Warhaiset kenttäkeittiöastiat
Posted: Wed Jun 03, 2009 12:16
Keskusteluareenan tarjoaa teille Pohjois-Kymenlaakson Asehistoriallinen Yhdistys
http://pkymasehist.fi/phpBB2/
"loivia" monttuja tekisi mieli hieman muksia mutta vinha perä tuossa on. Helposti tulee pirun rumaa aaltopeltia.taifun wrote:anna kuhmujen suosiolla olla, tulee helposti kaameaa jälkeä.
Jättäisin muksimatta ja kuumentelematta. Eikös tuo ole tinattu sisäpuolelta? Kupari pitäisi kuumentaa punahehkuun että sillä olisi pehmentävä vaikutus. Ja kun tinan sulamispiste on alle kolmesataa astetta, niin se sulaa ja mahdollisesti vielä saostuu kupariin, jolloin pytty on pilalla. Jos on ihan pakko pieksää sitä, niin kylmiltään sisäpuolelta sileää puupölkkyä vasten käyttäen puuvasaraa.Ned Flanders wrote:"loivia" monttuja tekisi mieli hieman muksia mutta vinha perä tuossa on. Helposti tulee pirun rumaa aaltopeltia.taifun wrote:anna kuhmujen suosiolla olla, tulee helposti kaameaa jälkeä.
Antaa asian hautua vielä kuukauden pari.
H/LA:lle kiitokset vinkeistä.
Mallin pitäisi olla 1909. Taitaakin olla viimeisin ja ainoa tsaarin peruja oleva jonka vuosimallista on edes jonkinlainen konsensus. (Poislukien muutaman kirjan tarjoama 1910) Saman pakin teräsversio on sitten kertoman mukaan 1909/15.JVA wrote:Minulla on vähän erimallinen kuparipakki, lienee jo 1900-luvun puolelta. Eipä ole tullut selvitettyä mallivuotta... Pakki on valmistettu Moskovassa.
http://img14.imageshack.us/img14/1032/pc180020w.jpg
Kylllä, tinattu on. Asia jäänee ajatus asteelleVäbä wrote:Jättäisin muksimatta ja kuumentelematta. Eikös tuo ole tinattu sisäpuolelta? Kupari pitäisi kuumentaa punahehkuun että sillä olisi pehmentävä vaikutus. Ja kun tinan sulamispiste on alle kolmesataa astetta, niin se sulaa ja mahdollisesti vielä saostuu kupariin, jolloin pytty on pilalla. Jos on ihan pakko pieksää sitä, niin kylmiltään sisäpuolelta sileää puupölkkyä vasten käyttäen puuvasaraa.Ned Flanders wrote:"loivia" monttuja tekisi mieli hieman muksia mutta vinha perä tuossa on. Helposti tulee pirun rumaa aaltopeltia.taifun wrote:anna kuhmujen suosiolla olla, tulee helposti kaameaa jälkeä.
Antaa asian hautua vielä kuukauden pari.
H/LA:lle kiitokset vinkeistä.
Kiitos Ned tiedosta! Tuollaista teräsversiota en koskaan ole edes nähnyt. Ei varmaankaan kuulunut Suomessa olevien venäläisten joukkojen jakomateriaaliinNed Flanders wrote:Mallin pitäisi olla 1909. Taitaakin olla viimeisin ja ainoa tsaarin peruja oleva jonka vuosimallista on edes jonkinlainen konsensus. (Poislukien muutaman kirjan tarjoama 1910) Saman pakin teräsversio on sitten kertoman mukaan 1909/15.
En ole itsekkään täällä törmännyt noihin. Luultavasti peltiset ovat menneet sinne missä tarve on ollut kovin eli oikeille rintamille.JVA wrote:Kiitos Ned tiedosta! Tuollaista teräsversiota en koskaan ole edes nähnyt. Ei varmaankaan kuulunut Suomessa olevien venäläisten joukkojen jakomateriaaliinNed Flanders wrote:Mallin pitäisi olla 1909. Taitaakin olla viimeisin ja ainoa tsaarin peruja oleva jonka vuosimallista on edes jonkinlainen konsensus. (Poislukien muutaman kirjan tarjoama 1910) Saman pakin teräsversio on sitten kertoman mukaan 1909/15.