Yöhävittäjälentäjänä Göringin Luftwaffessa ***

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

Yöhävittäjälentäjänä Göringin Luftwaffessa ***

Post by Sturmmann »

Kirja koostuu lähinnä Peter Spodenin omakohtaisista sotakokemuksista vuosilta 1943-1945, mutta parikymmentä sivua on alusta uhrattu taustakertomukselle.

Itseäni häiritsi kirjassa valtava todistelu tyyliin: En tiennyt juutalaisista yms. pahoista asioista mitään. Minulla oli aina juutalaisia tuttavia jne...Vasta sodan jälkeen minulle selvisi totuus.

Miksi saksalaiset jaksavat jauhaa aina tota samaa peetä? Spoden antautuu selittelemään ja puolustelemaan itseään ja tietämättömyyttään liian häiritsevästi. Olisi keskittynyt kertomaan lentämisestä ja taisteluistaan. No hänhän oli alun alkaen kirjoittanut tämän sukulaisilleen, joille pitää esittää ja puolustella.

Hampurin tuhoutumisen hän ujuttaa näppärästi osittain mielestäni saksalaisen maanpetturin niskoille, joka lensi uusimman JU88 yöhävittäjän Englantiin. Kohta tämän jälkeen tuli brittien ikkuna, jolla sotkettiin tutkat ja Hampuri sai kovasti siipeensä.

Englantilaiset terrorilentäjät kylvivät tuhoa Saksan kaupunkeihin murhaten lapsia ja naisia. Saksalaisten pommituksissa kuoli kaikenkaikkiaan 50 000 englantilaista, mutta englantilaiset kostivat tappaen moninkertaisen määrän viattomia saksalaisia.


Tällaista vuodatusta kirjasta jäi päälimmäisenä mieleen, kun sen oli lukennut. Mitään uutta kirja ei tarjoa asian vihkiytyneelle, mutta jotain pikku juttuja sieltäkin löytyy. Ainahan lukeminen kannattaa ainenkin paremman puutteesta.

Image
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

Post Reply

Return to “Muut - ilmasota”