Walter Schuck: Pudotus! ****

Laita otsikoksi kirjan nimi ja tekijä sekä arvosana 1 - 5.
Post Reply
John Moses
kaartsotvm3
kaartsotvm3
Posts: 569
Joined: Mon Feb 13, 2006 9:04

Walter Schuck: Pudotus! ****

Post by John Moses »

Taas sellainen "parempi" kirja Koalalta, Schuckin suoraviivainen kuvaus urastaan ja taisteluistaan Jäämeren rintamalla ja valtakunnanpuolustuksessa. Virallisesti Schuck saavutti 206 ilmavoittoa - omasta mielestään noin 30 enemmän - kun taas jotkut ovat epäilleet yli 200:n voiton olevan yläkanttiin laskettu. Viimeiset neljä voittoaan mies sai muutamassa hetkessä ( 4x B-17) lennettyään Me 262:lla valtavan pommittajalautan ylitse syöksyen aina välillä tulittamaan, kunnes saattaja-Mustang lopetti leikin.
Oltiinpa voittojen määrästä mitä mieltä tahansa, Schuck perustelee menestyksensä kirjassa hyvin: venäläisten ilmataistelutaktiikka oli pohjoisen rintamalla olematonta ja kalusto pääosin vanhentunutta kesään -44 mennessä (niin oli kyllä saksalaistenkin...)Lisäksi lentotoimintaa esiintyi kesäaikaan lähes ympäri vuorokauden, mikä lisäsi tilaisuuksia päästä taistelukosketukseen miltei jatkuvasti, jos vain kunto kesti. Kesän -44 ilmavoittomäärä onkin huima, länsirintamalla ei tuollaisiin voittolukuihin olisi ollut enää mitään mahdollisuuksia - tuskin edes hengissäpysymiseen.
Kaikenkaikkiaan hyvä kirja, erinomaisilla kuvaliitteillä maustettuna. Neljä tähteä pitkästä aikaa, kriittisyys kasvaa, mitä enemmän lukee...
Image

High Power
res vänr
res vänr
Posts: 840
Joined: Sun Mar 16, 2008 19:49

Re: Walter Schuck: Pudotus! ****

Post by High Power »

Hyvä kirja täytyy myöntää. Omasta kappaleestani löytyy myös Herran itsensä nimikirjoitus. :moshaa
GOTT MIT UNS

User avatar
Sturmmann
mars
mars
Posts: 2229
Joined: Sat Feb 11, 2006 18:07
Location: Kymijokilinja on viimeinen lukkomme!
Contact:

Re: Walter Schuck: Pudotus! ****

Post by Sturmmann »

Kuin myös omakätinen allekirjoitus löytyy minulta ja pyysimpäs vielä Karhilalta nimen kirjan sivulle, kun sattui olemaan läsnä silloin taannoin Vantaalla.

Kirja on minunkin mielestä Moseksen kertoman mukaista. Suosittelen.
Ei oikeaan, ei vasempaan, vaan eteen eestä Suomenmaan.

Post Reply

Return to “Muut - ilmasota”