Deutschland Class (Koop & Schmolke) ****

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3277
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

Deutschland Class (Koop & Schmolke) ****

Post by Canet »

Saksalainen parivaljakko Gerhard Koop ja Klaus-Peter Schmolke ovat julkaisseet komean sarjan Kriegsmarinen eli Saksan toisen maailmansodan laivaston aluksista. Neljäntenä sarjan kirjana "purjehti" hyllyyn Amazonilta ostettu Deutschland-luokan "taskutaistelulaivoista" eli panssarilaivoista kertova kirja. Luokan aluksethan olivat "Deutschland" (myöh. "Lützow"), "Admiral Scheer" ja "Admiral Graf Spee". Laivoista viimeksimainittu lienee tunnetuin, vaikka tekikin lyhyimmän uran ja oli sarjan viimeinen alus.

Kirja antaa varsin tarkat tiedot lähtien alustyypin suunnittelusta rakentamiseen jne. Jokaisesta laivasta on melko tarkka operaitivinen historia sekä runsaasti kuvia - pääosa sellaisia, joita en ole ennen missään muualla nähnyt. Tekijät ovatkin hankkineet kuvia mm. yksityisten albumeista. Myös alustyypin piirustukset löytyvät, mutta niiden tarkempi tutkimus edellyttää hyvää suurennuslasia.

Kirja on englanninkielinen. Samassa sarjassa ovat ilmestyneet kirjat Bisnarck- ja Scharnhorst-luokan taistelulaivoista, Admiral Hipper -luokan raskaista risteilijöistä, Saksalaisista kevyistä risteilijöistä (Emden, Köln, Karslruhe, Köningsberg, Leipzig ja Nürnberg) sekä Saksalaisista toisen maailmansodan hävittäjäaluksista. Noitten taistelulaivakirjojen hankintaa tässä mietin, ovat aika kalliita - nämä muut olivat parin..kolmen kympin vaiheilla.

Post Reply

Return to “Muut - merisota”