My Honor Was Loyalty

Keskustelua sotakuvista.
Post Reply
User avatar
Ned Flanders
kenr
kenr
Posts: 1849
Joined: Fri Jun 09, 2006 19:33
Location: leftorium
Contact:

My Honor Was Loyalty

Post by Ned Flanders »

Image

Rensseli-setä

User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Re: My Honor Was Loyalty

Post by leon »

Tähän ketjuun sopinee myös ilmoitus uudesta Norjalais tv-sarjasta josta venäjän Oslon suurlähetystö ehtikin jo vetää herneen nenään.

Tv sarjassa venäjä hyökkää Norjaan ja ottaa haltuunsa maan öljy ja kaasuesiintymät. Tv sarjan nimi on Okkuperkt ja sen on kirjoittanut Jo Nesbo (o poikkiviivalla.) Sarja on maksanut 90 miljoonaa turskarahaa joten se ei kait voi olla ihan surkia.

Näinköhän näemme ikinä Suomen tv:ssä ?


http://www.dagbladet.no/2015/08/18/kult ... /40648132/

User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3280
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

Re: My Honor Was Loyalty

Post by Canet »

Vaikuttaa mielenkiintoiselta - näkimet auki, milloin saatavilla..

Kappas vaan - Nesbo (Nesbö) on tunnettu dekkarikirjailija, päähenkilö monissa kirjoissa on Harry Hole - poliisi sieltä rankimmasta päästä.. Tykkäsin - vaan se on tietty makuasia https://fi.wikipedia.org/wiki/Jo_Nesb%C3%B8

Olisi kyllä mukava nähdä tuo sarja - voi tosiaan olla, ettei esitetä "jostain syystä" meillä...

CampTaipale
vääp
vääp
Posts: 255
Joined: Tue Feb 03, 2009 18:33

Re: My Honor Was Loyalty

Post by CampTaipale »

Mielenkiintoista varmasti jossakin vaiheessa tulee myös Suomessa nähtäväksi. Jo Nesbo on minun mielestä ehdottomasti viime vuosien paras dekkari kirjailija. Suosittelen kaikille.

User avatar
kapu
stm
stm
Posts: 11
Joined: Sat Aug 15, 2015 20:38
Location: NV

Re: My Honor Was Loyalty

Post by kapu »

Tykkään kovastikin Nesbon kirjoista. Ihan sivuheittona vaan, Nesbo ei kai kauheasti tykkää suomalaisista. Olikohan joskus viime vuonna iltsikan nettisivulla juttua Nesbon haastattelusta jossa kertoi mielipiteensä suomalaisen luonteen outoudesta.

User avatar
igorrock
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2487
Joined: Thu Sep 04, 2008 21:52
Location: Helsinki
Contact:

Re: My Honor Was Loyalty

Post by igorrock »

Olikohan joskus viime vuonna iltsikan nettisivulla juttua Nesbon haastattelusta jossa kertoi mielipiteensä suomalaisen luonteen outoudesta.
Jos on tutustunut suomalaisiin vaikkapa sitä kautta että on tavannut vain lähinnä niitä jotka asuvat ja työskentelevät pohjois-Norjassa niin en yhtään ihmettele ao. herran kommentteja... :miettii:
"Aina on yritettävä
metsästää ja kalastaa
riiustaa ja pillustaa
kyllä jokin onnistaa.
Mut jos ei mikään onnista,
on miehellä huono tuuri"

User avatar
kapu
stm
stm
Posts: 11
Joined: Sat Aug 15, 2015 20:38
Location: NV

Re: My Honor Was Loyalty

Post by kapu »

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/nesbo%20suomi-20626

Eipä ollutkaan iltsikassa. Ei näköjään pitäis kirjoittaa mitään ihan muistista. :?

User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Re: My Honor Was Loyalty

Post by leon »

Nesbo:n sarja alkaa Suomen tv:ssä 5.1 alkaen....

User avatar
KlausRautahattu
erikmest
erikmest
Posts: 316
Joined: Mon Oct 15, 2007 21:45

Re: My Honor Was Loyalty

Post by KlausRautahattu »

Näkyy tämä "My honor was loyalty" olevan näillä näppäimillä saatavilla. http://mhwl-movie.com/

John Moses
kaartsotvm3
kaartsotvm3
Posts: 569
Joined: Mon Feb 13, 2006 9:04

Re: My Honor Was Loyalty

Post by John Moses »

Höh, tämä aihe näkyy vaipuneen unholaan pariksi vuodeksi? No, elokuva (siis Leibstandantarte/My Honor was Loyalty) valmistui vihdoin 2016 ja nythän tuo on ollut nähtävillä jo jonkun aikaa. Tuli katsottua eilen illalla, ja huonompaakin ajankulua olisi voinut olla...ennen kuin kukaan teoksen nähnyt julistaa sen ihan p..kaksi, niin kannattaa muistaa seuraavat seikat:
1) elokuva on tehty täysin ilman studiorahoitusta noin 20 000 euron kokonaisbudjetilla, mikä vaikuttaa uskomattomalta.
2) 25-vuotias Alessandro Pepe on itse kirjoittanut (yhdessä pääosan esittäjän Leone Frisan kanssa), ohjannut ja kuvannut koko teoksen ja säveltänyt sen musiikin ja esittää vielä yhden merkittävän roolinkin - aika kova suoritus nuorelta argentiinalais-italialaiselta hepulta.
3) filmi on toteutettu käytännössä kokonaan italialaisten, slovakialaisten ja ranskalaisten re-enacment-harrastajien avulla.
4) puutteistaan huolimatta tämä on ehkä ensimmäinen elokuva, jossa valotetaan asioita tavallisen Waffen-SS-rivisotilaan näkökulmasta.
No, sitten tarkempaa analyysiä: näyttelijäsuorituksissa ei ole kehumista, mutta ottaen huomioon että kaikki ovat pelkkiä harrastajia/amatöörejä, olisi huonomminkin voinut mennä. Taistelukohtaukset on kaikki kuvattu samalla pellolla ja rauniotalossa, oltiinpa millä rintamalla tahansa, mutta budjetti huomioon ottaen tämäkään ei näytä hirveän pahalta...kengännauhabudjetilla ei ihmeitä saa aikaan, rahoitukseen nähden taistelut ovat jopa yllättävän hyvin kuvattuja.
Varsinaista yhtenäistä juonta elokuvassa ei ole, vaan se on lähinnä sarja peräkkäisiä välähdyksenomaisia kohtauksia, mutta jos tämän ei anna häiritä ensimmäisen puolen tunnin aikana, niin loppua kohti teos paranee minusta huomattavasti. Selvästi näkee, että Malickin Veteen piirretty viiva on tehnyt nuoreen ohjaajaan ison vaikutuksen, samankaltaisuutta löytyy monin paikoin, mutta jostain syystä tuo tyylilaji toimi tässä elokuvassa paremmin kuin esikuvassaan, siitä pisteet myöskin.
Vaatteet ja varusteet ovat selvää reproa ja välillä vähän sinne päin, mutta onpa noita nähty isompia mokia ns. ison budjetin laatuelokuvissakin, joten niistä viis.
Miten tällaisen elokuvan voisi arvioida? Nuoren ohjaajakokelaan "yhdenmiehen projektina" elokuva ansaitsee ehdottomasti täydet viisi tähteä, periaatteessa tällä pitäisi aueta ovet "oikeitten" elokuvien maailmaan. Jos kuitenkin käytetään normikriteerejä, niin silloin ehkä 2,5-3 tähteä olisi maksimi...vaikea sanoa.
Erikoista elokuvassa on se, että Pepen ja Frisan näkökulma asioihin on herättänyt jonkin verran agressiota arvostelijoissa: saksalaisnäkökulma ja myös voittaneen osapuolen sotarikosten esittäminen (vaikkakin aika pienessä mittakaavassa) ei näytä olevan kovin hyväksyttyä ja saattaa jopa vaikeuttaa pääsyä "oikeitten" elokuvien tekoon. Hupaisaa oli myöskin lukea erään arvostelijan haukkuja "epätodellisen matalalla lentävistä tietokone-efektilentokoneista" - ainakin oman kertakatselun perustella sanoisin, että filmissä lentävät lentokoneet ovat oikeita...
Image

Post Reply

Return to “Elokuvat”