Miniatyyrimitalit

Suomalaiset kunniamerkit
Post Reply
User avatar
Olof
res maj
res maj
Posts: 1282
Joined: Sat Jan 09, 2010 0:07
Location: Underground

Miniatyyrimitalit

Post by Olof »

Mikä idea näillä tällaisilla mitaleilla on, esim talvisodan mini?
Romumuurahainen

User avatar
w9816
sotvm5
sotvm5
Posts: 476
Joined: Tue Mar 06, 2007 11:42

Re: Miniatyyrimitalit

Post by w9816 »

" Kunniamerkkien kantamista koskevat säännöt sallivat pienoiskunniamerkin käytön yksityisissä ja vähemmän juhlallisissa virallisissakin tilaisuuksissa. Käyttö on kuitenkin poikkeuksellista. Tavallisesti kunniamerkkejä kannetaan alkuperäisinä eikä kenellekään ole velvollisuutta hankkia pienoiskunniamerkkejä. Jokainen, jolla niitä ei ole, voi käyttää alkuperäisiä. Pienoiskunniamerkkien yhteydessä ei saa käyttää alkuperäisiä rinnassa nauhassa kannettavia kunniamerkkejä (sen sijaan kyllä suurristejä, kaularistejä ja rintatähtiä). Pienoiskunniamerkkejä käytetään frakissa, papiston virkapuvussa ja laivaston vierailupuvussa sekä smokissa, jossa alkuperäisiä ei voidakaan käyttää. Tummassa puvussa on aina käytettävä alkuperäisiä (paitsi naiset).

Pienoiskunniamerkit kiinnitetään vasempaan takinkäänteeseen, mieluimmin, jos niitä on useita, yhteiseen laattaan kiinnitettyinä. Koska ne kaikki ovat samankokoisia, ilmaistaan kunniamerkin luokka nauhassa olevan soljen ja ruusukkeen avulla.

Kunniamerkkien liiallinen runsaus ei ole hyvän maun mukaista. Kuitenkin vain harvoilla lienee niin paljon kunniamerkkejä, että niitä olisi pakko ilmaista pienoiskunniamerkkien avulla. Tällaisessa tapauksessa on yhtä suositeltavaa jättää pois joitakin merkkejä, joiden kantaminen ei ole tilaisuuden kannalta välttämätöntä. "


ritarikunnat.fi

Post Reply

Return to “Kunniamerkit”