[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Viholliskosketus ****
Page 1 of 1

Viholliskosketus ****

Posted: Tue Jul 18, 2006 21:41
by mosu
Viholliskosketus, Julius Meimbergin, toimittanut Kurt Braatz, Koalakustannus 2002. kokemuksista Ranskassa, Pohjois-Afrikassa ja Valtakunnan puolustuksessa. Kirja on mielestäni mielenkiintoinen ja kuvailee Meimbergin kokemuksi ja kannanottoja JG 2 ”Richthofen” –yksikön vanhan kaartin pilottina: majuri, 53 pudotusta yli 600 sotalennolla ja Ritariristi osoittavat, että hän lienee ollut paitsi pilotti niin myös hyvä esimiestehtävissä. Minusta kirjassa ovat mielenkiintoisia Meimbergin omat mielipiteet ja yksikön (ja muuhunkin) dokumentaatioon perustuva sotahistoriallinen kehys. Valtosen käännöksiä tämäkin.

Posted: Thu Dec 07, 2006 18:48
by Canet
Luetuksi tuli. Ei tässä mitään, kohtuullinen kirja, vaikka näitä saksalaisten muistelmia on aika saatavilla.

Hannu Valtonen tekee hyvää työtä ja kirja sisältää ilmeisesti alkuteosta paremmin taustatietoa (mm. useimpien nimeltä mainittujen lentäjien muutaman rivin palvelustiedot, yksikköjen konekaluston muutokset jne).

Teknisiä tietoja ja konetyyppien ominaisuuksien kuvauksiakin löytyy.

Kirjassa on jonkin verran pohdintaa sekä hauskoja sattumuksia - Meimbergin yksiköllä oli runsaasti maskotteja (Aasi, papukaija, kukko, nenäkarhu). Maimberg saattaa olla maailman ainoa hävittäjälentä, jolla on ollut nenäkarhu mukana lennolla..

Kyllä tämä kannattaa lukea, jos Saksan ilmavoimien ja lentäjien historia kiinnostaa.