[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • "Masters of Air: American Bomber Boys"
Page 1 of 1

"Masters of Air: American Bomber Boys"

Posted: Tue Jan 22, 2013 17:23
by Laippakanta
Elikkäs uutta sarjaa pukkaa.
http://www.mesta.net/tv/uutiset/?aid=27843

Näyttelijä Tom Hanks ja ohjaaja Steven Spielberg lyövät jälleen hyntyyt yhteen ja tuottavat tv-minisarjan. Vielä nimeämättömän televisiosarjan esittää HBO-kanava ja se sijoittuu Toiseen maailmansotaan.

Hollywood Reporterin mukaan sarja perustuu historioitsija Donald L. Millerin tositapahtumiin pohjautuvaan kirjaan Masters of Air: American Bomber Boys. Kirja kertoo amerikkalaisista taistelulentäjistä, jotka taistelivat natsi-Saksaa vastaan II maailmansodassa.

Hanksin ja Spielbergin yhteistyö on aiemmin poikinut muun muassa menestyselokuvan Pelastakaa sotamies Ryan sekä palkitun The Pacific -televisiosarjan.

Re: "Masters of Air: American Bomber Boys"

Posted: Mon Jan 28, 2013 22:37
by Rautapuu
Taitaa olla tämäkin yksitoikkoista B-17 pommarin ylistystä ja tavan mukaan se "työjuhta" (koneesta tehtiin useita variantteja) B-24 Liberator jätetään taas varjoihin. Juuri luin toiselta sivulta, että Spielberg ja Hanks ovat molemmat B-17 faneja, joten pelkään ettei B-24 tulla paljoa näkemään tässä sarjassa. Olihan tuossa koneessa huonojakin puolia, mutta kun katsellaan kuinka monia erillaisia versioita siitä tehtiin, niin kyllähän se oli kaikinpuolin merkittävämpi kone kuin aina jalustalle nostettu B-17.

http://en.wikipedia.org/wiki/B-24_Liberator


Itse olen ollut aina sitä mieltä, että B-24 ei ole päässyt parrasvaloihin koska se on useimpien mielestä rumempi kone kuin B-17.