Suomen sukellusveneet

Keskustelua kaikista vedessä liikkuvista laitteista.
wanhempimestari
sotvm1
sotvm1
Posts: 710
Joined: Fri Feb 26, 2010 8:13

Re: Suomen sukellusveneet

Post by wanhempimestari »

– Vesikossa on paljon vanhoja paineilmaventtiileitä, jotka tykkäävät liikuttelemisesta. Siten ihmisten vierailu ja niiden näprääminen on jopa myönteistä sen kunnossa pysymisen kannalta.

Vaikka Vesikko kunnostuksen myötä avaakin ovensa keväällä entistä ehompana, sukelluskelpoista siitä ei näin pienellä rahalla tehdä.

– Miljoonien remontilla Vesikosta saattaisi tulla sukelluskelpoinen. Mutta vesikelpoinenhan se kyllä on, kuulemma pintakulkuun Vesikko nimittäin olisi koska vaan oikein hyvä alus, Joutsi paljastaa.

Ensi vuonna 80-vuotisjuhliaan viettävän Vesikon uusi ulkomuotoa ja entistä ehommat sisätilat paljastetaan remontinjälkeisissä avajaisissa 10. toukokuuta. Tuolloin avataan myös Sukellusvene Suomessa -näyttely Suomenlinnakeskuksessa.[/quote]


Aikas erikoiselta kuulostaa nuo jutut :miettii:
Kun museoinnista aikanaan päätettiin oli vesikko kolmeen osaan poikki leikattuna. Kaikki mahdolliset putket,letkut ja johdot poikki ja kaikki kupari sekä messinki kateissa. Paria venttiilin kääntöpyörää eivät olleet pystyneet irroittamaan. Koneet purettu, akut poissa,kaikki irtain puuttui. Oli vain melkein tyhjä putki.

Sitä alettiin kunnostamaan pikkuhiljaa, mutta sisätiloista ei ollut saatavilla yhtään kuvaa ! Sodanaikaisten sukellusvenemiesten avulla päästiin eteenpäin, kertoivat yksityiskohtaisesti sisustasta. Kuinka ollakkaan, avajaisiin ei ollut juurikan aikaa, kun telakalta löytyi alkuperäiset piirrustukset ! Sisustus olikin ihan erilainen mitä miehet muistelivat!!

Sitten tulikin kiire, lähes kaikki oli purettava. Ajanpuutteen vuoksi upseerimessin ( sisääntulo) seinä on jalopuuvaneri, kaappeja siinä ei ole.
Pelkät ovien raamit, avaimenreikää markkeeraa messinkinen avaimenreikä ja tussi :smile: Lähes kaikki on kulissia...

Sylinterinkansia ei ollut missään, ne tehtiin kimpilevystä. Venttiilin näköä antaa pitkä täkkipultti... Jne...Suuri määrä katkottuja putkia, letkuja sekä johtoja naamioitiin...

No avajaisissa vanhat suvemiehet oli ihan innoissaan , just tällainen se oli !!!

Vai vesikelpoinen :-D kaksi ovea vesirajan alapuolella, rungossa erilaisia reikiä...Runko käytännössä poikki kahdesta kohtaa painavat akut poissa... Mutta, sukellusvene kun on, niin takuulla se sukeltaa, ei vaan nouse pintaan ilman todella suurta nosturia..

Nyt ei enää periskooppi ( keulamainen ja perämäinen näköputki ) toimi :evil: Sisustassa en viime kesänä nähnyt mitään uutta paitsi kassakoneen ! Järjettömän kallis remontti tehtyn työhön verrattuna... Hmmmm.... :miettii:

Pieni kevennys: Aikanaan periskooppi kääntyi ja nousi ja laski. Suosittu kohde, kerran se oli suunnattu Suomenlinnan kirkkoon. Tuli pariskunta, rouva katsoi ensin ja sanoi ": sieltä näkyi kirkko." Mies katsoi ja sanoi eipäs kun majakka ", johon rouva " ne vaihtoi diaa välillä" :-D

jullemus
stm
stm
Posts: 12
Joined: Fri Jul 27, 2018 12:16
Location: Finland

Re: Suomen sukellusveneet

Post by jullemus »

onko olemassa minkäänlaisia sukellusvene asevelimerkkejä/rr merkkejä? jos löytyy nii pistäkää kuvaa

Post Reply

Return to “Laivat”