[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Rikmenspoel: Waffen-SS Encyclopedia ***
Page 1 of 1

Rikmenspoel: Waffen-SS Encyclopedia ***

Posted: Wed Jan 28, 2009 16:36
by Canet
Waffen SS:stä on julkaistu melkoinen määrä kirjoja, niistä oikeasti tutustumisen arvoisia on aika vähän. Kenellä "Lontoonmurre" taipuu ja aihe kiinnostaa, niin tässä olisi lyhyehkö mutta kohtuullisen hyvä johdatus aiheeseen. Kaikki perusasia, mm. alkuhistoria, joukko-osastot komentajineen jne. Myös erlaiset "kirjavahvuudet" on kirjassa esitetty - esim. millainen oli erilaisten SS-divisioonien kokoonpano - nämä on esitetty piirroksin, joten avautuvat myös kieltä ymmärtämättömille. Erityisesti pidin merkittävistä SS-johtajista kertovasta osuudesta. Mukana on myös julkisuuden valokeilassa harvemmin paistatelleita, mutta merkittäviä upseereita - kuten myös Suomessa toiminut Matthias Kleinheisterkamp.

Ja tähän pakollinen kysymys kirjan sisältöön liittyen: kuka on tai oli viimeinen elossa ollut SS-kenraali ja divisioonan komentaja?

Kirjassa on myös kommentoiva kirjallisuusluettelo, siinä kirjoittaja arvioi myös omat tuotoksensa aiheesta (niitä on muitakin), ihme ja kumma arvostaa kovasti (eikä ehkä ihan aiheetta) omia kirjojaan.

The Aberjona Press 2004

Re: Rikmenspoel: Waffen-SS Encyclopedia ***

Posted: Wed Jan 28, 2009 17:40
by LV
Canet wrote: Ja tähän pakollinen kysymys kirjan sisältöön liittyen: kuka on tai oli viimeinen elossa ollut SS-kenraali ja divisioonan komentaja?
Veikkaus:

SS-Brigadeführer Otto Kumm. Hän toimi Prinz Eugenin ja LAH:n komentajana.

11.10.1909 Hampuri – 23.3.2004 Hampuri

http://de.wikipedia.org/wiki/Otto_Kumm

Re: Rikmenspoel: Waffen-SS Encyclopedia ***

Posted: Fri Jan 30, 2009 11:18
by Canet
Älä puhu veikkauksista, selvää tietoahan se oli, Otosta tässä oli kysymys! Pisteet LV:lle.