Keskustelupalstan netiketti ja moderointi

Ylläpidon ilmoituksia käyttäjille
Locked
User avatar
FTR
Ylläpitävä voima
Ylläpitävä voima
Posts: 649
Joined: Fri Feb 10, 2006 21:47
Location: Uherský Brod
Contact:

Keskustelupalstan netiketti ja moderointi

Post by FTR »

Netiketti tarkoittaa netti-etikettiä eli ohjeita, joiden mukaan meidän kaikkien tulisi toimia tällä keskustelualueella. Ohjeiden tarkoituksena ei ole rajoittaa keskustelua, vaan tehdä siitä mahdollisimman mukavaa ja hyödyllistä meille kaikille. Ohjeita ei voi laatia eikä noudattaa pilkulleen. Kuitenkaan näissä ohjeissa ei ole mitään mitä oma järki ja hyvät käytöstavat eivät jo kertoisi.

- P-Kymenlaakson Asehistoriallisen yhdistyksen keskustelupalsta on harrastepohjalta toimiva vapaa, osittain julkinen ja osittain vain jäsenten luettavissa oleva. Huomioi tämä sisältöä ja foorumin toimintaa arvioidessasi.

- Jokainen kirjoittaja vastaa itse tekstistään ja jokainen kirjoittaja esittää omia mielipiteitään EI palstan ylläpitäjän. Laittomuuksiin kehottaminen tai sellaisen toiminnan kannattaminen on kielletty. Ylläpidolla (admin ja moderattorit) on oikeus poistaa ja siirtää keskusteluja harkintansa mukaan. Yksittäisiä viestejä muokataan vain siinä tapauksessa, että ne sisältävät ihmisten henkilötietoja tmv. Asiattomat viestit tullaan poistamaan. Keskusteluissa, joihin ylläpitäjät ottavat osaa, ovat he tavallisen keskustelijan asemassa.

- Älä kirjoita viesteihin mitään, mitä et sanoisi henkilökohtaisessa keskustelussa.

- Älä trollaa. Uskottavuutesi ei parane siitä, että tuet omaa mielipidettäsi viidellä eri nimimerkillä, siihen voidaan puuttua. Yhtä vähän uskottavuutesi paranee siitä, että väität muita trollaajiksi. Jos epäilyksiä trollauksesta on, ota yhteyttä ylläpitoon.

- Jos lainaat jotain lähdettä, niin kerro se. Muista tekijänoikeuslait.

- Älä salaa tietojasi. Kun kaikki jakavat tietonsa keskenään, on hyöty kaikille suurin.

- Rekisteröityminen kannattaa. Tästä on sinulle monta etua: Voit lukea ja kirjoittaa kaikilla alueilla sekä saat halutessasi sähköpostilla tiedon uusista viesteistä. Saat käyttöösi myös yksityisviestit.

- Mm. harhaanjohtaviin tai asiattomiin nimimerkkeihin, allekirjoituksiin ja/tai niiden arvosteluun puututaan.

- Sananvapautta ei ole oikeus parjata nimimerkin suojasta, mikä ei silti poissulje perusteltua kritiikkiä hyvän maun puitteissa. Hyvä periaate on, että "metsä saa vastata, niin kuin sinne huudetaan."

- Kaikkien viestien lähettäjien IP-osoite tallentuu lokiin. Tätä lokia voidaan käyttää häiriköiden selville ja edesvastuuseen saamiseen.

Tehkäämme yhdessä tästä keskustelualueesta toimiva kohtaamispaikka kaikille historiasta kiinnostuneille.

User avatar
FTR
Ylläpitävä voima
Ylläpitävä voima
Posts: 649
Joined: Fri Feb 10, 2006 21:47
Location: Uherský Brod
Contact:

Re: Keskustelupalstan netiketti

Post by FTR »

Moderointiperiaatteita:

1. Valvo, ettei keskustelu mene asiattomuuksiin. Tällöin vaihtoehtoina on varoitus (joko osallistumalla keskusteluun tai softan kautta suoraan kirjoittajalle), asiattomuuden editointi viestistä pois ja/tai koko ketjun lukitseminen.

2. Osioon kuulumattoman keskustelun siirto oikeaan paikkaan. Jos keskustelulle ei löydy muuta sopivaa paikkaa, siirrä se Yleiseen keskusteluun.

3. Seuraa keskustelujen aiheessa pysymistä. Jos keskustelu siirtyy useamman viestin ajaksi (3 --> ) ihan muuhun, niin keskusteluaihe katkaistaan ja aiheeseen liittymätön materiaali siirretään oman otsikkonsa alle.

Locked

Return to “Ylläpito tiedottaa”