Vanhassa keittokirjassa oli tuon hatun mallinen kakku, venäläisestä keittiöstä - kuinka ollakaan.
Venäläinen kakku
2dl maitoa
40g hiivaa
320g voita
50g sokeria
660g vehnäjauhoja
8 munaa
50g rusinoita
100g korintteja
1tl hienonnettua kardemummaa
2rkl sokeroituja hedelmiä
Hiiva liuotetaan haaleassa maidossa, jauhoja lisätään ja vellimäinen seos saa kohota. Siihen lisätään sokeri, munat yksitellen, mausteet, vaahdoksi hierottu voi ja loput jauhot. Taikinaa vatkataan, kunnes se näyttää sitkeältä ja irtaantuu kauhasta. Korkea vuoka voidellaan ja sirotellaan korppujauhoin ja taikina kaadetaan siihen. Noustuaan hyvin se kypsennetään tavallisessa uuninlämmössä. Jonkin verran jäähdyttyään kakku kaadetaan vadille, kostutetaan sitruunavedellä ja koristetaan sokerivesikuorrutuksella.
Keittotaito 1932
Viro, Aunus, Karjalan kaunis maa, yks suuri on Suomen valta.
Ylituubamestari ![Image](http://www.smilies.4-user.de/include/Musik/smilie_musik_018.gif)