Mihin Gestapo Müller katosi

Keskustelua muusta kuin Suomen sotahistoriasta

Moderator: Juha Tompuri

User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3277
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

Post by Canet »

Olisi kyllä vaikeaa uskoa, että Mûller olisi palvellut USA:ssa KENRAALIN ARVOLLA, palkalla ehkä, mutta ei helpostikaan sotilasarvolla. Ymmärtääkseni Yhdysvalloissa kenraaliylennys käsitellään jommassa kummassa tai molemmissa parlamentin huoneista (senaatti, edustajainhuone), että tuskinpa menisi läpi vanha natsi - eikä varmaankaan myöskään "mies pimeästä" eli joku jonka henkilöhistoria alkaa viime viikosta. Voin tietysti ymmärtää tässä(kin) väärin..

Muuten tuollaisen asiantuntijan ja tietomäärän haltijan ottaminen salaa palvelukseen ei olisi mikään ihme - välttämättömyys on outojen vuodekumppanien äiti, sanotaan.

User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

Post by Sturmmann »

Olen ymmärtänyt että Barbiesta jäätyään eläkkeelle ei ollut enään vuonna 1987 mitään hyötyä kenellekkään, niin hänet annettiin ottaa kiinni. Aiemmin hän oli ilmeisen oleellinen tekijä vakoilu yms. renkaissa, joten sitä isoveli suojeli siihen asti.

Müller on mielenkiintoinen tapaus ja yleensäkkin nuo, jotka onnistuivat pakenemaan luhistuvasta 3-valtakunnasta. Espanjan Barcelonaan lensi sodan lopulla liuta mm. rakettiasiantuntijoita, kuten SS-kenraali Kammler, josta ei sen koommin ole kuultu. Olisiko Müller voinnut olla samassa koneessa? Kuinka yksi etsitty mies voi piiloutua niin ettei kukaan näe/kuule mitään? Oletan siis, että Müller oli etsintäkuulutettu? Eichmann eleli Klement nimellä liittoutuneiden miehitysvyöhykkeellä vuoteen oliko 1948 asti, jolloin vasta hakeutui väljemmille vesille.
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

Inger
tstopp
tstopp
Posts: 109
Joined: Thu Jul 05, 2007 18:45
Location: Kuusamo

Post by Inger »

Olet oikeassa. Barbie niin kauan kun hänestä oli hyöttyä- häntä suojelttiin, kun oli sitten jo vanha ja sairas,- hänet vangittiin.
Muller on jo varmasti kuollut, kun hän olisi nyt 106 vuotias.

Johnny B.God

Post by Johnny B.God »

Anonymous wrote:Venäläisten agentti. Führerin päämajassa tai OKW ylimmässä johdossa oli peitenimellä "Werther" toimiva agentti, jonka toiminnan Saksan vastavakoilu havaitsi 1942 keväällä. Werther toimitti tiedot Sveitsiin Aleksader Radolle, "Doralle", joka taas toimitti tiedot Moskovaan. Wertheriä "ohjasi" Rudolf Rössler, "Lucy", joka toimi kaksoisagenttina toimittaen tietoja Venäläisille sekä Sveitsiläisille. ...
Rudolf Roessler oli peite, jonka avulla englantilaiset toimittivat Stalinille tietoja paljastamatta että ne on saatu puretuilla koodeilla. Rösslerin "verkko" Berliinissä oli siis hämäystä. Kukaan Rösslerin "vakoilijoista" ei ole tullut sodan jälkeen esiin.

Rössler yritti toimia jonninmoisena tietokauppiaana sodan jälkeenkin, mutta huonolla menestyksellä. Tavara ei ollut relevanttia.

User avatar
leksa
sotvm1
sotvm1
Posts: 1480
Joined: Sun Jul 05, 2009 14:45
Location: Kymenlaakso

Re: Mihin Gestapo Müller katosi

Post by leksa »

Luin jostain että neuvostoliittolaiset olisivat löytäneet Müllerin ruumiin valtakunnan kanslian puutarhasta. Ja tunnistaneet ruumiin henkilötietojen perusteella. Ruumis jäi kuitenki syystä tai toisesta puutarhaan ja idän ja lännen suhteiden rikkouduttua, neuvostoliittolaiset olisivat jättäneet kertomatta asiasta.

Ja kylmäsodan takia länsi ei päässyt tutkimaan hautaa ja mahdollista ruumista.

:miettii:
"Mies miestä vastaan taistelussa voittaja on se, jolla on yksi patruuna enemmän lippaassaan."

Erwin Rommel

User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

Re: Mihin Gestapo Müller katosi

Post by Sturmmann »

Natsijohtaja haudattiin juutalaisten hautausmaalle

31.10.2013 20:52
Natsi-Saksan turvallisuuspoliisin johtaja haudattiin juutalaiselle hautausmaalle sodan jälkeen, sanoo saksalainen historiantutkija Johannes Tuchel.
Tuchel sanoo löytäneensä todisteet, joiden mukaan Gestapon johtaja Heinrich Müller haudattiin tavalliseen joukkohautaan juutalaisella hautausmaalla Berliinissä vuonna 1945. Kenraalin univormuun puettu ruumis löytyi alun perin tilapäishaudasta. Povitaskussa oli Müllerin kuvallinen palvelustodistus.
Gestapo-johtajan kohtalo on ollut epäselvä vuosikymmenien ajan. Viimeinen varma havainto hänestä tehtiin Hitlerin bunkkerissa tämän itsermurhan jälkeisenä päivänä.
Müllerin huhuttiin selvinneen hengissä, ja häntä etsittiin vuosikymmenien ajan.
Saksan juutalaisyhteisön johtaja Dieter Graumann sanoo natsin hautaamista juutalaisten hautausmaalle mauttomaksi ja hirvittäväksi.
STT-Reuters-AFP
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

User avatar
M/62
sotvm2
sotvm2
Posts: 642
Joined: Sun Oct 16, 2011 0:47

Re: Mihin Gestapo Müller katosi

Post by M/62 »

Kenraalin univormuun puettu ruumis ... Povitaskussa oli Müllerin kuvallinen palvelustodistus.
Mikä tosin ei todista että kyseessä todella oli Müllerin ruumis.

User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

Re: Mihin Gestapo Müller katosi

Post by Sturmmann »

Paras tapa kadota on tietty jättää paperit jonkun ruumiin taskuun kera SS-kenraalin takin. kun DNA-testi oli vielä tulevaisuuden hämärässä.

Kiinnostuin aiheesta uudelleen, niin luin yhden Mossadin agentin tehneen havainnon Mullerista 1967 hänen poistuessaan poikansa asunnosta. Hmm, liekö vastausta tähän aiheeseen saadaan koskaan?
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

Post Reply

Return to “Ulkomainen sotahistoria”