Page 1 of 1

Carinhalle

Posted: Sun Dec 18, 2011 20:45
by HL/A
Tuli käytyä katsastamassa Mitä Göringin maaseutuasunnosta Carinhallesta on jäljellä. Ei juuri mitään. 1945 keväällä SS-joukot räjäyttivät talon Göringin vetäydyttyä Führerin bunkkeriin Berliiniin. 60-70 luvulla tuhotiin loputkin, samoin vielä jäljellä ollut Carinin hauta ja peitettiin maalla. Myös istutetut puut on jossain vaiheessa kaadettu ja annettu alueen metsittyä täysin villisti. Ainoa jäljellä oleva kohde on parin kilometrin päässä talosta ollut pääportti vahtikoppeineen ja sen vieressä olevat vartiosotilaiden asuinrakennukset jotka ovat nykyään yksityisasuntoina.
Alueella näyttää olevan runsas villisikakanta joka tonkii maata ja nostaa pintaan tiilenkappaleita, luodinkestävän lasin paloja ja sekalaista rautaromua.
Myös miinaharavamiehet näyttävät vierailleen paikalla viime kesänä.
Ainoa näkyvä rakennelma on toisessa kuvassa näkyvä talosta rantaan johtava tunnelin pää, joka oli myös täysin peitetty mutta uudelleen aarteenetsijöiden esiin kaivama. Meikäläisen mahalla ei aukosta mahtunut sisään mutta lampulla näki että tunneli on noin 10 metrin päässä sortunut. Alueen pohjapiirrosta seuraamalla löytyy kyllä maantasalla olevia rauniokasoja siellä missä eri rakennuksia on ollut.
Paikka on nelisenkymmentä kilometria Berliinistä Luoteeseen, jos joku on kiinnostunut niin yritän antaa ajo-ohjeet.

Re: Carinhalle

Posted: Mon Dec 19, 2011 17:06
by Canet
Täällä http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cg ... 20G%F6ring olevan tiedon mukaan Neuvostojoukot ryöstivät Carinin haudan ja levittivät jäännökset lähiympäristöön (haudanhäpäisy - no, samaa sattui mm. Porkkalan vuokra-alueella).

Carinin maanalainen mauseleomi Carinhallessa
Image

Tässä lienee menossa Carinin hautaus mauseleomiin - Hitlerkin oli läsnä tilaisuudessa
Image

Vuoden 1950 paikkeilla ruotsalainen pappi kävi paikalla keräämässä mitä luita löysi ja toi ne perunasäkissä kotimaahansa - Carinin löytyneet jäännökset lepäävät sitten jälleen Tukholman lähistöllä Ekerön kunnan Lovön saaren kirkkomaalla, mihin hänet haudattiin ensimmäisen kerran kuolemansa jälkeen syksyllä 1931.

Göring siirsi vaimonsa jäännöksen kotinsa puistoon kesällä 1934, kun hänen Lovön kirkkomaalle tammikuussa 1933 jättämänsä hakaristiseppele oli poistettu paikallisten toimesta.