ITSENÄISEN SUOMEN LAIVASTON LAIVATYKIT 1918-2004

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3277
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

ITSENÄISEN SUOMEN LAIVASTON LAIVATYKIT 1918-2004

Post by Canet »

Jostain syystä oli laivatykkikirja jäänyt pois Sotamuseon julkaisuohjelmasta (aselajien peruskalustosarja: kenttätykit, rannikkotykit, ilmatorjuntatykit), mutta onneksi se ei näytä olleen mikään este Pekka Kiiskiselle ja Pasi Wahlmannille.

Kirja istuu sisällöllisesti ja osin myös ulkonäöllisesti (sama koko ja sidos) Sotamuseon kirjojen viereen - ja kaikilla raskaammasta asehistoriasta kiinnostuneilla se varmaan jo täydentääkin niitä.

Laivatykkikirja poikkeaa muista "tykkikirjoista" edukseen "aikalaiskuvauksillaan" - aseisiin liittyviä tarinoita on tallennettu ja siiretty laajankin lukijajoukon ulottuvile - nämä ovat kirjan tietopuolisesti kattavan annin lisäksi mukava ja nautittava kevennys.

Kirjan luettuaan tietää, että laiva ase-alustana tuo mukaan omia omgelmiaan, joita vakaalle maankamaralle sijoitetuilla tykistöaseilla ei ole. Myös tulenjohto saa lisää laskettavaa kun maalin lisäksi liikkuu myös ase.

Nyt on lukenut kaikki neljä "tykkikirjaa" alkaa toivoa vielä puuttuvia "renkaita" - pst-tykkikirjaa ja ehkäpä krh-kirjaa. Myös tulenjohtovälineistä ja -menetelmistä kertovat teokset olisivat mielenkiintoisia.

Post Reply

Return to “Aseet ja patruunat”