No joo... Ymmärsinköhän huonolla lontoollani oikein, että noita 105 K/10 malleja on siis vain 4 kpl tehty? Eli ne on tehty iippojen 107 mm:stä 1943 105 mm:ksikokö?
Jos noita on vain 4 kpl tehty tuolla tavoin, niin montako lienee säilynyt? Onko Tykistömuseossa tai muilla PV:n museoilla yhtään? Tarvis nimittäin päästä näkemään juuri tuo 105 K/10 kunnostettuna jossain.
Olipa miekka miestä myöten, kalpa kantajan mukahan,
jonka kuu kärestä paistoi, päivä paistoi lappeasta,
tähet västistä välötti, hevonen terällä hirnui,
kasi naukui naulan päässä, penu putkessa puhusi.
Myllyrinteelläkin näkyy olevan verta Kajaanin seudulta, sieltä on tullut muitakin todella isoja miehiä, nyt en muista nimiä, mutta löytynee netistäki. Saamelaiset muistaakseni jo puhuivat jättiläisistä kainuunseudulla ja perämeren pohjukoilla. Henk koht. uskon taruun jättiläiskansasta, koska on kuitenkin useampia todistettuja "jättiläisiä". Ja 1600-luvulla joku(en nyt tietenkään muista nimeä) ruotsalainen kirkonmies kertoi kainuussa näkyvän isoja ihmisiä, mutta kuulleensa kerrottavan vielä kuinka kainuulaiset ovat olleet jättiläisiä vain muutamaa sukupolvea aiemmin. skandinaavisana Jatuli- jättiläinen.
Käytiin eräänä perinnepäivänä vierailemassa (Nummelta kun on Panssarimuseolle ja Hämeenlinnalle mukavan lyhyt matka). Lisäksi vanhalla Linnankasarmilla (eli siis Tykistömuseon naapurissa) tuli harjoiteltua asutuskeskustaistelua runsaanlaisesti (lounastauolla pikaisesti museon kahvilaan).
"Koeta sinä, Tuomas, olla sitten hyvä sotamies" - papan viimeiset sanat allekirjoittaneelle.
"Kirjuri puristeli finnejä naamastaan. Muuten normaali palvelus" - merkintä 2KKK/JR29:n sotapäiväkirjassa Su 5.11.1939