2-luokan m28-30

Mosin-sukuiset kiväärit ja varusteet
Post Reply
l.o.s.t
pionalik
pionalik
Posts: 184
Joined: Mon Oct 08, 2007 22:52
Location: Sawo

2-luokan m28-30

Post by l.o.s.t »

Viimeisimmän hankintani 28-30:n piippuun on Sako stansannut aikoinaan numeron 2, siis sekunda kivääri. Onkohan koeammunta tulos ollut ainut kriteeri kiväärin raakkamiselle "kakkoseksi"? :miettii: ja onko aseita yritetty huonontuloksen jälkeen vielä tarkkuuttaa? Nykyisin piipun kunto omanarvion mukaan 3-4, siis aikalailla syöpymää ja pyöreyttä rihloissa mutta puhdistus on vielä kesken eli katsotaan mitä sieltä loppupeleissä löytyy. Image Lukossa kolme sarjanumeron viimeistä, mutta perärauta on vaihtunut 3 numeroa pienemmäksi :? siis hilkulla numerotarkka...otetaan vastaan vaihtotarjouksia jos joltakulta löytyy numeroa 61...saa vaihdossa 58:n :-D

User avatar
CH
kenrmaj
kenrmaj
Posts: 1669
Joined: Sun Jul 08, 2007 17:09
Location: Keski-Suomi

Re: 2-luokan m28-30

Post by CH »

Tietääkseni Sakolla oli joku tietty tarkkuuskriteeri, johon priimapiipun tuli yltää. Muussa tapauksessa lyötiin tuo kakkonen. Eipä sikäli, vähemmän noita leimattuja piippuja on kuin leimaamattomia, että keräilyllisesti tuo lienee jopa parempi. :)
NELJÄNTENÄTOISTA VIIDENTOISTA JÄLKEEN KOHDALLA JOHON JOENSUUN KAUPUNKI NÄKYY ODOTTAA ST CH KOKEESSA ENEMPIÄ OHJEITA ELLEI PIKAISTA PERUUTUSTA STOP

musse
korpr
korpr
Posts: 45
Joined: Mon Jul 27, 2009 15:55

Re: 2-luokan m28-30

Post by musse »

Aiheeseen liittyen;

Oma 28-30:n piippu vaikutti silmämääräisesti oikein hyvältä.

Eka ratakäynti D166 luodilla oli pettymys. Kaksi kämmentä riitti nippa-nappa peittämään viiden laukauksen kasan sataselta. Ammuttuna avoilla, hyvien tukien päältä.

Asia askarrutti niin että päätin tulkata piipun.
Kävi ilmi että piipun suulta aina takatähtäimen etupuolelle asti piippu on todella tasamittainen. Öljytty lyijytulkki liukui tasaisella vedolla, kahden sormen otteella.
Mutta, tuosta takatähtäimen etupuolelta alkaen, piipun alkupää oli järkyttävän tiukka.
Tulkin sai läpi kun piti vasemman käden kämmenpohjalla aseen perälevystä vastaan, ja veti oikean käden kouraotteella todella lujasti.

Kahden illan läppäämisen jälkeen sain n. 10cm pitkän ahtauman pois.
Nyt 5ls käynti on PV:n 04 -taulun napakympin tasoa, ehkä kahden tikkuaskin kokoluokkaa.


Pointti on siinä että piipussa täytyi olla jokin tekovika- eikä se ole mielestäni voinut mikään tarkka ikinä ollakaan. Silti mitään kakkosia ei ollut piippuun leimattu.
Kai se on sitten niin että "kakkosluokkaiset" on todellakin sitten olleet surkeita käynniltään.
Omassa ylimeno on "D" -kalvattu.

Herr Unteroffizier
stm
stm
Posts: 25
Joined: Thu Jan 21, 2010 19:30

Re: 2-luokan m28-30

Post by Herr Unteroffizier »

musse wrote: Pointti on siinä että piipussa täytyi olla jokin tekovika- eikä se ole mielestäni voinut mikään tarkka ikinä ollakaan. Silti mitään kakkosia ei ollut piippuun leimattu.
Kai se on sitten niin että "kakkosluokkaiset" on todellakin sitten olleet surkeita käynniltään.
Omassa ylimeno on "D" -kalvattu.
Mullakin on piipussa 2 mutta käynti on silti melko hyvä, pienellä totuttelulla voin sanoa ampuvani 100 metriltä helposti viisi kymppiä kun jo nyt vaikka en ikinä oikein ole tullut toimeen rautatahtäimillä, sain kämmenellä peitettyä 10 laukausta 100 metriltä. Siitä en tiedä sitten mikä on hyvä kaynti vastaavalla tarkalla piipulla mutta minulla ainakin tässä vaiheessa alkaa jo taidot ampua raudoilla loppumaan aseen tarkkuuteen nähden. eli pitäisi saada joku sellainen ampumaan joka oikeasti osaisi ampua. =)

Post Reply

Return to “Mosin-Nagant”