer tuntuu selvinneen hengissä.

Post Reply

Return to “Muut - maasota”