![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
ja vahingonilohan on sitä makeinta iloa
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Raatteentieltä tai jostain muualta,kuka tietää... Jos oikein muistelen niin useita satoja-muutama tuhat haitarilla taisi olla.. eroavaisuuksista rihloissa yms en enää muista joku sen varmaan tänne kirjoittanee,asia sinällään (vennään raudat Suomi leimoilla) ei kuitenkaan tule uutena vaan ainakin täälläpäin ollut yleisesti tiedossa..max_mustermann wrote:Eli piippukanki on tullut suoraan Raatteentieltä?Kuinka paljon 91-30:n kankia on M39:ssä käytetty, ja onko eroa kotimaassa valmistettuun kankeen?
Kyllä nuo leimat sen osoittavat että piippu ja kehys on samaa itätuotantoa.max_mustermann wrote:"-Minkävuoden Suomi leimat aseessasi muuten on ?"
Tuossa kappaleessa on 1944. Piippu täysin kirkas ja rihlat tallella, käynti hyvä. Lukko on sitten useamman eri valmistajan ja aikakauden sekoitus, jota olen itsekin jo vähän ehtinyt hämmentämään.
Jos piippukanki tosiaan on 91-30:stä peräisin, niin aseella luultavasti voi ampua aika huoletta sille tarkoitettua itäpatruunaa. Se on varsin iloinen asia. .
max_mustermann wrote: Lisäys: Mosin-nagant kivääreiden ehkä kiehtovin piirre on, että jokaisella osalla on oma hyvin vaihteleva historiansa. Harmi, etteivät ne osaa siitä kertoa. Toinen harmi on, että lukon osien tarkka valmistusvuosi on varsin hankala, jos mahdoton selvittää.
76253r wrote:Ei nyt varsinaisesti liity tähän mutta omassa m27 pystykorvassa on lukonkehys vuodelta 1894(olikohan izhevskin leimalla) ja komerosta löytyy lukonkehys jossa leimana 1896(vai oliko se toisin päin?)
-Käsittääkseni (tietenkään en ole erehtymätön) ja mistään en ole löytänyt tietoa että runkoja olisi Suomessa tehty.Lu21fer wrote:eli ovatko ne sakon leimaamat lukon runkokappaleetkin jota mosin nagantiin on valmistettu lukuisten eri valmistajien toimesta kymmeniä miljoonia kappaleita sakon valmistamia?
vai olisiko niin että ehkä kunniakas Suojeluskuntain ase ja konepaja osakeyhtiö olisi syyllistynyt myös sellaiseen suureen humaanisuutta alentavaan väärennökseen kuin VKT eli osien uudelleenleimaamiseen oman valmistuksen kannattamattomuuden takia koska em.palikkaa on tehty muualla ja ostettu suomeen yhtä paljon kuin kiinan kansaa maanpäällä vaeltaa sekä omalla valmistuksella ei saavuteta minkäänlaista teknistä etua jo olemassa oleviin osiin.
-Kotimaisissa varmistinkappaleissa työn jälki on mielestäni parempi,ja yhtään rikkinäistä kotimaista (sieltähän toisinaan murtuu alapinnalta se miksi sitä nyt sanoisi.. varmistimen "virepinta" (?)) ei ole vielä vastaan tullut ja voin vakuuttaa että useita satoja varmistimia on nähty..kalju wrote:Oikeastaan se kysymys kuuluu niiden kehysten osalta, että miksi niitä olisi täällä tehty? Toisaalta saman kysymyksen voisi ihan yhtä perustellusti esittää muistakin lukon osista. Osaatko leon kertoa, onko niissä kotimaassa valmistetuissa varmistimissa työn jälki oleellisesti siistimpi, kuin ulkomaisissa osissa?