Taistelu Tyynenmeren herruudesta 1941-1945

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3277
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

Taistelu Tyynenmeren herruudesta 1941-1945

Post by Canet »

Kirjoittaja on Erkki Arni.

Tämä jo 1964 ilmestynyt teos kuvaa kohtuullisella tarkkuudella Tyynenmeren sotatoimia - tässä on selvällä suomella "lyhyt johdatus" aiheeseen.

Kirjassa on useita hyviä karttoja. Kuviakin on paljon, mutta niiden pieni koko ja (ilmeisesti) 1960-luvun kirjapainotekniikan rajoituksen eivät tuo niille oikeutta.

Sellainen trivia tietokin kirjasta selvisi, että yhteen aikaan jenkkien tukialusosastolla oli kaksi esikuntaa (tietytsti sitten myös kaksi komentajaa), jotka vuorottelivat - kun toinen oli maissa suunnittelemassa seuraavaa sotatoimea, toinen oli merellä aiemmin suunnitelmaansa suorittamassa - kovaa ainakin laivojen miehistöille - heille ei ollut varamiehistöä.

Suositellaan Tyynenmeren sodasta kiinnostuneille ensi alkuun - voi olla, että paremmin asiaan vihkiytyneet eivät saa kirjasta uutta antia.

Kun kirja on noinkin vanha, alkaacse olla jonkinlainen harvinaisuus ja voi divarissa maksaa melkoisesti. Omani sain kohtuuhintaan nettihuutokaupasta. Kirjastojen varastoista tätä varmaan myös löytyy.

Post Reply

Return to “Muut - merisota”