[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Miekka Suomessa ***
Page 1 of 1

Miekka Suomessa ***

Posted: Sat Oct 09, 2010 15:17
by Canet
Turun museokeskus on julkaissut aika mukavan runsaasti kuvitetun kirjan, jossa kerrotaan miekasta Suomessa alkaen esihistoriallisista löydöksistä nykypäivän historian elävöittäjien miekkoihin.

Kirja on jaettu ajanjaksojen mukaan:
- Ennen miekkaa - kivikauden tikarit
- Pronssikauden miekat
- Rautakauden miekat
- Keskiajan ja 1500-luvun miekat
- Ruotsin valtakunnan miekat 1550 - 1809
- Siviilivirkamiesten miekat Suomessa 1809 - 1917
- Miekan käyttö ja asema itsenäisen Suomen puolustusvoimissa
- Suomalaisten historianelävöittäjien replikamiekat

Jokainen osa on eri kirjoittajan käsialaa - mm. Palokangas ja Bergroth. Kuvat ovat upeita, mutta kaikista miekoista ei ole kokokuvaa ja vastaavasti myös yksityiskohtakuvia olisi voinut olla lisää - no, puuttuupa joitain miekkojen kuvia kokonaan. Tekstissä mainitaan myös muita teräaseita, mutta niistä ei ole kuvia (mm. pistimet, hukarit jne).

No, joka tapauksessa hienoa, että tällainen kirja on saatu aikaan!

Tilasin kirjan jo ennakkoon saatuani jostain (mistä lie..) tiedon sen ilmestymisestä. Postikuluineen tuli maksamaan alle 40,-. Kiinnostuneet voivat kysellä tuolta: http://www.turku.fi/public/default.aspx ... deid=17818

Re: Miekka Suomessa ***

Posted: Mon Oct 11, 2010 23:18
by H-D
Tuuppasin oman tilauksen meneen toivotaan parasta et tulee perille,niin hienolta kuulosti toi Canet:n mainospuhe.Siis hjyvä kirja miekoista ja Suomeks,edellinen ohut ja ansiokas oli hyvä sekin :)

Re: Miekka Suomessa ***

Posted: Wed Oct 13, 2010 16:15
by Canet
Toivottavasti ette kenkää ulos foorumilta, jos ette tykkää kirjasta. Kyllähän se kuitenkin on vaan "yleisteos", ei täytä kaikkia uteliaisuuteni kohteita aihe-alueelta..

Tuo pv-osio on aikaslailla sama kuin jossain sotahistorian vuosikirjassa - Palokankaan kirjoitus.

Tuo viimeinen osa oli kuitenkin aika mielenkiintoinen - siinä puhutaan miekkojen valmistuksesta - kaikenlaista sepäntietoa..

Re: Miekka Suomessa ***

Posted: Fri Oct 28, 2011 21:55
by caporal
Eipä tääkän teos mikkään huipputeos ole ,paljon jäi tekijöiltä taastakin teoksesta puutuun miekan historiasta.Mutta sivulla 139 kuvattu miekka ! Tällaisen olen varmasi nähnyt aikaisemmin .Jossen samaa niin samallaisen.Ilmeisesti näitä "ryssän"-miekkoja kaiketi modifoitiin malliksi 1919-ratsuväki enempikin ? Vielä kirjasta että kumminkin mielestäni hyvä hankinta ja kuullu asehistoriasta kiinnostuneen kirjahyllyyn .

Re: Miekka Suomessa ***

Posted: Fri Oct 28, 2011 22:40
by caporal
Vielä jatkan...kirjassa kuvatuista miekoista,jonkun tällaisen kun löytäis riihen hirren kolosta niin....