U 977 **** ATLANTILLA 1945 66 PÄIVÄÄ SUKELLUKSISSA

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

U 977 **** ATLANTILLA 1945 66 PÄIVÄÄ SUKELLUKSISSA

Post by Sturmmann »

Sota loppuu ja sodan heittellemiä ihmisiä on Eurooppa pullollaan!

Heinz Schäffer viimeisenä U-977:n kipparina kysyy miehiltään, että mitä tehdään, sillä sota on loppunut ja tulevaisuus ei ole valoisa. Heinz jättää perheelliset miehet Norjaan, jotta nämä välttävät tulevan retken riskit.
Nuoret miehet ovat valmiita lähtemään Heinzin kanssa johonkin puoluettomaan maahan. He sukeltavat U 997:llä 66 päiväksi pinnan alle!
He ajavat sukelluksissa pahimman yli ja ylittävät päiväntasaajan. Lopulta he päätyvät Artgentiinaan. New York Times repi asiasta Elokuussa 1945 koko etusivun uutisen, jossa spekuloitiin ketä veneen kyydissä oli tullut Etelä-Amerikkaan.

Heinzia epäiltiin ja syytettiin retken jälkeen liittoutuneiden osalta jopa Hitlerin salakuljetuksesta. Heidän saavuttua Argentiinaan liittoutuneet halusivat hänet välittömästi haltuunsa. Argentiina luovutti hänet ja U-977:n Yhdysvaltoihin, jossa häntä sitten kuulusteltiin ja syytettiin vähän kaikesta mahdollisesta. Jenkit luovuttivat hänet vielä Englantiin, jossa häntä vielä kuulusteltiin samoista asioista pitkän aikaa.

Villapaitakin on laitettava hermeettiseen rasiaan sukellusveneessä, jotta se säilyisi edes vähän matkaa hajoamatta, sillä kosteus kylmässä on korkea!
Kaikki eloperäinen homehtuu kosteassa ruumisarkussa nopeasti.

Suosittelen luettavaksi autenttisten kertomuksien takia!

Ps. Heinz Schäffer valitsi viisaasti, kun hän käski säilyttää kaikki torpeedot veneessään! Hän välttyi turhilta syytteiltä upotuksien suhteen, kun heitä epäiltiin sodanjälkeisistä upotuksista, mutta heillä oli kaikki torpeedot tallella, niin meni syytöksiltä pohja pois! Miehet olisivat halunneet tilaa veneeseen poistamalla torpeedot ja tilanne oli riistäytyä käsistä, sillä 66 päivää homeisessa ja kylmässä teräsputkessa varmasti laittaa jokaisen mielen koetukselle!
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

Post Reply

Return to “Muut - merisota”