Onko moisesta merkistä havaintoja? Onko valmistettu, kuinka paljon ja minkä kokoisena?
Kaipa tuo kiltakin olisi kyennyt vastaamaan, mutta arvelin että täällä tiedetään / vastataan nopeammin.
Mutta kertokaapa miksi ihmeessä tässä merkissä on Savon vaakunajousi?? Kyseisellä porukalla ei ole ollut mitään tekemistä Savon kanssa?! Jos oikein tiukasti tulkitsee, niin pataljoonan välirauhan aikainen sijoitus paikkahan oli Lappeenranta kun se varsinainen oli menetetty (Terijoki). Noina aikoina Lappeenranta katsottiin olevan Savon ja Karjalan rajalla ja kaipa sitä joskus etelä-Savonakin on pidetty. Muuta kytköstä en kyllä keksi. Onko kellään hyviä arvauksia tai peräti tietoa.
Arvausta pukkaa: Jääkäri (saks. Jäger, ’metsästäjä’) Jospa jousi ei viittaakaan Savoon, vaan sekä metsästäjän että kevyen, nopeasti liikkuvan jälkaväkiyksikön sotilaan henkilökohtaiseen aseistukseen?
On muuten heraldisesti väärähkösti tuo jousi.
[quote=]"suppo1"On muuten heraldisesti väärähkösti tuo jousi.[/quote]
Mitenkä niin, koilliseen nuoli osoittaa, mutta itään laskeutuu, epäsuoraa "tulta" nääs...
Muistelen, että pääsääntöisesti heraldiikassa kaikki liike tapahtuu oikealle, nimittäin "kilven" kantajan vinkkelistä tarkasteltuna. Eli elukat kulkevat, nuolet lentävät jne. Tai jotain sinnepäin..
Lukemani perusteella tuo jousen 45 asteen kulma ei olisi juurikaan ongelma, suurempi ongelma on se että hopea ja kulta ovat useammassa kohdassa vierekkäin. Nykyisten sääntöjen mukaan välissä pitäisi olla jokin "väri".
Nämä voimassa olevat heraldiikan säännöt ovat tulleet paremmin käyttöön suomessa vasta joskus 1960 -luvulla joten ei ihme jos po. merkki onkin vähän "vääräoppinen".....
"Aina on yritettävä
metsästää ja kalastaa
riiustaa ja pillustaa
kyllä jokin onnistaa.
Mut jos ei mikään onnista,
on miehellä huono tuuri"
Jospa tätä merkkiä suunniteltaessa on haluttu tehdä eroa Savon vaakunaan kääntämällä jousi luoteesta (mikä ok) koilliseen. Nykyäänhän savolaisvaakunoita on kahta sorttia. Säännöistä sanovat, että niissä on palattu niiden juurille. Taisin takertua liikaa vaakunoihin kunnia- ja rähinäremmimerkkien sijaan. Pyydän anteeksi.