[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Yöhävittäjälentäjänä Göringin Luftwaffessa ***
Page 1 of 1

Yöhävittäjälentäjänä Göringin Luftwaffessa ***

Posted: Wed Dec 13, 2006 19:17
by Sturmmann
Kirja koostuu lähinnä Peter Spodenin omakohtaisista sotakokemuksista vuosilta 1943-1945, mutta parikymmentä sivua on alusta uhrattu taustakertomukselle.

Itseäni häiritsi kirjassa valtava todistelu tyyliin: En tiennyt juutalaisista yms. pahoista asioista mitään. Minulla oli aina juutalaisia tuttavia jne...Vasta sodan jälkeen minulle selvisi totuus.

Miksi saksalaiset jaksavat jauhaa aina tota samaa peetä? Spoden antautuu selittelemään ja puolustelemaan itseään ja tietämättömyyttään liian häiritsevästi. Olisi keskittynyt kertomaan lentämisestä ja taisteluistaan. No hänhän oli alun alkaen kirjoittanut tämän sukulaisilleen, joille pitää esittää ja puolustella.

Hampurin tuhoutumisen hän ujuttaa näppärästi osittain mielestäni saksalaisen maanpetturin niskoille, joka lensi uusimman JU88 yöhävittäjän Englantiin. Kohta tämän jälkeen tuli brittien ikkuna, jolla sotkettiin tutkat ja Hampuri sai kovasti siipeensä.

Englantilaiset terrorilentäjät kylvivät tuhoa Saksan kaupunkeihin murhaten lapsia ja naisia. Saksalaisten pommituksissa kuoli kaikenkaikkiaan 50 000 englantilaista, mutta englantilaiset kostivat tappaen moninkertaisen määrän viattomia saksalaisia.


Tällaista vuodatusta kirjasta jäi päälimmäisenä mieleen, kun sen oli lukennut. Mitään uutta kirja ei tarjoa asian vihkiytyneelle, mutta jotain pikku juttuja sieltäkin löytyy. Ainahan lukeminen kannattaa ainenkin paremman puutteesta.

Image