Ei varmaan kovinkaan pitkäikäisiä, kuten kuvastakin näkee, niin kosteus on jo tehnyt tuttavuutta yhden seinän kanssa.

On. Eipä se muuten kasassa taida pysyä.Wittmann wrote:Kuvasta näkee selvästi pahvinaulat kulmissa, että onko siellä puurunko???
Vanerinen Jurtta zeltsmokeball wrote:Lars Westerlundin uudessa kirjassa http://www.pkymasehist.fi/phpBB2/viewto ... =36&t=4899 on luku noista teltoista. Malleja on ollut useampia vanerista ja pahvista. Saksalaiset olivat ilmeisesti suurin tilaaja.
Muistaakseni Kotkassa ainakin valmistettiin koottavia parakkeja.Sturmmann wrote:Tuota muistaisin itsekkin, että Kotkassa olisi valmistettu näitä.
Tämä on juuri se, minkä itsekin muistaisin. Lisäksi olisi ollut mahd. vahapinnoite, jonka tuli pitää kosteutta poissa...Kauko Partio wrote:Ensopahvin levykoko on ollut 1,4 x 3 metriä, sopii melko hyvin tuon valokuvan mittasuhteisiin. Sitä tehtiin kartonkikoneella valmistettuja levyjä yhteen liimaamalla. Paksuus on ollut 3 - 6 mm. Paksuin 6 mm on ollut väriltään valkoista.
Tän mukaan ensopahvien paksuudet oli väeistä riippumatta 4-4,5mmKauko Partio wrote:Ensopahvin levykoko on ollut 1,4 x 3 metriä, sopii melko hyvin tuon valokuvan mittasuhteisiin. Sitä tehtiin kartonkikoneella valmistettuja levyjä yhteen liimaamalla. Paksuus on ollut 3 - 6 mm. Paksuin 6 mm on ollut väriltään valkoista.
http://www.kuhmo.fi/default.asp?link=514Telttojen puutetta pyrittiin korvaamaan Enso-Gutzeitin valmistamilla 180 kg:n painoisilla pahviteltoilla. Vaikeasti liikuteltavina ja pystytettävinä (pystytys naulaamalla) niitä saattoivat käyttää vain rintamasta kauempana olevat joukot sekä esikunnat.
Osasta näistä lisää myös täältä: http://digi.lib.helsinki.fi/pienpainate ... alphabet=Psmokeball wrote: - miehistöparakkeja
- hevostalleja
- varastoparakkeja
- ulkokattoja
- suojakattoja
- kylmätiloja
- lentokonehalleja
- talleja kuorma-autoille
- korjauspajoja
- keittiöparakkeja
- saunaparakkeja
- rehuvajoja
- sotilaskoteja
- vartioparakkeja
- sisustustarvikkeita
- parakkikaminoita