[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Poliisitoimi Saksassa ja muissa miehitetyissä maissa?
Page 1 of 1

Poliisitoimi Saksassa ja muissa miehitetyissä maissa?

Posted: Wed Jun 01, 2016 21:52
by 1900
Eli tällainen kysymys tuli mieleen että minkälaiset järjestelyt oli poliisitoimessa sodan lopulla, tai heti sodan jälkeen liittoutuneiden valloittamilla alueilla. Eli ehkä tarkemmin; missä määrin ja kuinka nopeasti käytettiin esim.Saksassa saksalaisia sisäisestä turvallisuudesta vastaavia joukkoja, tarkoitan normaalia poliisitoimintaa. Sarjassa band of brothers kuvataan tilanne jossa nämä amerikkalaiset kohtaavat konepistoolilla aseistetun saksalaisen sotilaan tai poliisin joka hoitaa liikenteenohjausta tai valvontaa. Mielenkiintoinen asia.

Re: Poliisitoimi Saksassa ja muissa miehitetyissä maissa?

Posted: Thu Jun 09, 2016 10:33
by Psjääkäri
Joskus, kauan sitten minulle kerrottiin, että Saksan sotapoliisi olisi ollut viimeinen joukko joka luovutti aseensa. Olisi toiminut yhteistyössä, alaisena miehittäjän kanssa touko- kesäkuussa järjestyksenvalvonnassa... Muistaisin kuvan asiasta myös nähneeni. Poliisilla olisi ollut punainen? käsivarsi nauha ja kahlekoiran lätkä kaulassa aseistuksen tukena.