Kertakaikkisen hieno...
Leivontavinkki
- Korpisoturi
- kaartsotvm4

- Posts: 524
- Joined: Tue Dec 26, 2006 16:35
Leivontavinkki
Tämmöinen piparkakkutalo saatiin tuttavaperheeltä juuri sopivasti itsenäisyyspäivän iltana.
Kertakaikkisen hieno...
Kertakaikkisen hieno...
- Attachments
-
- Piparkakkutalo.jpg
- (94.17 KiB) Downloaded 318 times
Re: Leivontavinkki
Syötävän hieno!
Ja mahtava idea! Eipä olisi tullut piparkakkutankki itselle mieleen.
Ja mahtava idea! Eipä olisi tullut piparkakkutankki itselle mieleen.
Elämä on ihmisen parasta aikaa!
- Matti Nykänen
- Matti Nykänen
Re: Leivontavinkki
Hienosti tehty piparkakkuvaunu mutta meikäläisen vain on jotenkin vaikeaa yhdistää tuollaista aihetta jouluun.... 
"Aina on yritettävä
metsästää ja kalastaa
riiustaa ja pillustaa
kyllä jokin onnistaa.
Mut jos ei mikään onnista,
on miehellä huono tuuri"
metsästää ja kalastaa
riiustaa ja pillustaa
kyllä jokin onnistaa.
Mut jos ei mikään onnista,
on miehellä huono tuuri"
Re: Leivontavinkki
Nämä on kanssa aika mukavia....
-Kun te nyt kuitenkin sankoin joukoin alatte leipomaan näitä niin vinkki, sydänpiparista pala pois ja tomusokerikuorrutetta päälle...

piparit

piparit
Re: Leivontavinkki
Taikinaa vaihtelemalla saisi tietysti erivärisiä..
Leipomaan en ole vähään aikaa ehtinyt, mutta nyt olisi aika tehdä joulusinapit..
- 2 dl sinappijauhetta
- 2 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoa
- 2 dl kermaa
- 2 dl kananmunia
- 1 tl etikkaa
Yhdistä kuivat aineet kattilassa (sekoita, jotta sinappijauheen kokkareet hajoavat), lisää kerma ja munat. Lämmitä hiljaisella tulella KOKO AJAN SEKOITTAEN (palaa helposti pohjaan!) kunnes hiljaa kuplii (kiehuu). Siirrä vesihauteeseen jäähtymään ja lisää etikka. Voi maustaa myös jallulla, viskillä tms. Purkita lämpimänä. Säilytä viileässä - säilyy viikkoja.
Leipomaan en ole vähään aikaa ehtinyt, mutta nyt olisi aika tehdä joulusinapit..
- 2 dl sinappijauhetta
- 2 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoa
- 2 dl kermaa
- 2 dl kananmunia
- 1 tl etikkaa
Yhdistä kuivat aineet kattilassa (sekoita, jotta sinappijauheen kokkareet hajoavat), lisää kerma ja munat. Lämmitä hiljaisella tulella KOKO AJAN SEKOITTAEN (palaa helposti pohjaan!) kunnes hiljaa kuplii (kiehuu). Siirrä vesihauteeseen jäähtymään ja lisää etikka. Voi maustaa myös jallulla, viskillä tms. Purkita lämpimänä. Säilytä viileässä - säilyy viikkoja.
Re: Leivontavinkki
Näytin piparitankin kuva kaverille. Seuravaana päivänä hän oli rakentanut tällaisen:
- Attachments
-
- koms.jpg
- (81.55 KiB) Downloaded 318 times



