[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3959: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Keskustelua asehistoriasta ja militariasta • Siviilietäisyysmittarit
Page 1 of 1

Siviilietäisyysmittarit

Posted: Sat Aug 07, 2010 17:41
by jaska
Onko porukalla kokemuksia näistä nykyaikaisista laseretäisyysmittareista, joita on kaupan montaa merkkiä?Olis ajatuksissa hommata jonkinlainen vekotin satunnaiseen tarpeeseen.Erätukussa paria pyörittelin,mutta niiden laatu arveluttaa suuresti.Ovathan nuo halvimmasta päästä,mutta ei pas....a viittisi maksaa edes vähää.

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Sat Aug 07, 2010 18:31
by HL/A
Minulla on tuo Erätukun perusmalli ollut käytössä pari vuotta. En tiedä heittääkö tarkkuus jonkun metrin johonkin suuntaan mutta metsästyshommissa on aivan ehdoton peli. Näyttöä riittää joissakin olosuhteissa lähes kilometriin vaikka valmistaja lupaa vain 600 metriä. Karttaan verraten kokeilin tarkkuutta 50-500 metrillä laitteen ostettuani ja en mainittavia heittoja huomannut.

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Sat Aug 07, 2010 19:38
by VZ-59
Keväällä ostin Zeiss Victory 8x26T etäisyysmittarin ja en vielä osaa moittia. Jonkin verran olen mittaillut Leicallakin ja mielestäni samaa tasoa Zeissin kanssa. Kuvat kummassakin terävät ja mittaustulokset eivät heittele. Yhtä parinsadan euron merkkiä pitelin ja kuva näytti siltä, kuin olisi mailmaa katsellut voipaperin läpi.

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Sat Aug 07, 2010 20:04
by jaska
Zeissilla taitaa vaan olla melkoisesti hintaa satunnaiseen etäisyyden mittaamiseen.

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Sat Aug 07, 2010 20:47
by VZ-59
Maksaahan se, mutta kuten totesit niin"ei pas....a viittisi maksaa edes vähää".

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Sat Aug 07, 2010 20:55
by HL/A
Kuten aiemmin jo totesin niin metsästyskäyttöön tuo Erätukun halpa laite on mielestäni täysin riittävä, tarkkuusmittaukset ja niiden laitteet ovat sitten asia erikseen.

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Mon Aug 09, 2010 0:14
by G3
Kysyppäs Ramilta mitä mieltä se on Erätukun vehkeistä;D
jaska wrote:Onko porukalla kokemuksia näistä nykyaikaisista laseretäisyysmittareista, joita on kaupan montaa merkkiä?Olis ajatuksissa hommata jonkinlainen vekotin satunnaiseen tarpeeseen.Erätukussa paria pyörittelin,mutta niiden laatu arveluttaa suuresti.Ovathan nuo halvimmasta päästä,mutta ei pas....a viittisi maksaa edes vähää.

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Sun Sep 19, 2010 20:03
by Korpisoturi
Muutama viikko sitten olin paikalla, kun parilla etäisyysmittarilla vertailtiin mittaustuloksia. 500 metrin matkalla tulos oli parin metrin tarkkuudella sama. Eikä mittaajat edes seisseet "samoissa kengänjäljissä" . Valitettavasti en muista merkkejä, mutta toinen oli joku parinsadan euron mittari, ja toinen oli Leupold tms. "merkkituote". Ei kai metsästyskäytössä etäisyysmittarin optiikan laadulla ole niin kauhean suurta väliä, kun kiikaritähtäimen läpihän sitä maalia kuitenkin laukaisuhetkellä katsellaan :miettii: . Tietty jos ei ole rahasta kiinni, niin silloin kannattaa hankkia vain huippulaatua...

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Sat May 21, 2011 21:07
by jaska
Tuli tuo erätukun mittari hommattua, kun halvalla sai. Katotaan nyt sitten miten tuo pelittää. Alle satasen ostokselta ei oikein liikoja ole lupa ees toivoa!

Re: Siviilietäisyysmittarit

Posted: Mon May 23, 2011 21:07
by wikke
jaska wrote:Tuli tuo erätukun mittari hommattua, kun halvalla sai. Katotaan nyt sitten miten tuo pelittää. Alle satasen ostokselta ei oikein liikoja ole lupa ees toivoa!
Kaveri noita kaksi osti pari viikkoa sitten kun juuri sen alta satkun tarjouksessa olivat (toinen tulossa minulle, jahka nähdään) ja keskenään niitä vertaili. Molemmat antoivat metrilleen samoja lukemia, ja olivat "kohdistettu" hyvin. Aika sitten näyttää mitä kestävät...