[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Walter Schuck: Pudotus! ****
Page 1 of 1

Walter Schuck: Pudotus! ****

Posted: Thu Dec 17, 2009 20:25
by John Moses
Taas sellainen "parempi" kirja Koalalta, Schuckin suoraviivainen kuvaus urastaan ja taisteluistaan Jäämeren rintamalla ja valtakunnanpuolustuksessa. Virallisesti Schuck saavutti 206 ilmavoittoa - omasta mielestään noin 30 enemmän - kun taas jotkut ovat epäilleet yli 200:n voiton olevan yläkanttiin laskettu. Viimeiset neljä voittoaan mies sai muutamassa hetkessä ( 4x B-17) lennettyään Me 262:lla valtavan pommittajalautan ylitse syöksyen aina välillä tulittamaan, kunnes saattaja-Mustang lopetti leikin.
Oltiinpa voittojen määrästä mitä mieltä tahansa, Schuck perustelee menestyksensä kirjassa hyvin: venäläisten ilmataistelutaktiikka oli pohjoisen rintamalla olematonta ja kalusto pääosin vanhentunutta kesään -44 mennessä (niin oli kyllä saksalaistenkin...)Lisäksi lentotoimintaa esiintyi kesäaikaan lähes ympäri vuorokauden, mikä lisäsi tilaisuuksia päästä taistelukosketukseen miltei jatkuvasti, jos vain kunto kesti. Kesän -44 ilmavoittomäärä onkin huima, länsirintamalla ei tuollaisiin voittolukuihin olisi ollut enää mitään mahdollisuuksia - tuskin edes hengissäpysymiseen.
Kaikenkaikkiaan hyvä kirja, erinomaisilla kuvaliitteillä maustettuna. Neljä tähteä pitkästä aikaa, kriittisyys kasvaa, mitä enemmän lukee...

Re: Walter Schuck: Pudotus! ****

Posted: Thu Dec 17, 2009 20:46
by High Power
Hyvä kirja täytyy myöntää. Omasta kappaleestani löytyy myös Herran itsensä nimikirjoitus. :moshaa

Re: Walter Schuck: Pudotus! ****

Posted: Fri Dec 18, 2009 3:10
by Sturmmann
Kuin myös omakätinen allekirjoitus löytyy minulta ja pyysimpäs vielä Karhilalta nimen kirjan sivulle, kun sattui olemaan läsnä silloin taannoin Vantaalla.

Kirja on minunkin mielestä Moseksen kertoman mukaista. Suosittelen.