"Masters of Air: American Bomber Boys"

Keskustelua sotakuvista.
Post Reply
User avatar
Laippakanta
alik
alik
Posts: 77
Joined: Thu Mar 15, 2007 13:21
Location: Hollolan suurpitäjä

"Masters of Air: American Bomber Boys"

Post by Laippakanta »

Elikkäs uutta sarjaa pukkaa.
http://www.mesta.net/tv/uutiset/?aid=27843

Näyttelijä Tom Hanks ja ohjaaja Steven Spielberg lyövät jälleen hyntyyt yhteen ja tuottavat tv-minisarjan. Vielä nimeämättömän televisiosarjan esittää HBO-kanava ja se sijoittuu Toiseen maailmansotaan.

Hollywood Reporterin mukaan sarja perustuu historioitsija Donald L. Millerin tositapahtumiin pohjautuvaan kirjaan Masters of Air: American Bomber Boys. Kirja kertoo amerikkalaisista taistelulentäjistä, jotka taistelivat natsi-Saksaa vastaan II maailmansodassa.

Hanksin ja Spielbergin yhteistyö on aiemmin poikinut muun muassa menestyselokuvan Pelastakaa sotamies Ryan sekä palkitun The Pacific -televisiosarjan.
Blessent mon cœur d'une langueur monotone.

Image

Rautapuu
kers
kers
Posts: 144
Joined: Sat Oct 03, 2009 0:22

Re: "Masters of Air: American Bomber Boys"

Post by Rautapuu »

Taitaa olla tämäkin yksitoikkoista B-17 pommarin ylistystä ja tavan mukaan se "työjuhta" (koneesta tehtiin useita variantteja) B-24 Liberator jätetään taas varjoihin. Juuri luin toiselta sivulta, että Spielberg ja Hanks ovat molemmat B-17 faneja, joten pelkään ettei B-24 tulla paljoa näkemään tässä sarjassa. Olihan tuossa koneessa huonojakin puolia, mutta kun katsellaan kuinka monia erillaisia versioita siitä tehtiin, niin kyllähän se oli kaikinpuolin merkittävämpi kone kuin aina jalustalle nostettu B-17.

http://en.wikipedia.org/wiki/B-24_Liberator


Itse olen ollut aina sitä mieltä, että B-24 ei ole päässyt parrasvaloihin koska se on useimpien mielestä rumempi kone kuin B-17.

Post Reply

Return to “Elokuvat”