Piilukkopistoolin rakennussarja

Kertomuksia ja kuvauksia aseiden kunnostamisesta, entisöinnistä tai muuten vaan modaamisesta.
Post Reply
Markus
kok
kok
Posts: 96
Joined: Thu Jan 10, 2013 16:19

Piilukkopistoolin rakennussarja

Post by Markus »

Kiinnostaisi hankkia piilukkoinen mustaruutipistoolin rakennussarja.Ainakin Lähdenniemi noita myy ja mainostaa että sarjat olisi valmistusmaassa CIP tarkastettu eli ei vaatisi suomessa enää tarkastusta.Lähinnä vain lupa-asiat epäselviä :-D Eli vaatiiko tälläinen sarja suomessa jonkinnäköisen aseen valmistusluvan vai meneekö ihan tavallisella ostoluvalla?Entä miten viranomaiset suhtautuvat tälläisiin?Vaikka kyyseessä onkin pistooli niin eikai rinnasteta nykyaikaisiin pistooleihin?Lähinnä siis ajatuksena että onko ylipäätään mahdollista saada lupaa kun kaikki muut pistoolini ovat keräilyluvilla ja ampumakiellossa...

Jotain tämän tyyppistä olin ajatellut:
http://www.davide-pedersoli.com/scheda- ... y-kit.html

User avatar
HL/A
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3500
Joined: Tue Dec 23, 2008 15:40
Location: Salpalinja

Re: Piilukkopistoolin rakennussarja

Post by HL/A »

Ihan lonkalta heitän: 1890 Jälkeen valmistetuille mustaruutiaseille tarvitaan lupa. Lupaa varten tarvitaan hyväksyttävä käyttötarkoitus, eli replika-aseilla lienee ainoastaan mustaruutiamunnan harrastus kelpaava peruste - tai soveltuvin osin myös metsästys.
Tutkimattomat ovat ihmismielen tiet ja ymmärrys usein niin heikko.

ojh
alik
alik
Posts: 85
Joined: Sun Jun 24, 2007 17:36
Location: Uusimaa

Re: Piilukkopistoolin rakennussarja

Post by ojh »

Itse tein rakennussarjasta nallilukkokiväärin, sekin oli valmistusmaassa CIP-tarkastettu. Ostin normaalilla aseen hankintaluvalla. Asetyyppi mustaruutiase, toimintatapa 1. Kasasin sen verran hahmolleen että ehdin säädetyssä ajassa käydä esittämässä poliisille kokonaisena aseena, vasta sitten aloin tehdä pintakäsittelyjä yms.

Luvanhakuperusteeksi tosiaan tarvitaan mustaruutiammunta, ja mieluummin vielä tietty kilpailuissa ammuttava laji. Tuo Pedersolin Harper's Ferry on rihlattu piilukkopistooli, ja sellaiselle ei valitettavasti ole omaa lajia. Laji 6 (Kuchenreuter) on rihlattu nallilukkopistooli, laji 5 (Cominazzo) on sileäpiippuinen piilukkopistooli. Tarkemmin
http://www.ampumaurheiluliitto.fi/lajit ... iesittely/ .

Sanottakoon vielä että yleensä piilukkoa ei suositella ensimmäiseksi mustaruutiaseeksi, oppimiskäyrä saattaa käydä niin jyrkäksi että into lopahtaa alkuunsa. Nallilukko on paljon helpompi, ja silti hauskaa ja haastetta riittää alkajaisiksi ihan tarpeeksi.

Post Reply

Return to “Aseiden rakentaminen ja kunnostaminen”