Horton IX ( Gotha Go229 )

Keskustelua lentokoneista.
wikke
res vänr
res vänr
Posts: 773
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:36

Re:

Post by wikke »

Canet wrote:Saksalaiset olivat sotien välissä peitetoiminnan mestareita. Rauhansopimuksen kieltoja kierrettiin erilaisin peiteoperaatioin. Sota-aluksia Hollannissa suunnitelleen IvS.n lisäksi oli muitakin hankkeita. Tuleva Luftwaffe "kasvatteli siipiään" ilmailuharrustuksen suojassa - mm. purjelentokerhoissa ja myöhemmin kansallissosialistissa ilmailujärjestöissä. Myös lentoyhtiö Lufhansa oli mukana juonessa, samoin lentokonetehtaat.
Ei pidä unohtaa Legion Condor:ia testi tiiminä.

User avatar
jiipee76
sotvm5
sotvm5
Posts: 465
Joined: Thu Oct 27, 2011 22:06

Re: Horton IX ( Gotha Go229 )

Post by jiipee76 »

Rautapuu wrote:Katsoinpa juuri NG:n dokumentin "Hitler's stealth fighter" youtubesta, siinä sanottiin että koneella oli noin 20% pienempi RCS kuin vaikkapa Mersulla.

Eli mistään B-2:sen tapaisesta häivekoneesta ei ollut kyse.
Ei ollut täysin näkymätön tutkassa mutta dokumentissahan kerrottiin että koska kone lensi lähes 1000km/t ja tuo tutkaheijastuma oli todellakin pienempi kuin muissa tuon ajan lentokoneissa niin se olisi matalalla lentäen pystynyt tuhoamaan englantilaisten tutkaasemat saarivaltion rannikolla juuri tuon nopeuden/tutkaheijastuman pienentymän tuoman edun turvin.

Jossitteluahan nämä asiat ovat mutta kieltämättä kyseessä oli teknisesti aikaansa monta kymmentä vuotta edellä ollut lentokone.

Post Reply

Return to “Lentokoneet”