Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Keskustelua tähtäinkiikareista yms.
Post Reply
John Moses
kaartsotvm3
kaartsotvm3
Posts: 569
Joined: Mon Feb 13, 2006 9:04

Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by John Moses »

Perjantai-iltana ruokaostoksilla sattui silmään ylikansallisen kauppaketjun "rojuosastolla" 2 kpl kaukoputkia, jotka rönöttivät tyhjän laarin pohjalla pahvilaatikoissaan. Uteliaana aukaisin toisen pakkauksen (joku oli jo avannut sen aiemminkin, kuten sen toisenkin paketin) ja hämmästyin, kun putken kuva todellakin tarkentui liikkeen peräseinän mainoksiin - ja vieläpä erittäin selkeänä. Ihan pakko oli sitten avata toinenkin paketti, ja ihme: vielä terävämpi ja selkeämpi kuva! Suurennosta putkilosta löytyi 20-60x ja hintalappu kertoi putken kustantavan peräti 39,90 euroa, mikä sisälsi myös paketista löytyvän kuljetuspussin ja pöytäjalustan. En ole ikinä ollut mikään halpisoptiikan ihailija, mutta sisätiloissa katseltuna toisen putken kuva oli sen verran vakuuttava, että putki siirtyi ostoskärryyn ruokatavaran seuraksi. Tänään sitten vein putken radalle tosihommiin ja tutkailin, onko siitä oikeasti mihinkään.
No kyllä on. 22 lr-kuulan reiät näkyivät hyvin mustasta pahvista sadan metrin päästä, mikä riittää minulle. Parhaimmillaan putki on suurennoksen ollessa luokkaa 20-30 x, isommilla kertoimilla valovoima vähenee huimasti ja tarkennusalue kapenee niin tiukaksi, että tarvitaan tosi hyvä jalusta - tämä on tosin ongelma 10 kertaa kaliimmillakin putkilla.
Kaiken kaikkiaan olen tässä vaiheessa putkeen enemmän kuin tyytyväinen, parempaa hinta/kuvanlaatusuhdetta saa etsiä pitemmän aikaa, hakkaa esim Anttilassa myytävät 3 kertaa kalliimmat putket mennen tullen, eikä kaverin yli 400 euron Leupoldissakaan ollut minusta yhtään parempi kuva 20x suurennuksella. Sitä, montako ratareissua putki kestää ehjänä, ei tiedä Erkin veli Jorkkikaan, mutta hövelisti germaanikauppa lupaa putkelle 5 vuoden takuun, mitä se sitten sisältääkään...Jos näet ko. värköttimen paikallisessa myymälässä, niin kantsii ainakin vilkaista, yksilökohtaiset erot kuvassa ovat varmasti huimat tässä hintaluokassa, mutta todistettavasti kelvollisenkin voi löytää, eikä hinta päätä huimaa...
Image

User avatar
monni
vääp
vääp
Posts: 271
Joined: Sat Oct 21, 2006 14:47

Re: Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by monni »

..ja hyvä kikka millä halpiksella pärjää aina 300 m asti on laittaa taulun taakse (ei ihan kiinni) valkonen muovipussi tms. pahviin tulevien reikien takaa paistava valkonen kontrasti auttaa näkemään.

angl.zakaz
korpr
korpr
Posts: 42
Joined: Tue Dec 23, 2008 11:13

Re: Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by angl.zakaz »

Itse kanssa moisen värkin ostin itselleni joululahjaksi juurikin halvan hinnan takia, kerran radalla käytetty ja ei ainakaan vielä voi moittia.
Äitimuori on Lidlin takuuseen jotain joutunut viemään, mikäli ko. tavara on myymälästä loppunut, niin posti tuo ehjän tuotteen kotiin ja vieläpä soitettiin perään ja varmistettiin, että uusi tuote on moitteeton.

ARI-J
stm
stm
Posts: 33
Joined: Fri Jun 01, 2007 7:12
Location: Kapinakylä

Re: Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by ARI-J »

Itsellä digikameran linssi meni rikki ja lähetin takuukorjaukseen josta soittivat että kamera oli saanut iskun eikä takuu korvaa,korjataanko maksaa 15€ sanoin että korjataan ,kamera tuli kotiin ehjänä ja lasku maksettiin lähi lidiin.
Jokaisen Suomen miehen on harjoitettava ampumataitoaan sillä koskaan ei tiedä milloin sitä taas tarvitaan

User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3277
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

Re: Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by Canet »

Kovasti läheltä piti, etten ostanut itsekin tuollaista putkea.. Vaan kun kämppä on jo h..tin täynnä kaikkea koinaa.. Kohtuullisen hyvä kuva näitä "Liiterin" kestokulutushyödykkeistä on muodostunut.. Veneessä on parisen kymppiä maksaneet 10x50 (tai sinnepäin) kiikarit - Lidlistä ostettu ja kohtuullisen hyvin palvelleet - saaristomerenkulussa ainakin.

User avatar
smokeball
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 4440
Joined: Sat Nov 10, 2007 19:12
Location: Lappi

Re: Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by smokeball »

Taitaa vaikuttaa se perinteinen saksalaisuus ja vaativat asiakkaat kotimaassa. Meillähän homma on mennyt siihen, että ensin otetaan kuva ja lähetetään se itkun kera lööppilehteen (Sillipurkista oli löytynyt sillinpyrstö!). Asiallisia kapineita on kertynyt matkaan silloin tällöin.
Viro, Aunus, Karjalan kaunis maa, yks suuri on Suomen valta.
Ylituubamestari Image

Nitro
sotvm2
sotvm2
Posts: 674
Joined: Wed Sep 20, 2006 10:37
Location: Tourula

Re: Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by Nitro »

Ihan käyttö kamaa tuo myy,heräteostos poranterä satsi toiminut moitteetomasti,samoin 10E digitönäri.Sakuja ei voi kusettaa
huonoilla vehkeillä.Yleisarvosanana kohtuukampetta edullisesti.

High Power
res vänr
res vänr
Posts: 840
Joined: Sun Mar 16, 2008 19:49

Re: Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by High Power »

No nyt kun tästä tuli yleinen natsisiwapalsta, niin kerrottakoon myös tämä:
Kerran mainostivat lehdykässään oikein hyvä tehoista sähkö grilliä ja suurena pihvilihan ystävänä
sitten suunnistin kyseiseen markettiin ensimmäistä kertaa ja sielläkin vakuuttivat että kyllä tällä kärventää topakasti
paksummatkin pihvit syömäkuntoon. No, päätin kuitenkin aloittaa kokeilut 'perinteisellä' grillimakkaralla
ja eihän siitäkään tullut sitten niin yhtikäs mitään rapsakkakuorista pitemmänkään paistosession jälkeen, joten
päätin että tämän konsernin tuotteet saa kyllä olla puolestani pannassa jatkossakin. En viitsinyt kiikuttaa sitä edes takaisin
myymälään, vaan kiikutin sen nolona roskiin ettei se vaan päädy kenellekkään toiveikkaalle ruuanlaittoyrityksiin.
Pihville siis jatkossakin topakka valurautapannu, muurikka tai hiiligrilli. Jep.
GOTT MIT UNS

User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3277
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

Re: Heräteostos: Lidlin kaukoputki

Post by Canet »

No sähkögrillit nyt on mitä on - meilläkin oli "muinoin" ihan kotomainen Reunanen & Roviola sähkögrilli - vaikea sillä oli mitään valmistaa, oli liian hätäinen (kuuma).. Hiiligrilliin luotan itse - ja sisäkäytössä rautapannuun ja vaihtoehtona myös parilapannuun.

Post Reply

Return to “Optiikka”