[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Puukon historia, Anssi Ruusuvuori *****
Page 1 of 1

Puukon historia, Anssi Ruusuvuori *****

Posted: Thu Nov 17, 2011 21:42
by 1st Sergeant
Aivan penteleen hyvä teos! Ei turhaan ollut tieto-finlandia ehdokkaana.

Suosittelen lämpimästi. Avaa katsantoa teräaseiden yleismaailmalliseen ja etenkin suomalaiseen historiaan aivan upeasti. 700 sivua asiaa.

http://www.apali.fi/kauppa/product_details.php?p=298

Re: Puukon historia, Anssi Ruusuvuori *****

Posted: Sat Nov 19, 2011 21:57
by caporal
Juu ,en tiedä olisin vähän perustellisempaa selvitystä eri puukoista jotenkin mutta ? Ruusuvuori on kuitenki koonnut hyvän perusteoksen . No, Sky / 27 Ukko-Pekka puuttuu täysin ja muihinkin "militaria-puukkoihin" olis voinut panostaa enemmän.Itse tilasin teoksen ja sillävälin lapset antoivat lahjaksi .Oli kaksi ja ratkaisu : Vaihdoin toisen opuksen Toijalan-puukkoon johon itsellä oli tuppi .Kirjasta annan 8½ -9 , no kuulin "Sisäpiiritietona" että ei Ruusuvuoren puukkokirjat jää tähän.

Re: Puukon historia, Anssi Ruusuvuori *****

Posted: Sat Nov 19, 2011 22:24
by igorrock
No, Sky / 27 Ukko-Pekka puuttuu täysin ja muihinkin "militaria-puukkoihin" olis voinut panostaa enemmän.
Noilla militaria- ja puhdetyöpuukoilla on oma tärkeä osansa meikäläisessä terätyökaluhistoriassa mutta jos tarkemmin tutkailee Anssin opuksen rakennetta ja tapaa jaotella puukot, eivät nuo militariapuukot oikein, ainkaan omasta mielestäni, tahdo luontevasti istua em. jaotteluun. Ne vaativat hieman toisenlaisen lähestymistapansa ja mieluiten oman kirjansa.

Sait kyllä caporal toijalanpuukkosi melkoisen edullisesti. Kirjan hintahan ei ole kuin luokkaa 130€, kustantajalta hankittuna.

Re: Puukon historia, Anssi Ruusuvuori *****

Posted: Tue Nov 22, 2011 23:22
by 1st Sergeant
Njoo, tuossa kirjassa on jo nyt 700 sivua, että tuota noin... Tietenkin jos siinä olisi vaikka 1400 sivua, niin asiaa olisi tuplasti.

Re: Puukon historia, Anssi Ruusuvuori *****

Posted: Fri Nov 25, 2011 21:31
by Stoppari
Älkää jätkät alkako.....Todella hieno teos, ja pitkäksi aikaa lukemista/tutkimista.Kirjastosta oli lainassa keväällä, olisipa tuo pukinkontissa....

Re: Puukon historia, Anssi Ruusuvuori *****

Posted: Sat Nov 26, 2011 21:33
by caporal
Niin eipähän tässä mitenkään aliarvioida Ruusuvuoren kirjaa.Vaan vissiin militaria militariapuukoille vois sitten olla oma julkaisu tai jotain ?