[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • SAKO P94 S
Page 1 of 1

SAKO P94 S

Posted: Wed May 18, 2016 14:46
by HL/A
Minulla on kyseinen piekkari, olen ampunut sillä muutaman tuhatta laukausta. Tänään alkoi ammuttu hylsy jäädä kiinni lukon päähän. Kun lipas on täysi niin hylsyt heittyvät pois, mutta loppupäässä ja varsinkin viimeinen hylsy jää lukon päähän kiinni. Putsasin aseen ja en näe ulosheittäjän kynnyksessä mitään vikaa, tosin siinä on aika pieni metallitappi jota ihmettelen osuuko se edes hylsyn kantaan.

Olisiko kellään kuvaa millainen ulosheittokynnys pitäisi olla? Googlettamalla en löytänyt.

Re: SAKO P94 S

Posted: Wed May 18, 2016 17:19
by igorrock
Itse aloittaisin sillä että ensimmäisenä kokeilisin tapahtuuko kuvailemasi ongelma useamman eri valmistajan patruunoilla.... :miettii:

Re: SAKO P94 S

Posted: Wed May 18, 2016 18:43
by HL/A
Olen ampunut samaa patruunaa useita satoja ennen ongelmaa, ongelma alkoi yhtäkkiä. Kokeilin myös muiden valmistajien patruunoita mutta sama vika jatkuu. Eli patruunasta ei ole kyse.

Re: SAKO P94 S

Posted: Wed May 18, 2016 19:02
by igorrock
OK. Sanoit puhdistaneesi aseen mutta oletko kokeillut purkaa lukkoa ja pestä sen kauttaaltaan petroolilla/liuotinpesuaineella ? Tämä lähinnä siksi jotkut aseöljyt saattavat ajansaatossa "pikeytyä" aika pahasti lukon ahtaisiin paikkoihin ja ehkä haitata ulosvetäjän toimintaa.

Tuo täyden lippaan toiminen saattaisi myös indikoida sitä että lippaan jousi voisi olla ajanoloon vähän "kuoleutunut".

Re: SAKO P94 S

Posted: Wed May 18, 2016 20:00
by HL/A
Minulla on käytössä uusi lipas kun entinen oli hukassa ja sittemmin löysin vanhankin, molemmat toimivat samalla tavoin. Ulosvetäjä ottaa kiinni hylsyyn kunnolla, kyse on ettei vastakappale ( ulosheittäjä? ) heitä hylsyä ulos eikä mielestäni edes osu hylsyn kantaan. Siksi haluaisin nähdä kuvan millainen sen pitäisi olla, suurennuslasilla en näe mitään puuttuvan siitä, mutta hylsy ei vaan tökkää siihen.

Re: SAKO P94 S

Posted: Wed May 18, 2016 22:56
by Väbä
HL/A wrote:Minulla on käytössä uusi lipas kun entinen oli hukassa ja sittemmin löysin vanhankin, molemmat toimivat samalla tavoin. Ulosvetäjä ottaa kiinni hylsyyn kunnolla, kyse on ettei vastakappale ( ulosheittäjä? ) heitä hylsyä ulos eikä mielestäni edes osu hylsyn kantaan. Siksi haluaisin nähdä kuvan millainen sen pitäisi olla, suurennuslasilla en näe mitään puuttuvan siitä, mutta hylsy ei vaan tökkää siihen.
Onko tuo pianolanka "vippari" paikallaan? Ettei vaan ole mennyt poikki?
Image

Tuolta löytyy vielä käyttöohje räjäytyskuvineen. http://www.sako.fi/sites/default/files/Finnfire.pdf Tuo osa on käsittääkseni no: 33 ulosheittojousi

Re: SAKO P94 S

Posted: Thu May 19, 2016 6:26
by HL/A
Kiitos, asia selvisi :pray:
Tuo lankaviritys on hävinnyt. Pitää hankkia varaosa.

Re: SAKO P94 S

Posted: Thu May 19, 2016 14:51
by Väbä
HL/A wrote:Kiitos, asia selvisi :pray:
Tuo lankaviritys on hävinnyt. Pitää hankkia varaosa.
Tuon voi itsekin väännellä, jos on sopivaa pianolankaa saatavilla, lanka on 0,59-0,60mm paksua, kuvista näet miten se on paikallaan ja suurpiirteiset mitat langalle on alkaen vasemmasta päästä: ensim. n. 10ast. käännös pit. 4mm, langan päästä toiseen 90ast. mutkaan 24,5mm (n. 15mm päässä on pieni pokkaus, näkyy lipaskuilun päälikuvassa) siitä seuraavaan n. 85 ast. mutkaan 5,5mm ja loppupää n. 3,5mm jousen valmis kokonaispituus on n. 25mm.


Image

Image

Image

Re: SAKO P94 S

Posted: Thu May 19, 2016 21:31
by igorrock
Tuossa on kyllä SAKOn suunnittelija (kuka lienee tässä tapauksessa ollutkin) tainnut mennä siitä mistä "aita on matalin". Tuollainen ohut lankajousi noinkin tärkeässä ja vahingolle alttiissa paikassa on ainakin omasta mielestäni aikamoinen "lapsus"... :miettii:

Re: SAKO P94 S

Posted: Fri May 20, 2016 6:34
by HL/A
Samaa mieltä Igorrockin kanssa. Onneksi niin kauan kun lippaassa on patruunoita niin ylimmän hylsyn kanta toimii jonkinlaisena ulosheittäjänä.

Re: SAKO P94 S

Posted: Thu May 26, 2016 14:45
by HL/A
Noniin, nyt sain varaosan. Purin aseen ja asensin lankahässäkän paikalleen. Aika mielenkiintoista sillä lanka on täysin kadonnut, kiinnitysruuvi oli kylläkin tiukasti paikoillaan.

Varsin surkea konstruktio, lienee Italiassa suunniteltu :mrgreen: