Kysyn nyt itseäni viisaammilta aiheesta, eli sotien aikaisten käsikranaattien sytyttimistä ja olenko ymmärtänyt oikein. Tiedän että Google tietää paljon, mutta siinä kohtaa riitti kun versioita löytyy viittä erillaista.
M/32 "munakranaatti" Oli varustettuna iskusytyttimellä? Eli poistettiin alumiininen suojus, sen jälkeen sokka ja sytytin lyötiin jotain kovaa vasten mikä sytytti palomassan joka sitten noin 5 sekunnin kuluttua räjäytti varsinaisen nallimassan.
M/32 varsikäsikranaatti. Tähän väitteeseen törmännyt armeijassa. Saksalaisessa versiossa narusta vetäisy saa aikaan sen että kitkasytytin sytyttää palomassan jne. Mutta suomalaisessa versiossa massan sytytys tapahtuu iskurin voimin. Vedät narusta ja päästät irti/naru itsessään antaa periksi ja iskuri iskee jne?
RGD 33 heittokuntoon laittaminen ja mitä missä kohtaa tapahtuu.
Käsikranaattien sytyttimien toiminta/virittäminen
Re: Käsikranaattien sytyttimien toiminta/virittäminen
Tietosi kotimaisten m/32:sten kohdalla ovat käsittääkseni oikeat. Kotimaisiin munakäsikranaatteihin valmistettiin sotavuosina myös bakeliittisia sytyttimiä, mutta sytytin m/32 oli niissä vakiosytytin-malli.
RDG 33:n heittokuntoon laitto puolestaan oli melkoisen monimutkaista. Ohessa sen ohje Jalkaväen ampumatarvikkeet II:sta.
RDG 33:n heittokuntoon laitto puolestaan oli melkoisen monimutkaista. Ohessa sen ohje Jalkaväen ampumatarvikkeet II:sta.