Mitähän on putkilo sisltänyt
Posted: Wed Feb 25, 2009 19:55
Keskusteluareenan tarjoaa teille Pohjois-Kymenlaakson Asehistoriallinen Yhdistys
http://pkymasehist.fi/phpBB2/
Asia vilpitön Niin epäilinkin. En vaan ikuna ole joutunut tuollaisen kanssa tekemisiin.J wrote:Singon harjoitusraketti.
Eikös se ollu kuusiokoloavain, vai muistanko väärin HaRak siinä lukee.Canet wrote:Eikö siinä putkilossa lukenut jotain HRak. Itselleni jäi tuollainen KvKessin harjoitusammunnoista ajalta, jolloin ei ollut kuin yhden laisia kessejä. Raketin lataamiseksi sisäputkella varustettuun kessiin tarvittiin ruuvimeisseli.
Onko kenelläkään kuvaa tms. minkalainen pötkylä ko. HAKRI on kyseessä. Kovin JÄREÄÄ a-tarviketta tuohon putkiloon ei mahdu.J wrote:Singon harjoitusraketti.
Ei ole kuvaa, mutta laukaus koostuu ohuesta muutaman millimetrin paksuisesta ja n. 25 cm pituisesta terästangosta, jonka kärjessä oli n. 40 mm pituinen ja n. 20 mm paksuinen teräksinen kärkiosa, ja luonnollisesti pyrstössä pienet avautuvat ohjaussiivekkeet.Väbä wrote:Onko kenelläkään kuvaa tms. minkalainen pötkylä ko. HAKRI on kyseessä.
No duoda duoda... merkkasiko tuo jotenkin osumat, esim. pieni savullinen välähdys tms. vrt. krh:n hakria jossa oli se peltinen "iskusytytin" pahvisen haulikonhylsyn päässä, joka taas laitettiin Hakrin päähän nallipuoli ulos päin. Maahan iskeytyessään välähti ja valkoinen savu paljasti iskemän. En tiedä vieläkö niitä krh:ssa käytetään, mutta iloisella -70 luvulla se oli käytössä. Vai ihanko vaan katseella seurattiin murikan lentoa ja toivottiin parastaKomendantti wrote:Ei ole kuvaa, mutta laukaus koostuu ohuesta muutaman millimetrin paksuisesta ja n. 25 cm pituisesta terästangosta, jonka kärjessä oli n. 40 mm pituinen ja n. 20 mm paksuinen teräksinen kärkiosa, ja luonnollisesti pyrstössä pienet avautuvat ohjaussiivekkeet.Väbä wrote:Onko kenelläkään kuvaa tms. minkalainen pötkylä ko. HAKRI on kyseessä.
Nuo mitat tulivat ulkomuistista, eli niissä voi olla pientä "toleranssia".
Reikä & pyrstöjen viilteet ilmestyivät vaunumaalitauluun (useimmiten lautakehikkoon kiinnitetty muovikelmu), joita sitten tähysteltiin, tulentarkkaajana toimiva kouluttaja pääasiallisesti ja tarvittaessa kiikareilla - tosin ampumaetäisyys oli yleensä tuollaiset sata metriä, joten osumapiste yleensä näkyi yllättävän hyvin etenkin valoa vasten, ellei tauluun oltu ammuttu liikoja. Vanhat osumat voitiin myös merkata vaikkapa spray-maalin suihkauksella. Taulun joutui kuitenkin käytännössä vaihtamaan toiseen jo muutamien laukausten jälkeen, ja niitä olikin ammuntoja varten valmistettu useita kappaleita, ja niitä voitiin esim. uudelleenmuovittaa ammunnan edetessä.Väbä wrote:No duoda duoda... merkkasiko tuo jotenkin osumat - - Vai ihanko vaan katseella seurattiin murikan lentoa ja toivottiin parasta