Raja-aliupseerikoulun kurssiristi vm. 1938

Suomalaiset kurssimerkit
Post Reply
Saukki

Raja-aliupseerikoulun kurssiristi vm. 1938

Post by Saukki »

Joensuun vieressä Onttolassa koulutettiin raja-aliupseereja. Isoisäni kävi tuon kurssin -38, todistuksessa Raappanan allekirjoitus.

Tietääkö kukaan tälläisistä kursseista ja erityisesti niiden merkeistä? Tiettävästi jokaiselle kurssille merkki on tehty. Edes kuvaa en ole löytänyt mistään. Yhdessä vanhassa valokuvassa talvisodan aattona vartioasemallaan Tonterissa kannaksella otetussa kuvassa näkyy mystinen risti. Luulen että se on se kurssiristi. Kuvassa se on vasemman housuntaskun kohdalla.

Toisena kyselynä tietoa Suojeluskunnan ryhmänjohtajakursseista. Samainen taistelija kävi kurssit 30-luvun alussa. Turun messuilla näin parilla kojulla myynnissä näitä merkkejä, kaikki tosin talvi- ja jatkosodan ajoilta.

User avatar
sako92s
kenr, vr3
kenr, vr3
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 26, 2006 18:32
Location: Uusimaa

Post by sako92s »

Jos täältä ei lödy tietäjää, kannattaa kysellä täältä: http://yhdistykset.etela-karjala.fi/rmk ... /museo.htm

User avatar
Spieß
kenr, vr4
kenr, vr4
Posts: 2449
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:13
Location: Zella-Mehlis

Post by Spieß »

Olen kyllä nähnyt jonkin huutokauppakamarin myynnissä raja-aukurssin merkkejä....mutta housuntaskun kohdalla ..?? olisiko ollut holmaston luettelo..täytyy tarkistaa , kun ehtii...
Si vis pacem, parabellum...
Image

User avatar
MAT
sotvm1
sotvm1
Posts: 716
Joined: Tue Feb 06, 2007 14:30
Location: Turun alue

Post by MAT »

Spiess wrote:....mutta housuntaskun kohdalla ..?? ...
Muutaman kuvan olen nähnyt joissa joukko-osastomerkki/AUK-risti on miehistöön kuuluvalla ollut vyössä kiinni kun ei ollut rähinäremmiä... Pelattu varmaankin varman päälle kun eivät kerran olleet virallisia asepuvussa käytettäviä => takkiin ei tehty reikiä vaan käytettiin hyväksi (m/27) vyössä olevia..

Saukki

Post by Saukki »

Laitan kuvan kun opettelen ensin miten niitä tänne saa postattua. "Ohjeet"- osion avuilla en todellakaan saanut selville miten omalla koneella olevat kuvat saa tänne laitettua. Ei kellään ole halua avustaa "urpoa" kädestä pitäen? Kuvia miulla kyllä löytyy aika kasa, rajamiehistä sekä III/JR 56 (myöh. -> 21. Pr.)

User avatar
Jimmyh851
korpr
korpr
Posts: 66
Joined: Tue Apr 03, 2007 17:01
Location: Hollola

Post by Jimmyh851 »

Olsiko tästä apuja??

Saksalainen militaria--> SS-vyönsolki ja nazi merkki.

Siellä sako92s avitti mua ja siitä taas iso KIITOS hänelle! :-D

Saukki

Post by Saukki »

Nonniin, kuvan postaus opittu... Eli tässä on kuva isoisästäni tuon mystisen housuntaskumerkin kanssa. Kuva taustoista sen verran että kuva on otettu 1936-1938 Rajajoella sijainneen Lainojan vartion pihalla. Kuvassa muutama rajamies sekä vartion emäntä. Isoisäni on kuvassa oikealla ja hänen housuntaskussaan näkyvät merkit ovat miulle täysi mysteerio.
Image

User avatar
MAT
sotvm1
sotvm1
Posts: 716
Joined: Tue Feb 06, 2007 14:30
Location: Turun alue

Post by MAT »

Jep, varusmies aliupseereita siinä poseeraa. Täytyypi kysäistä Rajamuseosta, lainaan kuvaa... ;)

En muistaakseni koskaan ole nähnyt että merkki olisi taskun läpi ruuvattu.. Ja ne eivät siis ole missään kellonperässä tms kiinni?

Post Reply

Return to “Kurssimerkit”