[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Imperial Russian field uniforms+equipment, Johan Somers.
Page 1 of 1

Imperial Russian field uniforms+equipment, Johan Somers.

Posted: Thu Aug 12, 2010 22:13
by Ned Flanders
Tuollainenkin tuli hommattua, Paljon kuvia ja sivuja. Ensivaikultelma on itselle pettymys, kuvateksit ja teksit muutoinkin eivät anna paljoa tietoa. Esimerkkinä vaikka piikkilanka sakset, kuvassa sakset ja tekstina seuraavaa "näillä Venäläiset leikkasivat piikkilankaa.." Eli aina kun pitäisi päästä asiaan juttu loppuu :cry:
Kuvissa ainoa valopilkku on Brysselin museon muutamat kuvat ja muutaman muun. Paljon tilaa on saanut Gunboardsilta tuttu JPS, ja kuvat ovatkin niitä samoja mitä tuolta foorumilta näkee. Mitään mainintaahan herra ei laita vaikka jokin esine on Repro. tekele tai vaikka vain suuntaa antava vastaava laite. Pietarin ratsukoulun karbiineja ihastellaan tietysti samoin jatkosodan aikaisia pandoleeroja, 20-luvulla kunnostetteja kypäriä ja etc..

Itse en saanut mitään uutta KO. kirjasta, mutta jollekin ensi tutustumiseen Tsaarin armeijan laitteisiin ja lumppuihin on kirja oiva teos. Nätti kuvakirja ja paljon "perustietoa"
Jotenkin tuntuu kuin kirja olisi tehty ennenkuin on riittävästi tietoa kasassa tai sitten vain on tottunut liikaa Suomalaisiin huipputason tietokirjoihin.
Mutta toisaalta, tämä taitaa toinen länsimainen kirja aiheesta ja tästä isoa plussaa.

Pisteitä 1 ja ½

Linkkiä: http://www.schifferbooks.com/newschiffe ... 0764335228

Re: Imperial Russian field uniforms+equipment, Johan Somers.

Posted: Fri Aug 13, 2010 16:13
by Canet
No joo, näitä riittää, kirjoja ilman kunnon sisältöä. Tehty ilmeisesti pelkästään rahastusmielessä - tekijää ei ole kiinnostanut tai ei ole tiennyt syvällisemmin asioista. On noita jokunen eksynyt omaankin hyllyyn, vaikka ei tätä yksilöä.

Voitaisiin varmaan aloittaa ei-suositeltujen kirjojen ja tekijöiden luettelo - vai onkos se lainvastaista? Ja samalla tietysti suositeltujen kirjojen ja tekijöiden luettelo, siinä nyt ei kai olisi mitään väärää.

Re: Imperial Russian field uniforms+equipment, Johan Somers.

Posted: Fri Aug 13, 2010 17:49
by igorrock
Pointti julkaisulle on siinä että esimerkiksi allekirjoittaneelle tuollainen kirja jo lisäisi hurjasti alan tietämystä. Te veteraanit vain tiedätte jo liikaa... :-D

Re: Imperial Russian field uniforms+equipment, Johan Somers.

Posted: Fri Aug 13, 2010 23:29
by Ned Flanders
igorrock wrote:Pointti julkaisulle on siinä että esimerkiksi allekirjoittaneelle tuollainen kirja jo lisäisi hurjasti alan tietämystä. Te veteraanit vain tiedätte jo liikaa... :-D
No jaa :roll: .. Luullaan tietävän.

Mutta hyvän kirjan pitäisi olla moniulotteinen, niin että jokainen saisi siitä jotakin irti. Esim. vaikkapa asepuku M/36 kirja, antaa aloittelijalle monta ihmetystä ja kokenutkin löytää aina jotakin uutta.

Canetin jutussa on kyllä vinha perä. Tämän alan kirjoja kun harvemmin pääsee etukäteen plaraamaan ja sapettattaa maksaa joskus reilu 100€ jostakin puoliksi tehdystä.
Mielipiteitä on tietysti monia mutta selvimmät rahastus kirjat voisi koittaa listata :miettii:

Re: Imperial Russian field uniforms+equipment, Johan Somers.

Posted: Sat Aug 14, 2010 15:26
by igorrock
Onkos kukaan tutustunut helsingissä olevan venäläisen kirjakaupan valikoimiin ? Muistelen nähneeni sen ikkunassa joskus jotain militariaankin liittyvää.

Ja näkyypä kotisivuilta jotain löytyvänkin:

http://www.ruslania.com/context-193/ent ... y-185.html

Re: Imperial Russian field uniforms+equipment, Johan Somers.

Posted: Sat Aug 14, 2010 15:38
by Canet
Ei ole kokemusta - kun en osaa venättä..

Paremmin on tullut hankittua kirjoja "nykyesperantolla" elikkäs englannin kielellä. Niitä löytyy nettikaupoista - mutta pitää olla joku aavistus, mitä ostaa, ettei haaskaa rahojaan p--aan. Koetan arvostella omat lähdekirjani tuonne kirjaosioon - jollain viiveellä.