RAL koodi hukassa.
Posted: Wed Nov 12, 2008 16:11
Raaputtelin potasta väriä pois ja alta löytyi hieman tuota "omenan vihreää". Onko kenelläkään hajua tuon RAL koodista?
Keskusteluareenan tarjoaa teille Pohjois-Kymenlaakson Asehistoriallinen Yhdistys
http://pkymasehist.fi/phpBB2/
Näistä voi olla muuten vaan hyötyä...
Useasti yrittäneenä voin kokemuksella sanoa että sävylukijalla ei useinkaan kunnon tulosta saa. Saksalaiset värit olivat sen verran erikoisesti sävytettyjä. RAL-numero oli vain muutamilla Luftwaffen sävyillä ja ainakin eräitä niistä sävytyskone ei tunnista vaikka koodin naputtelee sisään.Tulenjohtomies wrote:potta mukaan alanliikkeeseen ja siellä sen kylkeen sävymittari/lukija,niin eiköhän sävy ala olemaan suht kohdallaan.
Tulenjohtomies wrote:eiköhän sävy ala olemaan suht kohdallaan.
Tulokseen vaikuttaa mitattava pinta-ala,puhtaus ja kiiltoaste...HL/A wrote: Useasti yrittäneenä voin kokemuksella sanoa että sävylukijalla ei useinkaan kunnon tulosta saa.
Olisit reklamoinut sävystä ja sävytyskoneetkin joskus "sekoilevat"...HL/A wrote:vein sävylukijaan virheettömän alkuperäisen maalinäytteen jolle kone teki heti reseptin, lopputulos vain oli lähinnä ryssänvihreä eikä sinnepäinkään kuin malli.
Niinpä voi, pitäs maalata tuo moottoripyörä...Tulenjohtomies wrote:Löytyipäs!!!
Näistä voi olla muuten vaan hyötyä...
Olen HL/A:n kanssa samaa mieltä että näitä saksalaisia "murrettuja" värisävyjä ei RAL -kartastosta saa kaivettua eikä myöskään onnistu tämänpäivän väri -analysaattoreilla. Kummasti kaikki analysoidut sävyt muistuttavat enemmän venäläistä kun saksalaista maastovärisävystöä.HL/A wrote:En ole maaliteknologian tuntija enkä tiedä miten hyvin nykyiset sävylukijat toimivat, mutta vuosia sitten eräs maaliasiantuntija piti minulle luennon sävytyksestä josta sen verran jäi mieleen että värikartoissa olevat sävyt perustuivat ( kolmeen? ) eri perusryhmään; puna- sini - ja ?- pohjaisiin, ns."puhtaisiin" sävyihin.
Saksalaiset värit eivät ole "puhtaita" sävyjä ja siksi ainakin vanhemmat sävylukijat eivät niitä tunnistaneet vaan antoivat ihmeellisiä tuloksia. Sävytytin aikoinaan kahdesta eri peruslinjasta värikartan mukaan mahdollisimman lähellä olevat "puhtaat" sävyt joista sitten sekoitin kokeillen keskenään "likaisen" sävyn joka olikin huomattavasti parempi.
Suomalainen ja venäläinen kenttävihreä ilmeisesti ovat puhtaita sävyjä koska niiden lukeminen sävylukijalla onnistuu paremmin.
Kuten sanoin ylläoleva on vuosien takaa enkä tiedä ovatko nykyiset sävylukijat parempia, mutta en ole kertaakaan saanut mieleistäni ja mallia vastaavaa tulosta saksalaisiin sävyihin.
Pienempiin entisöinteihin käytän nykyään Saksasta hankkimani käsin sekoitettuja keinohartsimaaleja ja olen tyytyväinen.
Tilailin muutaman pönikän noita Saksan maaleja ja en voi kuin olla tyytyväinen.HL/A wrote: Kuten sanoin ylläoleva on vuosien takaa enkä tiedä ovatko nykyiset sävylukijat parempia, mutta en ole kertaakaan saanut mieleistäni ja mallia vastaavaa tulosta saksalaisiin sävyihin.
Pienempiin entisöinteihin käytän nykyään Saksasta hankkimani käsin sekoitettuja keinohartsimaaleja ja olen tyytyväinen.