Suojeluskunnan hihamerkkiä, ei ollut kaikilla ja jotka sitten kantoi niin oman kotipaikkakuntansa merkkiä siis sitä mihin suojeluskuntaan kuuluivat, asia ei ollut mitenkään joukosta kiinni.
Yleensä ottaen ne joilla oli suojeluskunta puku oli siinä merkit kiinni, muut jotka sai armeijalta kamppeet takkia myöten niissä ei ollut SK-merkkejä eikä ommeltu.
Tosin aikoinaan yksiköt käsitti pääasiallisesti paikkakunnan miehistä koottuja joukkoja.
Suojeluskuntien merkkiä oli kahta mallia upseeri ja miehistö, painettuja sekä ommeltuja värit tulivat maakunnista jonka suojeluskuntaan reserviläinen kuului , jatkosodan alussa kiellettiin suojeluskuntien kilpien käyttö joskin kotirintamalla toimivat miehet (Alter ego) pitikin. Alkuvaiheessa kieltoa rikottiin rintamallakin myöhemmässä vaiheessa hävisivät hihoista. Kuten myös arvomerkit vaihtuivat laatoihin sitä mukaan kun asepukuja ja laattoja saatiin.
Kilpiä oli tehty monella tekniikalla, ja osin poikkesivat koon suhteen, asiaa on keväällä pidetyssä luentotilaisuudessa käsitelty laajemmin.
![Image](http://eskapat.1g.fi/kuvat/Asepukuja/472px-Suojeluskuntien_kilvet_ja_merkit.jpg/_smaller.jpg)
Upseeri
![Image](http://eskapat.1g.fi/kuvat/Asepukuja/Savonlinna.jpg/_smaller.jpg)
Upseeri
Miehistö
![Image](http://eskapat.1g.fi/kuvat/Asepukuja/437px-Suojeluskunnan_k%C3%A4sivarsikilpi,_miehist%C3%B6_Helsinki.jpg/_smaller.jpg)