Viholliskosketus ****

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
mosu
sotvm1
sotvm1
Posts: 680
Joined: Tue May 30, 2006 19:46

Viholliskosketus ****

Post by mosu »

Viholliskosketus, Julius Meimbergin, toimittanut Kurt Braatz, Koalakustannus 2002. kokemuksista Ranskassa, Pohjois-Afrikassa ja Valtakunnan puolustuksessa. Kirja on mielestäni mielenkiintoinen ja kuvailee Meimbergin kokemuksi ja kannanottoja JG 2 ”Richthofen” –yksikön vanhan kaartin pilottina: majuri, 53 pudotusta yli 600 sotalennolla ja Ritariristi osoittavat, että hän lienee ollut paitsi pilotti niin myös hyvä esimiestehtävissä. Minusta kirjassa ovat mielenkiintoisia Meimbergin omat mielipiteet ja yksikön (ja muuhunkin) dokumentaatioon perustuva sotahistoriallinen kehys. Valtosen käännöksiä tämäkin.
Last edited by mosu on Fri Dec 29, 2006 15:07, edited 1 time in total.

User avatar
Canet
kenr, vr2
kenr, vr2
Posts: 3280
Joined: Fri Sep 29, 2006 11:51
Location: Länsirannikko

Post by Canet »

Luetuksi tuli. Ei tässä mitään, kohtuullinen kirja, vaikka näitä saksalaisten muistelmia on aika saatavilla.

Hannu Valtonen tekee hyvää työtä ja kirja sisältää ilmeisesti alkuteosta paremmin taustatietoa (mm. useimpien nimeltä mainittujen lentäjien muutaman rivin palvelustiedot, yksikköjen konekaluston muutokset jne).

Teknisiä tietoja ja konetyyppien ominaisuuksien kuvauksiakin löytyy.

Kirjassa on jonkin verran pohdintaa sekä hauskoja sattumuksia - Meimbergin yksiköllä oli runsaasti maskotteja (Aasi, papukaija, kukko, nenäkarhu). Maimberg saattaa olla maailman ainoa hävittäjälentä, jolla on ollut nenäkarhu mukana lennolla..

Kyllä tämä kannattaa lukea, jos Saksan ilmavoimien ja lentäjien historia kiinnostaa.

Post Reply

Return to “Muut - ilmasota”