Skalpeerattu saksalainen

Keskustelua muusta kuin Suomen sotahistoriasta

Moderator: Juha Tompuri

User avatar
taifun
alik
alik
Posts: 994
Joined: Fri Mar 24, 2006 23:28

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by taifun »

wanha kunnon kuolemankauppias sarkis soghanalian joka aseisteli libanonin sisällissodassa kristittyä puolta ja sittemmin mm. argentiinaa mukavilla exocet ohjuksilla(HMS Sheffield)

yritti ja sai kristityn puolen tolkuttoman räiskinnän kuriin hetkeksi vaatimalla patruunatäydennystä hakevalta todisteeksi toiminnan tuloksellisuudesta vastapuolen vasemman korvan.
tämä juontuu tavasta jolla eräs uskontokunta hautaa vainajansa oikelle kyljelleen ja näinollen kutsu korkeuksista kuuluisi tulla tähän nimenomaiseen vasempaan korvaan...

muistan tuoreena "hiutaleena" kyselleeni jaetusta kartasta kylän 4 maakuunteluaseman tarkoitusta :smile:

wikke
res vänr
res vänr
Posts: 773
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:36

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by wikke »

Mahtaako kukaan muistaa missä kirjassa oli lyhyt kuvaus kun jotkut takaportaan herrat yrittivät nakittaa linjassa olevia miehiä kalloja keittelemään? Kieltäytyivät, mutta myöhemmin "kokki" löytyi ja viskaalit saivat kallonsa...

User avatar
sniperi
res vänr
res vänr
Posts: 810
Joined: Wed Nov 12, 2008 0:06
Location: Kiovan kivääritehdas

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by sniperi »

Erään veteraanin albumista löytyi kuvia saaliina saaduista kolikkokukkaroista jotka oli taasen tehty perin miehisitä pussukoista...

:shock:

Sapööri
sotvm1
sotvm1
Posts: 686
Joined: Mon Mar 09, 2009 16:08

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by Sapööri »

wikke wrote:Mahtaako kukaan muistaa missä kirjassa oli lyhyt kuvaus kun jotkut takaportaan herrat yrittivät nakittaa linjassa olevia miehiä kalloja keittelemään? Kieltäytyivät, mutta myöhemmin "kokki" löytyi ja viskaalit saivat kallonsa...
Taitaapi olla Meren Manillaköysi.

wikke
res vänr
res vänr
Posts: 773
Joined: Mon Oct 22, 2007 10:36

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by wikke »

Ei ollut romaani, vaan esimerkiksi Rintalan "sotilaiden äänet" tai Palasteen "talvisodan ääniä" kaltainen kirja, johon koottu lyhyitä eri henkilöiden tarinoita ja haastatteluja.

User avatar
leksa
sotvm1
sotvm1
Posts: 1480
Joined: Sun Jul 05, 2009 14:45
Location: Kymenlaakso

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by leksa »

Sturmmann wrote:Muistan lukeneeeni kirgiiseistä, että nekin mielivät leikata vastustajalta korvan voitonmerkiksi. Olisi sitten ollut yhdellä kirgiisisoturilla huono tuuri, kun saksalaiset saivat vangiksi ja kaverilla olisi ollut korvia roikkumassa vyöllään. Lopun voi jokainen arvata miten sitten kävikään.

Ja tuo kultahampaiden keräily taisi olla aika yleistä joka maan armeijoissa jopa suomalaiset harrastivat sitä. Amerikkalaisesta soturista joka otti vielä elävältä japsilta hampaat pois, niin oli mielestäni yksi karmivimpia asioita mitä olen kuullut, kun oli vielä pistimellä viiltänyt posket auki, että pääsi purukalustoon käsiksi paremmin. Täytyy vain toivoa, että ko. japsi olisi ollut niitä pahimpia sadisteja, joka sai mahdollisesti ansionsa mukaan.

Ps. Sota on raakaa ja ratsuväki edelleen julmaa...
Olen kuullut samaa. Tämä amerikkalainen laittoi pistimen elävän japsin kultahampaan juuren kohdalle ja löi kivellä irti... Japsi huusi kuin hinaaja, mutta mies ei ollut tietävinäänkään. Joku toinen taisi sitten ampua kuulan japsin kalloon..... :miettii:
"Mies miestä vastaan taistelussa voittaja on se, jolla on yksi patruuna enemmän lippaassaan."

Erwin Rommel

User avatar
sniperi
res vänr
res vänr
Posts: 810
Joined: Wed Nov 12, 2008 0:06
Location: Kiovan kivääritehdas

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by sniperi »

sodassa kaikki on sallittua...lähes.
Ja voihan sitä kuvitella että jos on paljon kavereita mennyt rinnalta niin ehkäpä kostomieli iskee.
Vangin asema ei ole koskaan hyvä.

Vuosia sitten kun pihassa poikkesi veteraaneja jotka etsi vanhoja kavereitaan eli isoisääni niin kertoilivat juttujaan koska isoisän tapaaminen oli jo myöhäistä.
Olivat kuulemma moneen kertaan varoitelleet pappaa että heitä ihmeessä pois nuo sotamuistot...kenkälaatikollinen prinikoita ja kokardeja yms repussa...jos jäät vangiksi niin kyyti on kylmää.
Oli vaan todennut ettei jää vangiksi.

User avatar
markham
sotvm4
sotvm4
Posts: 537
Joined: Fri Aug 28, 2009 18:02
Location: Botnia

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by markham »

Jostain muistan lukeneeni tapauksesta jossa eräs tyyppi kyseli että mitähän materiaalia nuo kaatuneiden vihulaisten metalliset hampit mahtaa olla, johon joku koiranleuka että platinaa... Tyyppi otti jutun todesta ja alkoi kerätä "jalometallia" tosissaan, kunnes asia alkoi tympiä touhua sivusta seuranneita ja asian laita kerrottiin kyseiselle taistelijalle, tämä siis suomen armeijassa (jatko)sodan aikana... :roll:
"Aseeton kansa on kelvoton!" J.V. Snellman

Rautapuu
kers
kers
Posts: 144
Joined: Sat Oct 03, 2009 0:22

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by Rautapuu »

Intiaaneilla oli tapana silpoa vihollisten ruumiit, niin valkoisten kuin toistenkin heimojen sotilaat. Kuvasta näkyy että tarkoituksena oli estää kuollutta suorittamasta kostoretkeä tuonpuoleisesta.
http://www.bluegraymagazine.com/lbh/lbh2.html

Mielenkiintoista että ruumiiden silpojat olivat yleensä naisia....

mosu
sotvm1
sotvm1
Posts: 680
Joined: Tue May 30, 2006 19:46

Re: Skalpeerattu saksalainen

Post by mosu »

Joo, esimerkiksi Norman Mailerin Kirjassa 'Alastomat ja kuolleet' on tästä kultahampaiden keräilystä todistus. Jollakin oli ollut jopa 'pussukka' johon ne hampaat oli kerätty. Japsit polttivat kaatuneet. Jenkit kun tappoivat japseja heittinevät kaivantoon ja kuseskelivat päälle. Että semoiseksikin ihmismieli voi muuttua. Tosin olisi oikein täsmemtää, ettei ollut kyse oppirakennelmasta kuten joidenkin saksalaisten ja japsien kohdalla. Ajatellaan vaikka Bataan kuolemanmarssia, jossa siis murhattiin ihmisiä.
Tyyneltä mereltä amerikkalaiset jotkin yksiköt myönsivät, että vankeja ei oteta. Eräs merijalkaväen mies kertoi, että olivat saaneet japanilaisia sotavangeiksi. Upseeri oli yksiselitteisesti komentanut viemään esikuntaan, mikä tarkoitti teloitusta. : Myös euroopassa tapaihtui Julmuuksia. Saksan armeijassa, jos kieltäydyt, niin saat napin otsaan. Nämä olivat taistelleet käskyn mukaisesti pienestä saksalaisesta kaupungista ja halusivat antautua. Amerikkalaiset pistivät porukan seinää vasten ja telittivat heidät. Eräs amerikkalainen sotilas lausui kaverilleen, että eihän tämä ole laillista. Kaveri sanoi, että pidä suusi kinni. pian olet itse seinää vastassa.

Saksalaisilla oli myös tarkka-ampujakokemuksia Itärintamalta. Amerikkalaiset saattoivat olla raivoissaan, kun heitä ammuttiin näkymättömyyksista, jasitten isot miehet tulivat ja sanoivat, että he haluavat antautua. Kyllähän sesatuttaa, jos tarkka-ampuja nappaa vanhan taistelutoverin vierestä. Mutta se oli saksalaisilla määräys.

Post Reply

Return to “Ulkomainen sotahistoria”