Ajatuksia USA ohjusiskusta

Yleinen keskustelu aseista ja asekeräilystä.
Post Reply
User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by leon »

Mitä mieltä palstalaiset on näistä ajatuksista :

-Usa ampui 59 Tomahawk-risteilyohjusta Syyrialaisten lentotukikohtaan, -Miksi 59 ? Eikö yksi toiminut, 60 olisi ollut mukava tasaluku.

-Kyseiseltä kentältä on jo tänään ollut Syyrilaisten lentotoimintaa, onko ohjusten tarkkuus niin huono vai haluttiinko kenttä säästää jonkin syyn takia ja tuhota varastot,koneet,muut kenttärakennelmat ?

-Jos ja kun seuraava vastaava isku tulee kykenisikö venäjän ilmapuolustus torjumaan edes osaa siitä jos Syyria niin vaatii ? ja varmaan vaatiikin.

-Jos Syyria vaatii venäjän ilmapuolustusta turvakseen toimiiko putin vai meneekö suhteet USA:an etusijalle ?

-Koska kuolonuhreja tuli niin vähän kenttä oli mitä ilmeisemmin evakoitu venäläisten antaman vhjeen perusteella.Kuolleet lienevät vain kentän vartioita. Olivatkohan tuhoutuneet koneet vain vanhoja aktiivi käytöstä poistettuja romuja tai feikki koneita ja koko isku vain kaunista teatteria ?

User avatar
smokeball
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 4442
Joined: Sat Nov 10, 2007 19:12
Location: Lappi

Re: Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by smokeball »

Jossain lööppilehdessä kerrottiin, että USA olisi varoittanut iskusta etukäteen.

Tämä nykyajan sotiminen menee jo yli hilseen. Miten sitten pitäisi suhtautua ja varustautua terrori-iskuihin. Perkele, kun käyttäisivät edes kokardia. :twisted:
Viro, Aunus, Karjalan kaunis maa, yks suuri on Suomen valta.
Ylituubamestari Image

User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Re: Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by leon »

Ajatukseen nr 3 löytyikin jo vastaus, venäjän ohjuspuolustus ei mahda mitään Tomahawkeille...

Alla oleva lainattu:
http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuom ... t-helpostiYhdysvaltain Tomahawk-ohjukset läpäisivät Venäjän puolustusjärjestelmät helposti
7.4.2017 19:47 Ari Pesonen Nato Syyrian sota Turpo Venäjän uhka Yhdysvaltojen ulkopolitiikka 32 kommenttia ilmoita asiaton viesti
Krimin venäläisten S-300/S-400-ohjusjärjestelmien pitäisi torjua myös risteilyohjukset. Syyriassa torjunta ei onnistunut.
Krimin venäläisten S-300/S-400-ohjusjärjestelmien pitäisi torjua myös risteilyohjukset. Syyriassa torjunta ei onnistunut.
”Российские С-300 оказались бесполезными против американских крылатых ракет”, on uunituore uutisotsikko ukrainalaisella Vlasti-uutissivustolla (Vlasti 7.4.2017).

Vapaasti suomennettuna: ”Venäläinen S-300[-ilmatorjuntaohjusjärjestelmä] osoittautui hyödyttömäksi Yhdysvaltain risteilyohjuksia vastaan.”

Venäjä sijoitti viime vuoden lokakuussa Syyriaan S-300-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän, ja venäläisimedia hehkutti asiaa mahtipontisin sankääntein. ”Российские С-300 закрыли небо Сирии от американских крылатых ракет” -tyyppiset uutisotsikot olivat näkyvissä monessa lehdessä (mm. Vz 7.10.2016).

Tuo uutisotsikko vapaasti suomennettuna: ”Venäläinen S-300[-ilmatorjuntaohjusjärjestelmä] sulkee Syyrian taivaan amerikkalaisilta risteilyohjuksilta”.

Usko venäläisten S-300- ja S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien kaikkivoipaisuuteen oli siis Venäjällä kova vielä viime syksynä.

Myös Venäjän puolustusministeriö perusteli viime vuoden lokakuussa S-300/S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien sijoittamista Syyriaan sillä, että järjestelmillä kyetään estämään Yhdysvaltain Välimereltä käsin tekemät ohjusiskut Syyrissa ja ennen kaikkea Syyrian sotilaslentokentille.

”Речь не идет о том, чтобы радикальным образом сделать нашу базу в Сирии неуязвимой, а чтобы исключить случайности, снизить вероятность провокаций” kommentoi sotilasasiantuntija Sergei Denisentsev (Центра анализа стратегий и технологий, ЦАСТ) Vzgljad-lehdessä S-300 ilmatorjuntaohjusjärjestelmän sijoittamista Syyriaan (Vz 7.10.2016)

Denisentsevin sanat vapaasti suomennettuna: ”Emme puhu vain tehdäksemme asemamme Syyriassa haavoittumattomaksi, mutta pyrimme poissulkemaan onnettomuuksia ja vähentämään provokaatioiden todennäköisyyttä”.

Venäjä on satsannut Syyrian lisäksi länsirajallaan S-300- ja S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmiin torjuakseen erityisesti uhakseen kokemia pitkän kantaman omaavia risteilyohjuksia. Venäjän erilaisin ohjusjärjestelmin varustettuja etuvartiopisteitä ovat Syyrian Latakia, Krimin niemimaa, Kaliningrad sekä Pietarin ja Murmanskin alueet.

”Также в случае появления в регионе ударных элементов американской системы противоракетной обороны «Иджис» этот комплекс сможет эффективно им противодействовать, а именно отражать налеты крылатых ракет «Томагавк», добавил эксперт.”, kirjoitti venäläinen RPK-sivusto referoidessaan sotilasasiantuntija Sergei Denisentsevin näkemystä S-300- ja S-400-järjestelmien sijoittamista Krimin niemimaalle (RPK 13.1.2017).

Vapaasti suomennettuna: ”Myös siinä tapauksessa, että alueella toimii yhdysvaltalainen Aegis-ohjuspuolustusjärjestelmä, tämä [S-400-ilmatorjuntaohjus]järjestelmä pystyy tehokkaasti ehkäisemään ja vastaamaan Tomahawk-risteilyohjusiskuja".

Venäläisten S-300- ja S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien keskeinen tehtävä on siis torjua Yhdysvaltain tulivoimaiset Tomahawk-risteilyohjukset. Samaa ”Tomahawk-viestiä” ovat toistaneet venäläissotilasasiantuntijoiden lisäksi myös monet venäläiset ammattisotilaat niin armeijassa kuin puolustusministeriössä.

Yhdysvaltain viimeöinen 59 Tomahawk-risteilyohjuksen voimalla tehty hyökkäys Syyrian toiseksi suurimpaan armeijan lentotukikohtaan Homsin kaupungin lähellä oli osoitus, ettei Venäjän viime syksynä Syyriaan sijoittama S-300-ilmatorjuntaohjusjärjestelmä kykene torjumaan yhdysvaltalaisia Tomahawk-risteilyohjuksia eikä Venäjällä ole Syyriassa uskottelusta ja ponnisteluista huolimatta kattavaa ilmaherruutta. Venäjän ilmaherruudessa on nyt osoitettu olevan ainakin yhdysvaltalaisten risteilyohjusten mentävä aukko.

Yhdysvallat kykeni tuhoamaan viime yönä laukaistuilla risteilyohjuksilla kaiken muun lisäksi yhdeksän syyrialaishävittäjää jo itse lentokentälle. Venäjälle ja Putinille ensireaktioista päätellen S-300-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän kyvyttömyys puolustaa yhdysvaltalaisilta risteilyohjuksilta on suuri pettymys. Venäläismediassa on jo alkanut pienimuotoinen kirjoittelu, kuinka tämä oli mahdollista.

S-300/S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien tuoma pettymys oli varmasti erittäin suuri myös niille venäläisille ammattisotilaille, jotka varoittivat viime vuoden puolella Yhdysvaltoja Venäjän ohjuspuolustusjärjestelmistä ja ilmaherruudesta Syyriasta. Yksi varoittaja oli kenraalimajuri Igor Konašenkov puolustusministeriöstä viime syksynä ajankohtana, jolloin järjestelmä S-300-järjestelmä rakennettiin Syyrian rannikolle (Ria Novosti 6.10.2016).

Onko Venäjän koko länsirajalle rakentamansa S-300- ja S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmäverkosto tyhjän pantteina risteilyohjuksille? Ainakin Syyrian kokemusten perusteella järjestelmä ei kykene torjumaan Tomahawk-risteilyohjuksia.

Venäjä on sijoittanut Syyriaan myös venäläisittäin nykyaikaisen Bastion-rannikkopuolustusohjusjärjestelmän, joka sekään ei kyennyt torjumaan Tomahawk-ohjuksia sen kummoisemmin kuin S-300/S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmät.

"На сегодняшний день мы этими комплексами в состоянии поразить как морские, так и наземные цели. На расстоянии 350 километров на море и почти 450 километров на земле.", julisti uhmakkaasti puolustusministeri Sergei Šoigu RG-sanomalehdessä Bastion-järjestelmän toimintalaajuuksia Syyriassa (RG 16.11.2016).

Vapaasti suomennettuna: ”Nyt meillä nämä järjestelmät kykenevät iskemään sekä meri- ja maakohteisiin. Toimintaetäisyydet ovat 350 kilometriä merelle ja lähes 450 kilometriä maalle.”

Venäjän puolustusministeriö julkaisi viime marraskuussa näyttäviä videoita, kuinka Bastion-rannikkopuolustusohjusjärjestelmän Onyx-ohjukset torjuvat Syyrian rannikkopuolustusjärjestelmässä mereltä päin tapahtuvia hyökkäyksiä (RG 16.11.2016). Nyt asiasta ollaan Venäjällä varmasti hiljaa, eikä noita videoita haluta Venäjän puolustusministeriössäkään liiemmin muistella. Yhdysvallat hyökkäsi Syyriaan juuri mereltä käsin.

raak
korpr
korpr
Posts: 54
Joined: Wed Dec 23, 2009 15:18
Location: sawo

Re: Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by raak »

Amerikkalaisethan varoittivat tulevasta iskusta Venäjää joka vinkkasi siitä Syyrian hallituselle joka toimeenpani evakuoinnin, joten USA ja Venäjä varmaankin välttelevät hyvinkin pitkälti asevoimiensa kohtaamista taistelutilanteessa.
>
http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka ... ku-6639649
>
> Mietityttää rupeaako Trumppi muuttamaan linjaansa , isku auttaa jihadisteja ja isistä,.
> http://beta.oikeamedia.com/o1-12627
>
> Kokonaisuuden kannalta varmaan järkevintä että Trumppi ottaisi kopin Putinin ojennetusta kädestä ja taistelisi terroristeja vastaan,
> http://mvlehti.net/2016/06/03/venaja-po ... een-video/
> Turkin osuudesta isisin tukemiseen,
> http://yle.fi/uutiset/3-8487915

User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Re: Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by leon »

Toisaalta se että putin hyväksyy kumppaninsa syyrian pressan kaasuaseen käytön osoittaa miten tärkeä tukikohta syyrian maaperä on putinille.
Se on totta että isiksestä on päästävä eroon, mutta syyrian pressa yrittää siinä sivussa lopettaa kansansa kapinoinnin tyranniaansa vastaa. Ja käyttää siihen kaikkia mahdollisia keinoja, sovituista pelisäännöistä välittämättä.
syyrian pressa tuskin olisi enää vallassa ilman venäjän apua. Myöskään jos putinin porukka ei edes yritä tai kykene estämään Usa:n toimia se voi lyödä näkymätöntä kiilaa syyrian ja putinin välille, toisaalta syyrian presidentti ei mahda asialle mitään koska venäjä on sen ainut oljenkorsi. Ja mikäli syyrian pressa hylkäisi venäjän, tappio olisi varma ja hän todennäköisesti joutuisi tutustumaan hamppuköyteen hyvinkin läheisesti. :miettii:

-putinilta olisi loistava peliliike syrjäyttää virkaa tekevä presidentti ja korvata se mieleisellään nukkehallitsijalla, joka lopettaisi samantien oman kansansa tappamisen ja saisi saisi ensitöikseen näin syyrian kansan suosion. Tämän jälkeen venäjän asema syyriassa olisi taattu. Sen jälkeen olisi aikaa lyödä isis yhdessä muiden maiden kanssa ja vakauttaa näin tilanne.
Tämä tietenkin olisi samalla myös tappio USA:lle joka menettäisi jalansijan tuolla, mutta akuutti kansanmurha ainakin loppuisi.


Ja ihan oikeasti hei, onko tälläkin palstalla ihmisiä jotka oikeasti lukee ja uskoo mv (Mitä vxttua? ) lehteä ?

User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Re: Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by leon »

Yes sir, totuus alkaa valjeta. Tosiaan yksi ohjus jäi suutariksi...kuten veikkasinkin ja venäjän torjuntaohjuksilla ei ollut mitään jakoja... :)

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704 ... 3_ul.shtml

User avatar
chetlanen
kapt
kapt
Posts: 1224
Joined: Fri Dec 14, 2007 16:41
Location: ВЫБОРГ

Re: Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by chetlanen »

KRASUHA
tamogavkov tappaja
Attachments
org_enii160.jpg
(69.1 KiB) Downloaded 851 times
krasuha_real.jpg
(15.9 KiB) Downloaded 849 times
Image
"...И вот ты лежишь ночью в зоне, и хабар рядом, и неизвестно, то-ли он просто лежит, то-ли тихо тебя убивает..." ("Пикник на обочине" - А. и Б.Стругацкие)

User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Re: Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by leon »

Liekö KRASUHA:an signaalihäirintä mihinkään kun ohjus lentää n. 100 metrin korkeudella...ja mitä se tekee omien joukkojen elektroniikkalaiteille ? -Ja niin venäjällä oli 2 tuntia aikaa valmistella esim noiden käyttöä mutta eivät pystyneet torjumaan yhtään ohjusta.

”Также в случае появления в регионе ударных элементов американской системы противоракетной обороны «Иджис» этот комплекс сможет эффективно им противодействовать, а именно отражать налеты крылатых ракет «Томагавк», добавил эксперт.”, kirjoitti venäläinen RPK-sivusto referoidessaan sotilasasiantuntija Sergei Denisentsevin näkemystä S-300- ja S-400-järjestelmien sijoittamista Krimin niemimaalle (RPK 13.1.2017).

Vapaasti suomennettuna: ”Myös siinä tapauksessa, että alueella toimii yhdysvaltalainen Aegis-ohjuspuolustusjärjestelmä, tämä [S-400-ilmatorjuntaohjus]järjestelmä pystyy tehokkaasti ehkäisemään ja vastaamaan Tomahawk-risteilyohjusiskuja"."Todennäköisempi syy torjumattomuuteen lienee se, että Yhdysvallat tuntee läpikotaisin Venäjän Syyriaan sijoittaman ilmapuolustuksen puutteet ja rajallisuuden. Venäjän ilmapuolustusta Syyriassa ei ollut suunniteltu niinkään risteilyohjuksia vaan korkealla lentäviä maaleja vastaan ja suojaamaan Venäjän omaa sotakalustoa Syyriassa.

Isku osoitti muulle maailmalle, että Venäjällä ei ole kaikenkattavaa ilmapuolustusta Syyriassa. Se pystyy eristämään vain omat tukikohtansa.

Venäjä on sijoittanut S-400-, S-300- ja Buk-ohjuksia sekä ja Pantsir-lähitorjuntajärjestelmiä kahden käyttämänsä tukikohdan suojaksi; nämä tukikohdat eivät olleet iskun kohteita. Yhdysvallat varmuuden vuoksi vielä kiersi Venäjän torjunta-asemat, joiden sijainnin pystyy melkein maallikkokin selvittämään Googlen avulla.

Venäjällä ei luultavasti ollut edes teoreettisia mahdollisuuksia pudottaa Tomahawkeja. Syyriassa käytettävän S-400-torjuntaohjusmallin todellinen enimmäiskantama on vain noin 250 kilometriä. Risteilyohjusta vastaan torjuntajärjestelmien kantamat putoavat parhaimmillaankin noin 40 kilometriin. Venäläisiä torjuntaohjuksia ei ole suunniteltu matalla lentäviä hitaita kohteita vastaan, vaan ennen muuta pudottamaan korkealla lentäviä maaleja."

User avatar
leon
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2462
Joined: Wed Apr 15, 2009 21:18
Location: Etulinja
Contact:

Re: Ajatuksia USA ohjusiskusta

Post by leon »

venäjä näyttää kääntävän mailman katseet muualle Syyriasta, uusin peliliike on joukkojen siirto Pohjoiskorean rajalle. Mutta mikä on syy, jos tilanne repeää pakolaistulvan pysäytys rajalle ? mahdollinen ase/joukkojen tuki Pohjoiskorealle ? vai olisiko aivan mahdoton ajatus jopa koko Pohjoiskorean haltuunotto ?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704 ... 9_ul.shtml


Media: Venäjä siirtää joukkoja Pohjois-Korean rajalle - Kreml ei kommentoi, armeija kiistää
Perjantai 21.4.2017 klo 11.52 (päivitetty klo 12.48)
Venäläismedian mukaan seudulle on viety runsaasti raskasta kalustoa.


Venäjän kaakkoiskulman mediaraporttien mukaan seudulla on viime päivinä nähty raskaan sotakaluston siirtoja. Pohjois-Korean rajaa kohti on viety ainakin panssarivaunuja ja ilmatorjuntaohjuksia. Maiden välinen raja on vain parinkymmenen kilometrin mittainen.

Yksi sivusto julkaisi kalustoa siirtävistä junista videomateriaalia.

Kreml ei suostu ottamaan asiaan mitään kantaa.

Tiedottaja Dmitri Peskov sanoi RIA uutistoimistolle, että joukkojen mahdolliset siirrot Venäjän rajojen sisällä eivät ole julkista tietoa.

Myöhemmin Venäjän itäisen sotilasalueen tiedottaja Alexander Gordejev kiisti väitteet Interfaxille, mutta myönsi joukkojen liikuttelut oikeaksi.

- Nämä ovat täysin ennakkoon suunniteltuja sotaharjoituksia, jotka eivät millään tavalla liity poliittiseen tilanteeseen, Gordejev sanoi.

Hän selitti, että kalustoa vietiin harjoitusten jälkeen takaisin tukikohtiin.

Jännite koholla
Tilanne Korean niemimaalla on jälleen kireä, kun Pohjois-Korea on tehnyt ohjuskokeen ja uhkaillut kykenevänsä tekemään iskun Yhdysvaltoihin ydinaseilla. USA:n presidentti Donald Trump on ottanut ainakin näennäisesti kovan linjan maata kohtaan ja kiitellyt Kiinaa, joka niin ikään on koventanut äänenpainojaan.

Kiina, jolla on pitkä maaraja Pohjois-Korean kanssa, on valtiollisen median mukaan lähettänyt seudulle 150 000 sotilasta. Myös USA:n viranomaiset ovat raportoineet Kiinan lisääntyneestä sotilaallisesta aktiivisuudesta rajaseudulla.

Myös Etelä-Korea on korotetussa valmiustilassa.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat varoittavat, että Pohjois-Korea suunnittelee uutta ydinkoetta.
Etelä-Korea ja Yhdysvallat varoittavat, että Pohjois-Korea suunnittelee uutta ydinkoetta. (EPA / AOP)
JAAKKO ISONIEMI
jaakko.isoniemi@iltalehti.fi

Post Reply

Return to “Yleinen asekeskustelu”