Norinco

Keskustelua kivääreistä ja varusteista - myös pienoiskivääreistä
User avatar
J
luutn
luutn
Posts: 1084
Joined: Mon Jun 19, 2006 19:01
Location: Karjala

Re: Norinco

Post by J »

- Kaasuputken jousen poisto ja putken väljennys
- Paksummat itä-luodit
- Kiikarikiilan tarkistus

ja hinnakkaampi homma:

- Piipun vaihto ja pesitys .30x39
- Ja tarkastetaan vielä että kaasuputki on tarpeeksi väljä

Nämäpä taitavat olla ne vaihtoehdot jotka järjenrajoissa pysyy.
VRV - J
- kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia -

yksvaan
korpr
korpr
Posts: 55
Joined: Fri Sep 19, 2008 19:03

Re: Norinco

Post by yksvaan »

Jep. Edellä vaihtoehdot. Piipunvaihto kannattaa jos aseen saa halvalla. Ja rakentelukohteena ihan jees, vähän niin kuin mosinit. Norinco on se mikä on, ja kritiikistäni huolimatta en menisi seisomaan maalitaulun paikalle :-D Toimintavarma ja kestävä vehje kuitenkin. Ja jos "humisevaa" on vähän niin kelpaa noilla kiinan vehkeillä aloitella ampumaharrastusta.

User avatar
reka65
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2457
Joined: Sat Sep 16, 2006 7:32

Re: Norinco

Post by reka65 »

yksvaan wrote:Jep. Edellä vaihtoehdot. Piipunvaihto kannattaa jos aseen saa halvalla. Ja rakentelukohteena ihan jees, vähän niin kuin mosinit. Norinco on se mikä on, ja kritiikistäni huolimatta en menisi seisomaan maalitaulun paikalle :-D Toimintavarma ja kestävä vehje kuitenkin. Ja jos "humisevaa" on vähän niin kelpaa noilla kiinan vehkeillä aloitella ampumaharrastusta.
Laaki ja vainaa tai ruho-osuma :miettii:
Miten arvioisi edun,hyödyn tai tahdon :miettii:

Sodankäynti on jotain sellaista mitä maamme ei ole pitkään aikaan joutunut kohtaamaan.Haavoittunut sitoo yksi-kolme miestä,kuollut ei yhtään.Ei sotilasaseiden kanssa käydä tarkkuusammuntaa vaan ammutaan kohti.Olenko joskus ymmärtänyt väärin?

Kuinka monelle ikäluokalle on sanottu:Kun saat kuolleelta viholliselta AK:N,heitä se oma aseesi menemään.

20sentin pleittiin kun osuu 100 metrin matkalta,se on riittävä tarkkuus.Siellä tuskin kiertää SAL nokkamiehiä seuraamassa ruplaan ampumista.

Kilpaa ampuminen on eri asia kuin ruhoon osunta.Vaikka kisoissa pyritään osumaan pieniin maaleihin,tarkoituksena on harrastamisen ja tarkkuuden säilyttäminen,ei vihollisen pääosumat.

Ressuaseharrastamiset voi lukea sellaisiin joiden kanssa ei tehdä muuta kuin kerätään vuodesta toiseen samat miehet radalle ratkomaan vuoden voittaja.Ei täällä mahdollisen sodan tullessa käytetä AR tai AUG merkkisiä aseita.Tyydytään ja väsätään omiamme,sotavehkeet ovat silloin tyrkyllä kun tänne tullaan.Mitä silloin saamme?Kotimaisen vaiko AK:n.Saapa nähdä.

Tämä vuodatus nyt sen takia kun jaksat vatvoa Norincon huonoutta.

fg47
korpr
korpr
Posts: 44
Joined: Mon Feb 04, 2008 14:55
Location: Etelä-Häme

Re: Norinco

Post by fg47 »

yksvaan wrote::-D Ei sentään, ei ikinä politiikkaa... Vaan en silti arvosta itävehkeitä kovin korkealle... Jonkun verran niitä käpistelleenä ja omistaneena.
Moi!
The hell,itelle piti saada 223 ja AR oli hankinnassa.
Onneksi en ostanut kapitalistihapatusta,vaan saigulin!
150m ja 48 pojoo täht säätämisen jälkeen ekalla kerralla,sama matka 1lks/savikiekko.
Ja 62gr Barnaulilla,miten paranee "paremmalla" patruunalla se nähdään?
Mulle tärkeintä on,että kun koukusta kiskasee niin kuuluu PAM eikä räkkäysääniä.
Ja sokerina pohjalla:ei tartte miettii ilmanlämpöä ja mitä öljyä käytää! :lol: :lol:
SNAFU
Viinaa voi olla ilman iloakin

User avatar
J
luutn
luutn
Posts: 1084
Joined: Mon Jun 19, 2006 19:01
Location: Karjala

Re: Norinco

Post by J »

Typerin neuvo mitä oon kuullu heitätään RK pois ja otetaan AK tilalle :) Mitä ak tarjoaa mitä RK ei? Ei mitään!
VRV - J
- kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia -

jaska
maj
maj
Posts: 1338
Joined: Mon Dec 17, 2007 22:05
Location: kangasala

Re: Norinco

Post by jaska »

Maastokelpoisemmat tähtäimet nyt alkuunsa.Ei sodassa olla radalla vaan ilma on yleensä säkeana pölyä,savua jne.nopea tähtäys ja toimintavarma ase pääse silloin pääosaan.Eiköhän se vieläkin liene niin ,että yhtä osumaa kohden ammutaan melkoinen määrä kuulaa eteensä.Se ettei AK.t ole viimeaikoina kovin hyvin maailmalla muka pärjänneet on johtunut niiden käyttäjistä.Noringoissa lienee paljon laatuvaihtelua,mutta keskimäärin niillä on aivan riittävä taistelutarkkuus ainakin Suomen olosuhteisiin ja käyttäjiin verrattuna.

User avatar
J
luutn
luutn
Posts: 1084
Joined: Mon Jun 19, 2006 19:01
Location: Karjala

Re: Norinco

Post by J »

jaska wrote:Maastokelpoisemmat tähtäimet nyt alkuunsa.Ei sodassa olla radalla vaan ilma on yleensä säkeana pölyä,savua jne.nopea tähtäys ja toimintavarma ase pääse silloin pääosaan.Eiköhän se vieläkin liene niin ,että yhtä osumaa kohden ammutaan melkoinen määrä kuulaa eteensä.Se ettei AK.t ole viimeaikoina kovin hyvin maailmalla muka pärjänneet on johtunut niiden käyttäjistä.Noringoissa lienee paljon laatuvaihtelua,mutta keskimäärin niillä on aivan riittävä taistelutarkkuus ainakin Suomen olosuhteisiin ja käyttäjiin verrattuna.
No voi jumalauta sentään, RK:ssa käytetään yö tähtäimiä jos tarvii nopean tähtäin kuvan. Johan tuo opetaan alokkaillekin. RK:n yö tähtäimet toimii muuten päivällä paremmin kuin AK:n vastaavat.
VRV - J
- kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia -

jaska
maj
maj
Posts: 1338
Joined: Mon Dec 17, 2007 22:05
Location: kangasala

Re: Norinco

Post by jaska »

No joo voihan niitä yötähtäimiä käyttää,muuta kun ne tähtäimet tykkää siirtyä paikaltaan kauhean helposti.Sijoitus laatikon kanteen on ihan syvältä tarkkuuden kannalta ja tähtäimet ovat muutenkin RK62.ssa liian hennot ollakseen kenttäkelpoiset.Diopterit ovat talvella lähinnä naurettavat ja jos käännät yötähtäimet esiin ne keräävät tetsattaessa kaiken potaskan itseensä ja menevät paikaltaan.

User avatar
J
luutn
luutn
Posts: 1084
Joined: Mon Jun 19, 2006 19:01
Location: Karjala

Re: Norinco

Post by J »

Vaikka ne vähänsiirtyisikin niin hajonta jää silti pienemmäksi kuin AK :n keskiverto hajonta.
VRV - J
- kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia -

User avatar
D166xM39
tstopp
tstopp
Posts: 105
Joined: Tue Jan 08, 2008 21:49
Location: Napa-Suomi

Re: Norinco

Post by D166xM39 »

Hmmm, keskustelu on näköjään tässä välissä edennyt, mutta heitetään tämäkin sekaan sotkemaan.

Reserviläisammunnoissa porukka laitetaan järjestykseen ammunnan tuloksella, jossa likimain kaiken aa ja koo on hyväkäyntinen kivääri, joten sellaisia kai sitä sitten porukat hankkii. Onkohan joskus ennen ollut vastaavaa vääntöä, kun toisilla oli m91-kiväärit ja toisilla m27 tms.?

Olin siis juurikin ylpeänä kirjoittamassa, että sain kiikarilla kasan tapaista aikaiseksi:

Romanian aakoon tyypillistä 100 metrin käyntiä minun käsissä tältä päivältä (Kun Romania on nykyään EU:ssa, niin luetaanko se länsivehkeeksi? :miettii: :smile: ).

Piti kaivaa se kiikari pitkästä aikaa esille, kun aikaisemmin tuli lässytettyä, että kiikarilla tulee avoja huonommat kasat, mutta tänään kiikarilla tuli ihan kelvollista jälkeä. Yksi on tietysti roiskaistu vähän kauemmas. Patruuna Barnaul SP (Soft Point eli puolivaippa), luodin mitattu D=7.90 mm. Kasa on korkealla, kun säädin korkeutta tämälleen oikean määrän mutta väärään suuntaan. Sitä se teettää, kun ei välineitä käytetä piiitkään aikaan.
Image

Hämärä pilvinen keli ei oikein suosinut avotähtäimiä (eikä vieressä rynnäköntorjunta ammuntaharjoituksia pitävän Saiga-kuskin suujarrun korvallista sivelevät henkäykset). Semmonen raita siitä sitten tuli. Patruuna Barnaul FMJ, mitattu luodin D=7.85 mm. Koko reissun tarkoituksena oli saada avotähtäimet osoittamaan luodin lentosuuntaan ja sinnehän ne nyt suunnilleen osoittaa.

Image

Laadukkaammalla murkinalla, kuten S&B:llä tai Lapualla :pray: saa käyntiä vähän paremmaksi, mutta Barnaullin komea suuliekki ja halvempi hinta korvaa pienet puutteet käynnissä. Näillä eväillä sitä rynnistetään rinta kaarella kohti tulevaa kautta, sekä jatkuvasti voimistuvaa AR-miesten rintamaa ja palataan toistuvasti kotio pää painuksissa lohdutuksen toivossa (mutta kuitenkin silloin tällöin edes joku AR-kuski selätettynä) :mrgreen: ...
Reippaan ampumaharrastuksen voittaa vain vielä reippaampi ampumaharrastus.

jaska
maj
maj
Posts: 1338
Joined: Mon Dec 17, 2007 22:05
Location: kangasala

Re: Norinco

Post by jaska »

Ihan hyvältähän tuo näyttää.AR nyt sattuu ominaisuuksiensa puolesta olemaan aika ylivertainen rata-ase ak.hon verrattuna,mutta tosipaikassa se sitten myös tuntuu rata-aseelta.Norinco ei pärjää yleensä käyntinsä puolesta RK62.lle ,mutta eipä tuota usein sotatilanteessa yli 100m tarvitse ampuakkaan ja pitkiä etäisyyksiä varten on ihan omat aseet.Eli minun mielestäni Norincot täyttävät sen asian mitä varten ne hommattiinkin,eli mahdollistaa varustaa kaikki nykyiset joukot rynnäkkökiväärillä jolla on riittävä todennäköisyys osua vastapuoleen niiltä matkoilta joilla rynkyn käyttö on järkevää.

von Arnim
tstopp
tstopp
Posts: 109
Joined: Mon Feb 11, 2008 21:19
Location: hellsinki

Re: Norinco

Post by von Arnim »

Mulla oli n. 10 v sitten norinco 56s (leimattu v.90) ampui n 40mm. kasaa 100. lta metriltä,viimeistelu parempi kuin sakossa(rautojen,piipun)
halpa bushnell kiikari,sivukiinnitysjalka (myynnissä palstalla)

yksvaan
korpr
korpr
Posts: 55
Joined: Fri Sep 19, 2008 19:03

Re: Norinco

Post by yksvaan »

Harvinainen norkku von arnimilla :-D Minullakin oli yksi norkku joka kävi ihan kohtuullisesti. Eli tuurilla saa tarkankin, kuten jo ilmi kävi. Hyviä puolia aseessa on toimintavarmuus, aina paukkuu kun koukusta puristaa.... Vaan enpä enää viitsi leikkiä noiden kanssa, paitsi jos halvalla saa (alle 100 euroa) :lol:

Rautapuu
kers
kers
Posts: 144
Joined: Sat Oct 03, 2009 0:22

Re: Norinco

Post by Rautapuu »

Eivät nämä oikeassa taistelussa olevat näytä mitään tarkkuusammuntaa harrastavan.

Russian soldiers attacked by Georgians
http://www.youtube.com/watch?v=-_Cco53n7yw

Georgian VS Russians shootout near Tskhinvali Cemetery
http://www.youtube.com/watch?v=1pmFJAzzKZI

Jenkit ammuskelvat talebaaneja. Ammusta kuluu mutta eivät ole varmoja osuivatko mihinkään...
http://www.youtube.com/watch?v=Ejb1mKDtqCc


Tokkopa sitä täälläkään harrastettaisiin..

User avatar
76253r
sotvm1
sotvm1
Posts: 713
Joined: Fri Jul 13, 2007 17:28
Location: P-P

Re: Norinco

Post by 76253r »

pari viikkoa sitten oli meidän seuralla ammunnat. Pieni muotoinen kilpailu jonka voitti mpk:n Norincolla ampunut heppu :) Allekirjoittaneen vz58 ja jonkun tuntemattoman henkilön viri-tuning -AR eivät saaneet yhtä hyviä kasoja.. :oops:
Jep.

Post Reply

Return to “Kiväärit”